• Lislin

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Tycker att det är för mycket svammel och utrymme i media om svinflunsa vaccineringen! Jag kommer inte att vaccinera mig eller mina barn, har ni bestämt er? Vem har påverkat er mest? Jag tycker media pysslar med skrämselpropaganda!

    Okej, den är säkert inte så trevlig att ha (vilken flunsa är det?) men sååååå dödsfarlig är den inte!!! Jag tycker media försöker framställa den som rena digerdöden! Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!

    Okej att personer i riskgrupper tar vaccinering, men att hela befolkningen ska vaccinera sig... -löjligt! Viruset kommer inte att dö ut, det kommer att fortsätta cirkulera många år till, så får du den inte nu så får du den när vaccinet slutat verka!
    Tycker sjukvården borde satsat de enorma kostnader, som denna vaccineringshysteri medfört, på viktigare saker!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 14:55
    joo, jag vet att viruset kan mutera, men det gör det vare sig man vaccinerar sig eller ej! Faktum är att alla kommer inte att vaccinera sig!

  • Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???
  • Newbride2008
    finskaflikkan skrev 2009-11-09 20:11:06 följande:
    Men du kan väl inte kräva av din omgivning att dom ska vaccinera sig för din skull.. Isf för deras egen skull och inget annat..
    Nej, de får göra som de vill, men ska de träffa min bebis så måste de vara vaccinerade. Varför är det konstigt menar du? Ska jag utsätta min bebis för en dödlig sjukdom hellre än att be folk vaccinera sig? Du tänker konstigt...
  • Newbride2008
    Sponkilonk skrev 2009-11-09 20:59:44 följande:
    Fattar heller inte hysterin. De sa på nyheterna att de räknar med att 1 av 200 000 som får svininfluensan dör. Risken att dö är ju i så fall minimal.
    Problemet är att denna influensan kommer bli en pandemi och kan sprida sig väldigt snabbt till väldigt många och då lär det garanterat bli mycket mer än 1 person.
    Folk har alltid dött i influensa, men det är inte detsamma som en pandemi. Läs lite om spanska sjukan så får du kanske lite perspektiv om hur denna typ av influensa härjar.
  • Newbride2008
    VulgusProfanum skrev 2009-11-10 02:24:13 följande:
    Idag har man lagt ytterligare en i respirator. En 14 åring som inte tillhör någon riskgrupp överhuvudtaget och som inte heller har någon bakomliggande sjukdom som spökar.
    Men det är ju lugnt, det är ju bara 1 på 200 000 så han får väl acceptera att han helt enkelt tillhör den i statitstiken som drabbas. Det är väl ingen härinne som känner honom så varför bry sig? Sen att han kanske sluppit detta om fler vaccinerat sig är ju bara en liten detalj, varför ska folk vaccinera sig för att inte sprida viruset till andra?

    Vi kommer nog tyvärr att få se fler såna här fall allt eftersom viruset sprider sig och som det är nu ökar det dag för dag så jag hoppas att ingen av er drabbas och får äta upp era ord.
  • Newbride2008

    Spanska sjukan:

    "Spanska sjukan är benämningen på influensavågen som härjade under 1918-1919. Huvudorsaken var att under kriget hade folks immunförsvar försämrats avsevärt och på grund av att folk packades tätt innan slagen spreds influensan i större skalor. Att detta årets influensavåg drabbade unga och friska såväl som gamla och sjuka var en stor orsak till att så många dog. Det faktum att ingen var beredd på denna stora dödlighet gjorde att folket brydde sig lika lite som de gjort förut. Bristen på vaccin och läkemedel blev en stor faktor. Nuförtiden finns det vaccin mot influensan"

  • Joppis

    Mary Lo skrev 2009-11-10 00:12:57 följande:


    Jag är inte ett dugg rädd. Somliga dagar längtar jag faktiskt lite efter den...
    Längtar efter den? Ja, det var udda må jag säga!
  • isisisis

    Jag har respekt för den.
    Det finns ju en anledning till varför vi i sverige valt att erbjuda vaccin till hela befolkningen..

    Och så är jag gravid,alltså i en riskgrupp.

    Hade det bara gällt mig själv hade jag inte varit lika orolig.

    Ett nytt dödsfall i förmodad svininfluensa idag.Ingen riskgrupp,ett barn i Sverige.

  • hewa

    Självklart riskerar ett större antal dö om många blir sjuka, men antalet döda per insjuknade blir ju ändå inte större, eller hur?


    Newbride2008 skrev 2009-11-10 08:35:20 följande:
    Problemet är att denna influensan kommer bli en pandemi och kan sprida sig väldigt snabbt till väldigt många och då lär det garanterat bli mycket mer än 1 person. Folk har alltid dött i influensa, men det är inte detsamma som en pandemi. Läs lite om spanska sjukan så får du kanske lite perspektiv om hur denna typ av influensa härjar.
    Att dra direkta paralleller med spanska sjukan är inte heller helt rättvisande. Ja, det var en influensa, ja många dog. Men, hur högkvalificerad vård fanns för dem som behövde den? Hur många av dem som dog i spanska sjukan hade kunnat räddas idag, tack vare antivirala läkemedel, respiratorer och ecmo? Tål att tänkas på innan man diskuterar den aktuella influensan utifrån spanska sjukans härjningar.
  • Joppis
    isisisis skrev 2009-11-10 10:36:57 följande:
    Jag har respekt för den.Det finns ju en anledning till varför vi i sverige valt att erbjuda vaccin till hela befolkningen..Och så är jag gravid,alltså i en riskgrupp.Hade det bara gällt mig själv hade jag inte varit lika orolig.Ett nytt dödsfall i förmodad svininfluensa idag.Ingen riskgrupp,ett barn i Sverige.
    Vart har du läst det?
  • isisisis
    Joppis skrev 2009-11-10 10:41:01 följande:
    Vart har du läst det?
    Jag har inte läst det än,har haft nyhetsmorgon på hela morgonen,och hört det på nyheterna flera gånger...
  • Joppis
    isisisis skrev 2009-11-10 10:43:45 följande:
    Jag har inte läst det än,har haft nyhetsmorgon på hela morgonen,och hört det på nyheterna flera gånger...
    Nyhetsmorgon skriver om en 14-åring i respirator....inget annat.
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???