JULGODIS!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
Har inte hittat någon tråd för julgodisbak ännu i år?
Har jag missat den eller har det bara inte startats någon?
Om inte annat så kommer det en tråd här!
Fyll på med era smaskigaste recept och andra tips och idéer!
Är inte smör i ischokladen en LCHF- eller GI-variant? Så har jag fattat det iaf...
Tycker det låter gott, salt och choklad passar ju ihop :)
heej, intressant med istarnings formar,,,, bor i England och det ar ett skit att forsoka hitta formar varje ar... de har inte fattat vitsen med hemmagjort godis riktigt... hur nu det ar mojligt...
Tror ni man kan anvanda en silikon istarnings form till knack??
Annars far jag ringa morsan... i ar igen
Mitt bidrag...astanet.se/recept/godis/indisk_kola favoriten sen barnsben... brukar ocksa kallas tandvanlig kola...visst...hihi
Jag längtar till årets julgodisbak!
Förra året skulle jag bara göra några få sorter... Slutade med 10 stycken... :)
knäck
stallkola
brända mandlar
apelsintryffel
rocky road fudge (den med kondenserad mjölk som blir mjukare)
mozartkulor
fikonbollar
chokladdoppad lakritskola med havssalt
polkagriskola
gräddkola
Dottern bakade pepparkaks-kladdkakan förut o den var inte alls dum kan jag meddela.....
Usch hinner inte lasa igen hela traden ju!
Godisskorpor
100g smör
2½ dl socker
Rör vit o poröst
2 ägg
4 dl vetemjöl (men du behöver garanterat mera, du ska kunna arbete degen lite)
1½tsk bakpulver
1 dl hackade valnötter
3 tsk pulver kaffe
2 dl hackad nougat
Blanda samman allt o dela i 4 delar som du formar till var sin rulle. Lägg på plåt och grädda i 200g i 10minuter. Skär upp på snedden och låt torka i ugnen på 50-70grader i ca 2 tim.
Saffransbiscotti/pepparkaksbiscotti
2 ägg
1-2 pak saffran (beroende på hur mycket smak du vill ha, eller byt ut mot 1 tsk malda nejlikor, 1 tsk mald ingefära och 2 tsk kanel för pepparkakssmak)
100g sötmandel
100g smör
1 dl socker
4dl mjöl
1 tsk bakpulver
Hacka mandeln grovt. Vispa saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör o socker o vispa till en porös smet.
Blanda i mandeln, mjöl o bakpulver till en jämn och ganska kletig deg. Fördela degen i tre längder och grädda mitt i ugnen 200grader i ca 15min. Skär på snedden och torka i ca en timme i 70grader.
Brända mandlar
Jättelätta att göra själva!!! Passa bara så att du inte bränner i kastrullen, du måste röra HELA tiden!
200g sötmandel (med el utan skal)
2 dl florsocker
Knappt ½ dl vatten
Ev karamelfärg
Koka ihop tills sockret fäster på mandlarna, låt koka lite till så att det börjar smälta igen, då är det klart. Häll upp på en plåt för att svalan.