• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • Kavat

    Frisören, usch vad otäckt! Skönt att det gick bra tillslut.
    Har hon reagerat på sojalectin tidigare så är det väl risk att det är det. Lurigt om det är oljor. Det sägs ju som sagt att är det kallpressat så kvarstår mer protein än i raffinerade, och de är "rena", men jag och min son reagerar på saker som det inte ska vara vete i enligt producenter (han allergisk jag glutenintolerant) så är man känslig så är man känslig...

    Palmolja och kokos hör det ihop. Alltså tål man palmolja om man tål kokos?

  • Amulett
    Frisören skrev 2010-02-13 20:43:56 följande:
    Uj,uj,uj. Händelserik helg här må jag lova! H har haft kraftig diaré idag. Jag gisade på att det var pga av ÖLI, hon brukar bli lös då. Hon har matvägrat i 1 vecka nu och det lille hon faktiskt får i sig är välling. Hon har droppat 3 kanaler på viktkurvan och ja, det ser inte idealiskt ut helt enkelt. Hur som så körde vi from. igår den nya vällingen från Semper. Jag hade visat upp innehållsförteckningen för dietisten som gav OK. Men så idag då, diaré igen och igen. Ingen västka går in ALLS utom lite välling då och då. Sedan nu ikv fick hon lite välling. Efter ett par minuter vänder hon sig mot mig och helt frankt trodde jag att jag skulle svimma. Hennes läppar var knallblå! De var super mörka nästan som om hon målat dem med blå/svart läppstift. Kollar indragningar- nja, kanske något...Mest bukandning ganska snabb frekvens. Vips utslag överallt. Snabbt som attans i med Aerius och tar fram anapen. Men det lättar TACK och LOV! Så kära vänner, jag är ganska bombis att det är vällingen=( Sempers mjjölkfira fullkorn från 1år. Men vad tusan kan det vara i den som hon reagerar på?Maltodextrin, grahamsmjöl, veg olja (palm,solros,kokosraps) rismjöl, äppeljuicekoncentrat (9.5%), risprotein, mineraler (kalcium, fosfor,järn, zink, jod) aminosyror, vitaminer, emulgeringsmedel (sojalecitin) Kan det vara det?!, kolin.
    Utöver sojan ...
    Äpplet? En kille på sonens dagis klarar absolut inte äpple, så det står stora lappar överallt om att han absolut inte får äta det!
    Men hon kanske äter äpple annars?

    Fy så obehaglig reaktion. Vilken tur att ni hade medicin hemma!!!
  • Frisören
    Amulett skrev 2010-02-14 12:35:30 följande:
    Utöver sojan ... Äpplet? En kille på sonens dagis klarar absolut inte äpple, så det står stora lappar överallt om att han absolut inte får äta det! Men hon kanske äter äpple annars? Fy så obehaglig reaktion. Vilken tur att ni hade medicin hemma!!!
    Tack till er för era mycket värdefulla tankar!

    Visst är det läskigt, men jag börjar vänja mig tror jag{#lang_emotions_wink} Det som var så konstigt för mig var att läpparna vas SÅ mörka- blå (hon var ny inhalerad!) och hon hade inga ordentliga indragningar det var sådär nja... Kanske lite, eller? Hur kan Saturationen sjunka så mycket utan att hon pompenserar m indragningar?! Det förstår jag inte alls. Saturationen måsta ha varit ganska illa eftersom jag vet att hon vanligen inte blir blå över 89%. Men ändå lekte hon ju?

    Äsh jag vet inte, men äpple har hon fått tidigare, dock är det nyinfört sedan dieten. Men hon får äpplemos nu varje dag och har inte reagerat.

    Men sedan jag bytte välling är ALLA stora blaffiga utslag borta och endast små rester syns på bålen och ansiktet. Magen börjar ta sig den med, en halvlös idag sedan inget mer.

    Så nog var det allt Sojalecitinet tror jag...
  • Frisören

    Ska vi förresten ge Aerius idag igen? Tänkte om det finns kvar i kroppen? Isf. blir det ju vid 19 innan läggning ikv. Tänkte på sena reaktioner mm.

  • Miralicia
    Frisören skrev 2010-02-14 14:51:49 följande:
    Ska vi förresten ge Aerius idag igen? Tänkte om det finns kvar i kroppen? Isf. blir det ju vid 19 innan läggning ikv. Tänkte på sena reaktioner mm.
    Ge Aerius idag med om du känner dig osäker. Det är ingen fara att ha gett extra ev "i onödan". Det gör inget om det skulle bli innan kl 19 heller.

    Rent allmänt har antihistaminer i de allra flesta fall rätt stor säkerhetsmarginal mellan normaldosering och att det blir överdosering. Dotterns läkare "föreläste" för förskolepersonalen ang medicinering att om de är osäkra på om det är allergisk reaktion så är det bra mycket bättre att de ger henne än att de chansar att det inte behövs, och det oavsett om hon skulle ha fått Aerius hemma på morgonen. Och skulle de bli ngt missförstånd mellan personalen, att de varit osäkra och gett henne på fm men att det sen blivit ngn miss i kommunikationen så att nån annan som jobbar på em känner sig osäker och ger då med så är det ingen fara. Det är inte farligt, utan bättre att de ger än att struntari/chansar att det inte behövs om de känner sig osäkra när det handlar om atihistaminer.

    (Personligen för min egen del så varierar jag mellan dubbel till femdubbel normaldos av antihistaminer om jag får i mig något med vete, med flera läkares goda samvete.)
  • Frisören

    Tack för ditt svar. Jag avvaktar. Jo, vi har fått ge tredubbeldos n¨ågra ggr på läkarens inrådan då hon hade det som värst med eksemen och klådan i ögonen. Dock tycker jag inte att två eller tre doser gör någon större skillnad.

  • Blå Flygare

    Frisören: *ryser* Vilken hemsk reaktion, jag hade blivit helt skakis! *kram*

  • Frisören

    Åååå vad bra Angel, TACK!

    Tänkte faktiskt fråga om det. Vi kör ju på Sempers magdroppar. Hörde att man kan gå över i kaplsar och undrar då om någon vet vilken sort? Från vilken ålder? Med Probiotika alltså{#lang_emotions_wink}

  • Kavat

    Skit också! Nu är sonen helt prickig igen! Som röda utslag med finnliknande prick i sig. Men han är inte helt täckt, som nässelutslag över stora partier utan det är lite här och var över mestadels benen.
    Ingen aning återigen vad han fått i sig. Om det inte är så att han inte har fått i sig något han inte ska. {#lang_emotions_undecided}

    Dock åt vi champinjoner i lördags kväll och han ville smaka. Det kom ner och kom upp direkt med en dl saft... Sen kliade det massa i munnen och han höll på att harkla sig och ja, min första reaktion var att det var allergiskt i och med att han reagerade likadant på t.ex Kåvepenin, det vände precis när han svalt...
    Han fick som sagt aerius och nu är han helt prickig, men det är ju två dygn efter...
    Bläää.
    Alternativet är en snabb reaktion på Felix potatisplättar (av druvsocker). Tycker att det kliar i mitt ansikte också, så.. Men har mailat dem i alla fall för att höra efter om det är vete.

Svar på tråden Allergitråden