• Lislin

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Tycker att det är för mycket svammel och utrymme i media om svinflunsa vaccineringen! Jag kommer inte att vaccinera mig eller mina barn, har ni bestämt er? Vem har påverkat er mest? Jag tycker media pysslar med skrämselpropaganda!

    Okej, den är säkert inte så trevlig att ha (vilken flunsa är det?) men sååååå dödsfarlig är den inte!!! Jag tycker media försöker framställa den som rena digerdöden! Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!

    Okej att personer i riskgrupper tar vaccinering, men att hela befolkningen ska vaccinera sig... -löjligt! Viruset kommer inte att dö ut, det kommer att fortsätta cirkulera många år till, så får du den inte nu så får du den när vaccinet slutat verka!
    Tycker sjukvården borde satsat de enorma kostnader, som denna vaccineringshysteri medfört, på viktigare saker!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 14:55
    joo, jag vet att viruset kan mutera, men det gör det vare sig man vaccinerar sig eller ej! Faktum är att alla kommer inte att vaccinera sig!

  • Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???
  • Newbride2008
    Lingling11 skrev 2009-11-10 12:11:01 följande:
    Risken finns att massvaccineringen som vi påbörjat i Sverige innan den första vågen har slagit till får motsatt effekt. "Our results indicate that avoiding a second influenza epidemic is plausible given sufficient levels of cross-protection are attained via natural infection during an early (herald) wave of infection or vaccination campaigns prior to a second wave. Furthermore, interventions aimed at mitigating the first pandemic wave may be counterproductive by increasing the chances of a second wave of infection that could potentially be more virulent than the first." Källa: Rios-Doria D, Chowell G. (2009) Qualitative analysis of the level of cross-protection between epidemic waves of the 1918-1919 influenza pandemic. Dessutom under spanska sjukan var det de som inte hade fått sjukdomen i dess första våg som avled när andra vågen kom. Samt att under den tiden spanska sjukan härjade var sjukvården inte så utvecklad som den är idag och många dog p.g.a. bakterier och liknande.
    Oavsett hur influensan muterar i den andra vågen så har du fortfarande ett skydd om du vaccinerar dig och riskerar inte att få lika svåra komplikationer. Hade de haft vaccin under spanska sjukan så hade inte så många dött, tvål och vatten är bra, men ingen medicin som motverkar virus.
    Varför är du så emot vaccinet, vad är negativt menar du? Nu är sjukvården utvecklad och vaccin finns, varför inte utnyttja det?
  • såffan
    Immer skrev 2009-11-10 12:32:41 följande:
    Det är inte alla dödsfall som går att förebygga, men man väljer sej aldrig vid att vårda obotligt sjuka, döende barn och unga. Det är förfärligt.. varje sådant dödsfall är en katastrof för en familj. Det är inte bara tsunami o dyl som slår sönder tillvaron för människor.
    Klart att d är jätte hemskt för dom d kommer inträffa för och alla deras anhöriga och jag säger inte att man inte ska försöka förebygga att folk blir sjuka.

    Menar bara att folk verkar vara lite väl panikslagerna över d här vilket iofs inte är så konstigt med tanke på hur media har hållt på...
  • FrökenFreja

    Bara läst TS.

    Jag tycker det är Jättesvårt! Det känns som att människor i Sverige och andra länder, som vanligtvis inte påverkas så kraftigt av den vanliga influensan (utan där det är äldre, svaga, sjuka som drabbas hårdast) också drabbas när det gäller svininfluensan.
    Det skrämmer mig, och framför allt för min dotters skull.
    Jag hade själv bestämt mig för att vaccinera mig, för att i någon mån skydda min dotter, innan det framkom att även barn under tre får vaccineras nu. Så nu vet jag varken in eller ut längre.

    Skulle vi få svininfluensan och inte ha vaccinerat oss så skulle jag ju verkligen ångra att vi inte vaccinerade oss.
    Samtidigt - om något skulle hända när vi vaccinerar oss, så kommer jag ju ångra det också.
    Tycker dock inte att det varit så mycket seriösa diskussioner kring hur vaccinet egentligen påverkar och vad det kan innebära.

    Jag har inte bestämt mig, som det kanske märks.

  • Newbride2008
    såffan skrev 2009-11-10 12:38:11 följande:
    Klart att d är jätte hemskt för dom d kommer inträffa för och alla deras anhöriga och jag säger inte att man inte ska försöka förebygga att folk blir sjuka. Menar bara att folk verkar vara lite väl panikslagerna över d här vilket iofs inte är så konstigt med tanke på hur media har hållt på...
    Om du kunde gå tillbaka till 1918 och varna folk för spanska sjukan och vädja till dem att vaccinera sig(om vaccin funnits), hur tror du att du skulle bli mottagen då? Precis som de som varnar blir mottagna nu kanske?
    Vi har allt att vinna på att vaccinera oss, men mycket att förlora om vi inte gör det. Men det kanske bli åter ett historiskt minne som vi INTE lär oss av.
  • Lingling11
    Newbride2008 skrev 2009-11-10 12:37:31 följande:
    Oavsett hur influensan muterar i den andra vågen så har du fortfarande ett skydd om du vaccinerar dig och riskerar inte att få lika svåra komplikationer. Hade de haft vaccin under spanska sjukan så hade inte så många dött, tvål och vatten är bra, men ingen medicin som motverkar virus. Varför är du så emot vaccinet, vad är negativt menar du? Nu är sjukvården utvecklad och vaccin finns, varför inte utnyttja det?
    Vart finns fakta om att vaccinet ger ett skydd oavsett hur viruset muterar? Om viruset inte muterar i år utan nästa år hur mycket skydd ger vaccinet då? De har ingen aning hur långt skydd vaccinet ger, de antar att de som får skydd av det är skyddade lite längre än det årliga vaccinet (9 månader +). Spanska sjukan härjade ju under två år.
    Dessutom visar det jag har refererat till att en vaccinering innan första vågen har slagit till är verkningslös mot andra vågen och kan rent av förvärra andra vågen. Kom gärna med fakta från forskning som säger emot det.

