• JFL

    Januarimammor del 18

    Vi fortsätter våra underbara funderar om livet med en treåring och allt som händer omkring oss.

    Välkomna mina vänner!

  • Svar på tråden Januarimammor del 18
  • Rosagul
    Daggdroppen skrev 2009-08-02 18:36:58 följande:
    Jag börjar faktiskt fundera mer och mer på det... Lite orolig är man ju då sonen kommer att gå halvtid på dagis och drar hem smittor till lillasyster... Han har också förkylningsastma så jag hoppas det ni säger stämmer! Men iofs så har hans astma blivit så bra så vi prövar utan medicin nu och bara tar vid behov. Här har jag annars haft det för jävligt med två mjölkstockningar inom 1½ vecka. Den senaste värre än den första och nära punktering. Repar mig sakta men säkert för tillfället med antibiotika och mjölkavstannande medicin. Känns så otroligt trist att sluta amma men så blir det nu. Tjejen ville i samband med stockningarna inte ha min mat och har nu nästan helt övergått till flaska. Men hon äter ju vanlig mat bra också. Och jag som hade tänkt amma henne tills hon blev året så jag kunde övergå till vanlig mjölk direkt...
    men usch din stackare !!!
    Mjölkstockning som gör så HIMLANS ont {#lang_emotions_yell}!!
    Vet ju bara hur ömt o ont det är bara att de är så där knökfulla ibörjan då mjölkproduktionen just kommer igång
    Kram o krya på dig vännen {#lang_emotions_heart}Grattis Soda!!!!

    Har varit uppe i Dalarna över helgen och nu när kidsen sover har vi massor av kantareller att rensa !!
    Hittade mycket på kort tid - var i närheten av området de har besprutat mot mygg :_( tokmycket mygg och inte så roligt för Loranga (svårt att skydda henne när det var so otroligt mycket och vi var ju i skogen) Sandra hade däremot full mundering, dvs mygghatt och regnställ (de biter ej igenom galon {#lang_emotions_djavulsk}) så hon kunde traska med den av oss som turades om att göra rajder in på "våra" ställen med utgångspunkt från bilen där den andre av oss satt med Loranga och tittade på allt grått som surrade utanför rutan......

    Ska lägga in ngr bilder om jag orkar - ska förnya galleriet om tid finnes, men jag hojtar till när/om det blir dags att kika in - vet ej om det blir av på ett tag  !!!!

    Man är ju rejält bortskämd med att ha haft David hemma sen mitten av Juni -han är hemma ca 2 veckor till´.
  • nda

    Vad mysigt det låter med svampplockning Rosagul men myggen hade ni ju kunnat vara utan...

    Här hemma är vi inne på den sista semesterveckan. Fredrik har redan börjat jobba men jag och tjejerna har ett par mysdagar kvar då vi försöker komma in i rutiner igen. Vi måste lära oss gå upp lite tidigare på morgonen igen annars kommer det att bli tufft när dagis börjar. Vi hade en massa mys planerat för veckan men tyvärr blir det begravning i Mariestad istället då en vän till familjen gick bort förra veckan. Inte precis det avslut som jag ville ge barnen på semestern eller ha själv för den delen för det kommer att bli sorgligt. Jag ska försöka hitta barnvakt till tjejerna så att de slipper följa med ner eller så får kanske Fredrik åka själv.

    Jag längtar lite till att komma igång igen efter semestern faktiskt. Vi har lallat lite väl länge nu men jag önskar att vi hade någon resa inplanerad till hösten/vintern så att vi hade något att se fram emot...

  • Sodaspring

    Tackar! Jag är bara i v 6 +5 eller nåt sånt...Har mindre koll denna gång. {#lang_emotions_embarassed} Ska på inskrivning i morgon i varje fall.


