• Lislin

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Tycker att det är för mycket svammel och utrymme i media om svinflunsa vaccineringen! Jag kommer inte att vaccinera mig eller mina barn, har ni bestämt er? Vem har påverkat er mest? Jag tycker media pysslar med skrämselpropaganda!

    Okej, den är säkert inte så trevlig att ha (vilken flunsa är det?) men sååååå dödsfarlig är den inte!!! Jag tycker media försöker framställa den som rena digerdöden! Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!

    Okej att personer i riskgrupper tar vaccinering, men att hela befolkningen ska vaccinera sig... -löjligt! Viruset kommer inte att dö ut, det kommer att fortsätta cirkulera många år till, så får du den inte nu så får du den när vaccinet slutat verka!
    Tycker sjukvården borde satsat de enorma kostnader, som denna vaccineringshysteri medfört, på viktigare saker!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 14:55
    joo, jag vet att viruset kan mutera, men det gör det vare sig man vaccinerar sig eller ej! Faktum är att alla kommer inte att vaccinera sig!

  • Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???
  • Maggis

    Inte rädd men helt klart oroad över utvecklingen och har all respekt för sjukdomen. Vi kommer vaccinera oss (jag är vaccinerad redan). Sonen i nästa vecka, sambon när det blir. Lillkillen är för liten men om de släpper vaccinet för barn < 3 så får han sprutan, han med.


    //Maggis
  • hewa

    Konstigt för jag hittar det inte på Aftonbladet, inte på TT, inte på svt, inte på tv4.


    isisisis skrev 2009-11-10 10:43:45 följande:
    Jag har inte läst det än,har haft nyhetsmorgon på hela morgonen,och hört det på nyheterna flera gånger...
  • Heidi1
    VulgusProfanum skrev 2009-11-10 02:24:13 följande:
    Självklart vore det en dröm om alla sjukdomar kunde utrotas och allt lidande kunde lindras men där är vi inte ännu och då är det väl viktigt att göra det vi trots allt kan göra.Nämligen vaccinera oss för att minska smittspridningen och för att minska risken för att ytterligare individer ska bli riktigt sjuka.Idag har man lagt ytterligare en i respirator. En 14 åring som inte tillhör någon riskgrupp överhuvudtaget och som inte heller har någon bakomliggande sjukdom som spökar.
    enligt aftonbladet så e det troligtviss svininfluensan han har
  • Jenny S

    Jag har en gigantisk respekt för denna influensa.
    Kan av sekretesskäl inte beskriva direkt varför och det gör att det kan verka lite svårt att min respekt seriöst, men tyvärr är det så.

    Vill inte ha den (är iofs vaccinerad), och önskar inte min värste ovän den heller.


    Fråga till supporten: Var sitter den där controlaltdelete knappen?
  • isisisis
    Joppis skrev 2009-11-10 10:47:39 följande:
    Nyhetsmorgon skriver om en 14-åring i respirator....inget annat.
    Ja,tyvärr så uppdaterar de nyheterna under dagen,så det kan vara svårt att hitta exakt de nyheter de väl sa vid de första nyheterna de läste upp.
  • Zigge Macvack

    Rätt så nojjig är jag allt. Både jag o sambon kommer att vaccinera oss, mest för att sonen inte får. Vill inte dra hem ngt skit till honom.

  • Miss Maya

    Jag är lite orolig för den, för att man inte vet hur den slår. Då den attackerar barn och unga först. I de flesta fall är det som vilken influensa som helst, kanske t o m lättare. Men den KAN slå hårt. Och då ofta mot yngre. Så ja jag oroar mig lite. Jag kan inte vara säker på att det inte är jag eller mitt barn som drabbas.

    Dock är jag skeptisk till vaccinet. Lite som pest eller kolera tycker jag.

    Nu rör det sig svininfluensa på dotterns dagis också. Känns så där.

  • hewa

    Du tror väl inte Aftonbladet skulle missa att ta upp ytterligare ett dödsfall?

    www.aftonbladet.se/nyheter/article6097540.ab

    Enligt vad jag kan se publicerades detta idag och där finns inget nytt dödsfall.


    isisisis skrev 2009-11-10 10:50:40 följande:
    Ja,tyvärr så uppdaterar de nyheterna under dagen,så det kan vara svårt att hitta exakt de nyheter de väl sa vid de första nyheterna de läste upp.
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???