    Jag tycker inte det är befogat att massvaccinera ett helt folk mot ett relativt lindrigt virus. Speciellt inte med ett sådant obeprövat vaccin som de använder just nu. Det är ju självklart testat, men inte tillräckligt för att spruta in det i en hel befolkning. Experterna i tv4 nu på morgonen försökte berättiga att människor kommer att skadas av vaccinet. När är det någonsin berättigat att tillfoga oskyldiga människor skada?
  • Saliro

    Hej!

    vi har bestämt oss att inte göra det jag har skrämts upp mkt pga media och familjeliv slutat läsa allt som har dem dom att göra som skrive rom svininfl.

    jag förstår dom som gör det som är i riskgrupperna och så men för oss känns det inte läge att vaccinera oss och våran dotter.

    vad som fått oss på dessa tankar min man läste mkt och sen även pratat med en del läkare.

  • såffan
    Newbride2008 skrev 2009-11-10 12:42:46 följande:
    Om du kunde gå tillbaka till 1918 och varna folk för spanska sjukan och vädja till dem att vaccinera sig(om vaccin funnits), hur tror du att du skulle bli mottagen då? Precis som de som varnar blir mottagna nu kanske? Vi har allt att vinna på att vaccinera oss, men mycket att förlora om vi inte gör det. Men det kanske bli åter ett historiskt minne som vi INTE lär oss av.
    Jag har vell inte sagt att man inte ska vaccinera sej?
  • FamiLee

    Jag valde att vaccinera mig eftersom jag är gravid och för att inte min lilla pojke här hemma ska bli smittad av oss. Han blir väldigt dålig av en vanlig förkylning men ingår inte i en riskgrupp. Jag har sen jag fick vaccinet förra måndagen först fått blåsor på läpparna och i munnen (smärtsamt), fått blåmärken på armarna, en knöl i vänster handled, huvudvärk och maginfluensa (samma symtom som vid en maginfluensa),feber och ont i precis HELA kroppen. På akuten sa de att det var en allergisk reaktion på vaccinet, jag är varken allergisk mot ägg eller kyckling, som de frågade om innan jag fick sprutan. Skulle jag ta en andra spruta? Nej. Jag är visserligen orolig för hur man blir påverkad av influensan eftersom man inte kan veta innan om man blir jättesjuk eller inte, men jag var och är minst lika orolig för hur vaccinet påverkar både mig och mitt ofödda barn. Men skulle jag tagit spruta nummer 1 om jag kunde vrida tillbaka klockan, ja. Jag tog den inte för min egen skull då utan för min sons skull.

  • Newbride2008
    Lingling11 skrev 2009-11-10 12:50:16 följande:
    Vart finns fakta om att vaccinet ger ett skydd oavsett hur viruset muterar? Om viruset inte muterar i år utan nästa år hur mycket skydd ger vaccinet då? De har ingen aning hur långt skydd vaccinet ger, de antar att de som får skydd av det är skyddade lite längre än det årliga vaccinet (9 månader +). Spanska sjukan härjade ju under två år. Dessutom visar det jag har refererat till att en vaccinering innan första vågen har slagit till är verkningslös mot andra vågen och kan rent av förvärra andra vågen. Kom gärna med fakta från forskning som säger emot det. Jag tycker inte det är befogat att massvaccinera ett helt folk mot ett relativt lindrigt virus. Speciellt inte med ett sådant obeprövat vaccin som de använder just nu. Det är ju självklart testat, men inte tillräckligt för att spruta in det i en hel befolkning. Experterna i tv4 nu på morgonen försökte berättiga att människor kommer att skadas av vaccinet. När är det någonsin berättigat att tillfoga oskyldiga människor skada?
    Jag hänvisar till vårdguiden:

    "Pandemier som svininfluensan brukar kommer i flera vågor, och ibland återkommer sjukdomen i en allvarligare form. Om Sverige drabbas av en andra influensavåg i vinter skulle uppskattningsvis 1,5 miljoner människor kunna insjukna. Några tusen av dem skulle troligen komma att behöva sjukhusvård ? en stor belastning på sjukvården som kan få till följd att många planerade operationer och läkarbesök måste ställas in.

    Men också andra viktiga samhällsfunktioner, som till exempel kommunikationer och sophämtning, kan slås ut om många människor blir sjukskrivna samtidigt. Om vi är många som väljer att vaccinera oss kan vi förhindra en andra våg av svininfluensa"

    www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Influensa/Vaccination/Varfor-vaccinera-sig/

    Jag frågar återigen, vad förlorar du på att ta vaccinet? Riskerar du hellre att dö i svininfluensan eller kanske smitta någon i din närhet?
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???