• Lislin

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Tycker att det är för mycket svammel och utrymme i media om svinflunsa vaccineringen! Jag kommer inte att vaccinera mig eller mina barn, har ni bestämt er? Vem har påverkat er mest? Jag tycker media pysslar med skrämselpropaganda!

    Okej, den är säkert inte så trevlig att ha (vilken flunsa är det?) men sååååå dödsfarlig är den inte!!! Jag tycker media försöker framställa den som rena digerdöden! Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!

    Okej att personer i riskgrupper tar vaccinering, men att hela befolkningen ska vaccinera sig... -löjligt! Viruset kommer inte att dö ut, det kommer att fortsätta cirkulera många år till, så får du den inte nu så får du den när vaccinet slutat verka!
    Tycker sjukvården borde satsat de enorma kostnader, som denna vaccineringshysteri medfört, på viktigare saker!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 14:55
    joo, jag vet att viruset kan mutera, men det gör det vare sig man vaccinerar sig eller ej! Faktum är att alla kommer inte att vaccinera sig!

  • Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???
  • isisisis

    Nä,ser på nyheterna precis nu.
    han är inte alls död.
    han ligger i respirator svårt sjuk.
    Troligtvis i svininfluensa och han tillhör ingen riskgrupp

  • kaffebönan
    Newbride2008 skrev 2009-11-10 08:32:25 följande:
    Nej, de får göra som de vill, men ska de träffa min bebis så måste de vara vaccinerade. Varför är det konstigt menar du? Ska jag utsätta min bebis för en dödlig sjukdom hellre än att be folk vaccinera sig? Du tänker konstigt...
    Så här resonerar jag:
    vi är en familj med tre barn. Två barn är över 3 år, sen har vi en liten bebis på 4 månader.. Och jag skriver liten för hon är född för tidigt och har haft en svår infektion som ev. har påverkat hennes njurar..
    På tisdag ska vi vuxna och de två stora barnen gå och vaccinera oss för att skydda oss själva och speciellt för att skydda vår lilla bebis.
    Det finns folk som anser att vi "offrar" våra stora barn för vårt lilla, vilket är helt befängt!! Vi vill att alla barnen ska klara sig utan influensa såklart, men den lilla skulle kanske inte klara sig om hon fick influensan..
    Vi har sagt till alla våra släktingar och vänner att de som inte vaccinerar sig inte är välkomna hem till oss pga smittorisken..
    Alla får göra som de vill men jag håller med dig, vill de träffa oss så måste de vaccinera sig!
    wilma04 Mille06 Meja09
  • TessanE

    Jag är oxå en orolig själ i denna fråga, men de flesta drabbas ju lindrigt? Jag är rädd för vaccinet oxå...

  • quilla

    Rädd är nog fel ord, men orolig för den, ja. Jag och killen har vaccinerat oss och anledningen till att vi har gjort det är att de läkare vi känner har uppmanat oss att göra det. Mycket p.g.a. att vi har en 1,5 åringing och för att jag inte vill bidra till at smitta andra. Om det är så att man kommer få vaccinera barn under tre kommer vi att vaccinera henne. Svininflunesan är en ny sjukdom, ingen vet hur den kommer att utveckla sig, men troligt är att den kommer att mutera och troligt är att den kommer att sprida sig mer. Det jag är orolig för är att sjukvårdsapparaten inte kommer att räcka till om många är sjuka samtidigt.
    Jag är inte ett dugg rädd för vaccinet, de biverkningar man talar om kan man ju se som verkningar av vaccinet. Det är helt normalt att man får ont i armen och får influensaliknande symtom. Sedan är det klart att någon kanske får jobbgare biverkningar. Jag tänker att om man ställer summan av biverkningarna mot summan av dödsfall/ svåra insjukningar i svinis, så tar jag risken.

  • Newbride2008
    hewa skrev 2009-11-10 10:38:20 följande:
    Självklart riskerar ett större antal dö om många blir sjuka, men antalet döda per insjuknade blir ju ändå inte större, eller hur? Att dra direkta paralleller med spanska sjukan är inte heller helt rättvisande. Ja, det var en influensa, ja många dog. Men, hur högkvalificerad vård fanns för dem som behövde den? Hur många av dem som dog i spanska sjukan hade kunnat räddas idag, tack vare antivirala läkemedel, respiratorer och ecmo? Tål att tänkas på innan man diskuterar den aktuella influensan utifrån spanska sjukans härjningar.
    Jag förstår inte riktigt hur du resonerar. I en pandemi är ju själva grejen att många fler dör om det sprids till många, därav ska man vaccinera sig just för att inte sprida vidare den till flera och på så sätt få antalet döda att öka. Förstår du inte kopplingen?

    Man kan gott och väl jämföra med spanska sjukan. Så du menar att du hellre slår ut samhället och överbelastar sjukvården med allvarliga fall av svininfluensan än tar vaccinet? Återigen, jag förstår inte hur du resonerar. En sak har du rätt i, många hade kunnat räddas ifrån spanska sjukan mha läkemedel, som vaccin tex. Nu när det finns så tycker du inte att man ska använda det (?).
  • Lingling11

    Inte alls rädd för influensan. Kanske beror det mest på att vi med all sannolikhet hade den i somras. Var riktigt dålig i 2 dagar, gick över och var frisk efter 4 dagar, men kände en lätt muskelvärk i en vecka efteråt.
    Sambon träffar nästan dagligen "svininfluensa" patienter (i citattecken för att alla influensor behandlas som svininfluensa), men varken han eller jag har blivit sjuka av det. Visst har det hänt att han känt något i halsen någon timme efter han haft patienter med konstaterat svininfluensa som hostat han i ansiktet, men det har aldrig brutit ut till nåt.

  • Newbride2008
    Joppis skrev 2009-11-10 10:47:39 följande:
    Nyhetsmorgon skriver om en 14-åring i respirator....inget annat.
    Ok, men då är det ok, eller?
  • Joppis
    Newbride2008 skrev 2009-11-10 11:17:42 följande:
    Ok, men då är det ok, eller?
    Det är väl inte ok...Men det är en jävla skillnad på att vara död och under vård.
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???