    ღAnthony jan 06ღKian nov 07ღ
  • Rosagul
    nda skrev 2009-08-04 10:13:27 följande:
    Vad mysigt det låter med svampplockning Rosagul men myggen hade ni ju kunnat vara utan...Här hemma är vi inne på den sista semesterveckan. Fredrik har redan börjat jobba men jag och tjejerna har ett par mysdagar kvar då vi försöker komma in i rutiner igen. Vi måste lära oss gå upp lite tidigare på morgonen igen annars kommer det att bli tufft när dagis börjar. Vi hade en massa mys planerat för veckan men tyvärr blir det begravning i Mariestad istället då en vän till familjen gick bort förra veckan. Inte precis det avslut som jag ville ge barnen på semestern eller ha själv för den delen för det kommer att bli sorgligt. Jag ska försöka hitta barnvakt till tjejerna så att de slipper följa med ner eller så får kanske Fredrik åka själv. Jag längtar lite till att komma igång igen efter semestern faktiskt. Vi har lallat lite väl länge nu men jag önskar att vi hade någon resa inplanerad till hösten/vintern så att vi hade något att se fram emot...
    Vad tråkigt med dödsfallet Beklagar.

    Känner igen mig en hel del i det du beskriver kring rutiner o semester
    Sandra skulle eg ha påbörjat inskolning på sin nya fsk idag men då david är ledig ett tag till så valde vi att inte binda upp oss med inskolning om vi ville hitta på ngt mer där vi behöver vara borta. Påbörjas inskolningen så är det ju bra om det blir lite kontinuerligt, särskilt då hon endast kommer att gå där 15h sen ju!
    Ny start är måndag om två veckor och vi ser så fram emot att få en fsk på gångavstånd {#lang_emotions_sunny}!!

    JFL: aha, nä vad jobbigt med 45 min kö sen tar åkturen typ en minut ! Vilda musen åkte jag inte men det stod 30 min kötid då vi gick förbi så ni hade nog en dag med mer folk!

    Soda: Kul med inskrivning och att vänta på en bebbe till! {#lang_emotions_heart}

    Idag har Sandra haft en kompis här hela dagen sen drog vi ut i skogen och plockade 3 L blåbär .
  • nda

    Åh idag är det skönt här hemma. Tjejernas kusin på 12år kom hem till oss för snart 1h sen och jag har knappt sett snågon av barnen sen dess De avgudar henne verkligen och de är de enda tjejena i sälkten så trots åldersskillnaden är de riktigt tighta. Hon har tyckt att det har varit tråkigt att vara enda tjejen bland 7 killar och nu har hon två stalkers här hemma som följer hennes minsta steg Ska ta ner dem till stranden idag tänkte jag för det är säkert roligare att bada med henne än bara med mig som inte orkar vara i i hur många timmar som helst.

    Ha det bra i solen!

  • Rosagul

    ja visst e de skönt när äldre kusiner tar hand om barnen Felicia är i Gbg just nu o lever livet med sina äldre killkusiner + släkt. En av dem har precis fått körkort + att deras familj har köpt båt som de är ute med i det fina vädret på västkusten. fick nyss sms av henne o hon bara njöt i fulla drag!! {#lang_emotions_cool} Hon e ju 15 så det är ju dökul med killkussar i 18års åldern (de är jättesnälla killar )

    Själva har vi överlevt denna stekheta dag dels hemma men även vi rymde till stranden
    Hem o grilla i trädgården o sen ett iväg igen för ett kvällsdopp innan läggdags.
    Båda barnen somnade tidigt både igår o ikväll så vi har fått massa vuxentid ute på tomten och fixat en hel del+bara varit.
    Gud så skönt det är med sommarkvällar !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Men man hör att det börjar bli sensommar/höst på att det är många gräshoppor

    Nä nu ska jag sova så jag orkar svettas igenom morgondagen med!

  • sok
    Sodaspring skrev 2009-08-04 19:37:48 följande:
    Tackar! Jag är bara i v 6 +5 eller nåt sånt...Har mindre koll denna gång.  Ska på inskrivning i morgon i varje fall.
    vad skojjsigt!
    ja man har ju inte samma koll som då man var gravid för 1a gången....
  • Thezz mamma till två

    Nu har jag blivit Fru Cederlund!
    Är så nöjd med allt och så lycklig!


    ღ Matteus & Tilde ღ
Svar på tråden Januarimammor del 18