• Lislin

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Tycker att det är för mycket svammel och utrymme i media om svinflunsa vaccineringen! Jag kommer inte att vaccinera mig eller mina barn, har ni bestämt er? Vem har påverkat er mest? Jag tycker media pysslar med skrämselpropaganda!

    Okej, den är säkert inte så trevlig att ha (vilken flunsa är det?) men sååååå dödsfarlig är den inte!!! Jag tycker media försöker framställa den som rena digerdöden! Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!

    Okej att personer i riskgrupper tar vaccinering, men att hela befolkningen ska vaccinera sig... -löjligt! Viruset kommer inte att dö ut, det kommer att fortsätta cirkulera många år till, så får du den inte nu så får du den när vaccinet slutat verka!
    Tycker sjukvården borde satsat de enorma kostnader, som denna vaccineringshysteri medfört, på viktigare saker!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 14:55
    joo, jag vet att viruset kan mutera, men det gör det vare sig man vaccinerar sig eller ej! Faktum är att alla kommer inte att vaccinera sig!

  • Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???
  • Newbride2008
    Sirling skrev 2009-11-10 11:49:37 följande:
    OH NO, I´M GONNA DIE! Ca 3000 pers dör ju i den vanliga influensan varje år, så det ska bli spännande att se statistiken på svininfluensan i vår, hittills 3 stycken...
    Anledningen till att det inte varit så många än är att det härjat en "vanlig" influensa samtidigt. Den andra vågen brukar alltid bli värre, precis som spanska sjukan. Det värsta med denna influensan är väl också att det är friska människor som drabbas, unga friska människor.
  • pepprar
    Lingling11 skrev 2009-11-10 11:58:17 följande:
    Frågan är väl om det kommer finnas någon rättvis statistik. Den ena som "dött av svininfluensan" dog ju av hjärtinfarkt, men den "orsakades" ju av svininfluensan enligt experterna. Tycker det är skrattretande med de som sitter i tv och ska besvara tittarnas frågor. De har ingen aning om hur vaccinet verkar. De har ingen aning om det räcker med en eller två doser. De har ingen aning om det ska ges till barn under 3 eller inte. De håller på att studera nyliga "forsknings"resultat för att komma fram till hur de skall göra, samtidigt som de prackar på människor att ta vaccinet. Men mest komiskt var nog ändå när sjuksköterskan som fått stora domningar i hela kroppen p.g.a. vaccinet ringde in och alla satt till en början som fån och förstod inte. På frågan om de hade någon aning om dessa allvarliga biverkningar på vaccinet skakade tanten som satt där på huvudet, trots att det står på fass. Jojo, experter är vad de är.
    Jag tycker det är läskigt att folk inte upptäckt hur förvirrade alla sk. experter är i frågan. Man får orsak att ruska på huvudet mest hela tiden av allt man hör.
  • isisisis
    Newbride2008 skrev 2009-11-10 12:01:05 följande:
    Anledningen till att det inte varit så många än är att det härjat en "vanlig" influensa samtidigt. Den andra vågen brukar alltid bli värre, precis som spanska sjukan. Det värsta med denna influensan är väl också att det är friska människor som drabbas, unga friska människor.
    Precis,plus den ovanligt varma hösten (tidigare) .
  • Lingling11
    Newbride2008 skrev 2009-11-10 12:01:05 följande:
    Anledningen till att det inte varit så många än är att det härjat en "vanlig" influensa samtidigt. Den andra vågen brukar alltid bli värre, precis som spanska sjukan. Det värsta med denna influensan är väl också att det är friska människor som drabbas, unga friska människor.
    Risken finns att massvaccineringen som vi påbörjat i Sverige innan den första vågen har slagit till får motsatt effekt.
    "Our results indicate that avoiding a second influenza epidemic is plausible given sufficient levels of cross-protection are attained via natural infection during an early (herald) wave of infection or vaccination campaigns prior to a second wave. Furthermore, interventions aimed at mitigating the first pandemic wave may be counterproductive by increasing the chances of a second wave of infection that could potentially be more virulent than the first." Källa: Rios-Doria D, Chowell G. (2009) Qualitative analysis of the level of cross-protection between epidemic waves of the 1918-1919 influenza pandemic.
    Dessutom under spanska sjukan var det de som inte hade fått sjukdomen i dess första våg som avled när andra vågen kom. Samt att under den tiden spanska sjukan härjade var sjukvården inte så utvecklad som den är idag och många dog p.g.a. bakterier och liknande.
  • Immer
    Lingling11 skrev 2009-11-10 11:58:17 följande:
    Frågan är väl om det kommer finnas någon rättvis statistik. Den ena som "dött av svininfluensan" dog ju av hjärtinfarkt, men den "orsakades" ju av svininfluensan enligt experterna.Tycker det är skrattretande med de som sitter i tv och ska besvara tittarnas frågor. De har ingen aning om hur vaccinet verkar. De har ingen aning om det räcker med en eller två doser. De har ingen aning om det ska ges till barn under 3 eller inte. De håller på att studera nyliga "forsknings"resultat för att komma fram till hur de skall göra, samtidigt som de prackar på människor att ta vaccinet. Men mest komiskt var nog ändå när sjuksköterskan som fått stora domningar i hela kroppen p.g.a. vaccinet ringde in och alla satt till en början som fån och förstod inte. På frågan om de hade någon aning om dessa allvarliga biverkningar på vaccinet skakade tanten som satt där på huvudet, trots att det står på fass. Jojo, experter är vad de är.
    Ja, så är det oftast när äldre dör av säsongsinfluensan eller annat sjukdomstillstånd, den primära dödsorsaken är hjärtsvikt av någon form.
  • såffan

    Jag tycker d är lite interesangt att d har blivit sån uppståndelse och folk är så rädda, samtidigt har jag läst flera gånger att 90 personer beräknas dö i sverige av svininfluensa. Genomsnittet på antal mord här e 100 personer på år. Varge år i trafiken dör 5 gånger mer än vad som beräknas dö av svinfluensan...

    Tidningarna vill ju bara tjäna pengar genom att skrämma folk.

  • J Anttila

    Det är inte flunsan i sig jag är orolig över, utan efter sjukdommarna så som lunginflamation. Det är väligt oroande.

  • Immer
    såffan skrev 2009-11-10 12:15:41 följande:
    Jag tycker d är lite interesangt att d har blivit sån uppståndelse och folk är så rädda, samtidigt har jag läst flera gånger att 90 personer beräknas dö i sverige av svininfluensa. Genomsnittet på antal mord här e 100 personer på år. Varge år i trafiken dör 5 gånger mer än vad som beräknas dö av svinfluensan...Tidningarna vill ju bara tjäna pengar genom att skrämma folk.
    Det är inte alla dödsfall som går att förebygga, men man väljer sej aldrig vid att vårda obotligt sjuka, döende barn och unga. Det är förfärligt.. varje sådant dödsfall är en katastrof för en familj. Det är inte bara tsunami o dyl som slår sönder tillvaron för människor.
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???