• JFL

    Januarimammor del 18

    Vi fortsätter våra underbara funderar om livet med en treåring och allt som händer omkring oss.

    Välkomna mina vänner!

  • Svar på tråden Januarimammor del 18
  • Rosagul

    Eller haha det var ju inte JFL som skrev o berättade om långa köer (sorry ) det var en annan av mina vänner på FL som var dit en vecka innan som tyckte det var mkt kö
    Varför blandar jag ihop er??
    *snurrar fortfarande efter att ha åkt "Insane" ett par ggr för mycket?*

  • skuggan av framtiden

    Hej hej!

    Hittat er efter en riktigt lååååång tid. Jag har bara haft fullt upp med studer och en riktigt jobbig vinter och vår.
    Moa fick vi åka in och tömma för hon ville inte bajsa på dagis ( vi lät henne bajsa i blöjan för hon hade bajsfobi innan och skämdes allt bra nu och hon går på toa som vanligt) De tvingade henna att gå på toaletten på dagis vilket gjorde att hon höll sig hela dagarna och vek sig dubbel när hon kom hem.
    Kommer aldrig att glömma hur hon skakande stod i mina arma när hon tömde sig. Mamma sjung blinka lilla stjärna och sov somna in. Jag sjöng och grät vart annat.

    När hon var okej var det dax för nästa smäll. Infuensan i trippel. Alla tre platt fall och jag med studier som ska göras hemmifrån. Jag fick de två gånger och min man fick hjärtsäcks inflammation. Moa fick den en gång. Mannen var sjukskriven i nästan 3 mån och fick inte lyfta så mycket som ett finger så det var mycket att göra.
    Studerna kom i skymundan och jag är en kurs efter som jag ska komma ifatt nu denna terminen. Tur att jag kan mycket om ämnet då jag arbetat med det i 10 år utan utbildning.

    Vi får väl se hur allt går. Med min otur får vi väl svininfluensan hela bunten

    Hoppas att allt är bra med er tjejer och en riktig eloge till er att ni fortfarande är kvar här efter så lång tid.
    Massor av kramar och välkomnande till all ni gosiga bebisar.

  • JFL

    Rosagul: Det hade kunnat vara jag, för vi var på grönan med barnen sista dagen på semestern och jag tyckte att det var jobbigt med alla köer som bildades på eftermiddagen, 45 min kö till bergochdalbanan tex. Vet att jag har skrivit det någonstans på FL men inte i denna tråd... Du kanske bara kände på dig att jag tänkte så

    Skuggan: Oj vad läbbigt! Håller tummarna att ni får vara friska.

    Själva har vi vattkoppor i huset. Elsa fick vattkoppor här om dagen. Väntar bara på att Alice ska få sina för de borde ha blivit smittade samtidigt. Denna vecka har det funkat ganska bra med barnvakt. Jag jobbar i bageriet och kommer hem kring lunch, Richard jobbar sena dagspass och börjar vid 11, så min pappa behöver bara komma hit i några timmar på förmiddagen innan ajg kan lkösa av honom. Skönt när det funkar så smidigt.

  • Rosagul

    Idag har vi varit i skogen o plcokat blåbär är alla blåa om fingrarna!
    Är så mysigt att ta med barnen ut i skogen och det är så kul att Sandra uppskattar att leka där. Hon leker jättebra i skogen och fantasin bara flödar.

    JFL: nja det var i min inbox jag läste det tror att jag förknippar tråden med dig så pass mycket då du startat senaste tråden (o de flesta andra ) så jag tänkte nästan att jag svarade på inboxen med i tråden...knasigt! men å ansdra sidan är det ju ganska många som går på Grönan som bor i Sthlms området med!
    Men 45 min!! Menar du till Jet line? den kön tyckte jag gick ´ganska snabbt då vi var där!

    jaha vattkoppor *hatar *
    Hoppas ni snart är krya och att Alice får sina så ni har det avklarat! Skuggis: bamsekram till Er och hoppas verkligen ni får vara friska från influensa i 10 år framöver...!

  • Twinkle

    Skuggan - Men oj, stackars er! Hoppas verkligen att ni klarar er undan alla baciller nu. 


    Är det fler än jag som är oroliga för svininfluensan? Jag brukar inte oroa mig för saker men nu eftersom lillebror är så liten och redan hunnit vara på sjukhus så oroar jag mig faktiskt lite för hur det ska bli i höst. 
    Nu ska vi till mina föräldrar och ha en mysig kväll tillsammans med dem och min bror och hans familj. Sen ska vi lämna Albin där tillsammans med hans ena kusin som precis fyllt tre år. Jag ska inte hämta Albin förrän tisdag eller onsdag beroende på hur det går - och hur jag klarar att vara ifrån honom så länge.  
  • JFL

    Rosagul: Det var vilda musen som hade så lång kö. Inte kul för en femåring att vänta så länge.

    Twinkle: jag brukar inte heller vara orolig för influensor och larm, men jag känner faktiskt oro denna gång. För Alice. Eftersom hon fick RS när hon var 9 veckor och fick förkylningastma efter det så har hon problem med lungorna ibland. Då denna influensa verkar sätta sig på lungorna så tycker jag att det verkar jätteläskigt. Undrar hur "farlig" influensan kommer vara för våra små barn.

  • Sodaspring

    JFL: Bägge mina har ju förkylningsastma, plus att Anthony hade något mer på lungorna som skulle växa bort. Har läst att de som har astma och förkylningsastma får förtur till vaccin. Vet inte om det stämmer men hoppas det.
    Jag är också lite orolig för viruset. Jag är gravid igen också, så jag är lite extra orolig när man läser om hur svårt det drabbar gravida...


    ღAnthony jan 06ღKian nov 07ღ
  • Daggdroppen

    Jag börjar faktiskt fundera mer och mer på det... Lite orolig är man ju då sonen kommer att gå halvtid på dagis och drar hem smittor till lillasyster... Han har också förkylningsastma så jag hoppas det ni säger stämmer! Men iofs så har hans astma blivit så bra så vi prövar utan medicin nu och bara tar vid behov.

    Här har jag annars haft det för jävligt med två mjölkstockningar inom 1½ vecka. Den senaste värre än den första och nära punktering. Repar mig sakta men säkert för tillfället med antibiotika och mjölkavstannande medicin. Känns så otroligt trist att sluta amma men så blir det nu. Tjejen ville i samband med stockningarna inte ha min mat och har nu nästan helt övergått till flaska. Men hon äter ju vanlig mat bra också. Och jag som hade tänkt amma henne tills hon blev året så jag kunde övergå till vanlig mjölk direkt...


    ♥Mina älsklingar William och Julia♥
  • Thezz mamma till två
    Sodaspring skrev 2009-08-02 16:10:25 följande:
    JFL: Bägge mina har ju förkylningsastma, plus att Anthony hade något mer på lungorna som skulle växa bort. Har läst att de som har astma och förkylningsastma får förtur till vaccin. Vet inte om det stämmer men hoppas det. Jag är också lite orolig för viruset. Jag är gravid igen också, så jag är lite extra orolig när man läser om hur svårt det drabbar gravida...
    Grattis!!
    ღ Matteus & Tilde ღ
Svar på tråden Januarimammor del 18