• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • ebyl

    Wille: Tack! Det blir ingen större skillnad i upplägget när man väntar tvåäggstvillingar och är diabetiker. Hade jag inte varit diab. så hade jag fått samma "schema" som för en gravid diabetiker! Vid enäggstvillingar däremot så gör man tydligen ul varannan vecka. Nu har jag ju varken träffat min diabetessköterska/läkare eller min bm än, så vi får väl se vad de säger. Om de vill träffa mig mer eller nåt. Ska till diab.mott på måndag.

  • blehnda

    Grattis tjohoo!!!!!! Gud så underbart!

    Ebyl: Men gud så kul, och galet! har du inte gjort något ul tidigare? hur kunde dom ha missat att det var två? Härligt att allt såg bra ut!

    Var o träffade bm idag, blev inge ul men vi lyssnade på hjärtat. 155 hade den och den var i full färd med att sparka på själva munstycket  när hon undersökte. den var super livlig! Är höga hjärtljud tecken på pojke eller flicka?fick en tid för första TUL om 4 veckor då jag är i v.25. längtar redan!=) 

    Nu känner jag sparkar och buffar varje dag sen i onsdags förra veckan och  i går så kände min man en ordentlig  kick utanpå magen. så mysigt och overkligt!

  • Masarin

    Grattis Tjohoo!

    Och grattis ebyl! Vilken härlig känsla. Men omtumlande. Hhi. Vi trodde oxå på två först men det är bara en.

    En fråga som inte handlar om diabetes... vad gör ni andra för att storebror/syster ska få lite ensamtid och få känna sig stor. Min äldsta är 4, snart 5 och jag känner att han behöver lite "stortid"...

  • ebyl

    blendha: Här i Sundsvall gör vi första ul v.18-19, lyssnar inte ens på hjärljuden då de kommit fram till att fostret kan ta skada. Så det kom som en överaskning, även om vi haft det lite på känn...

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Man brukar ju säga att över 140 är tjej och under det kille. Härligt med en så livlig bebis! Jag njuter av varenda buff jag får. Mest håller min bebis på att bonka på min högra sida från mitt håll, oftast långt uppe. Den ligger nog med huvudet nedåt och sparkar på mamma.


     


    Masarin


    Menar du då bebisen kommit? Min dotter kommer ju bara att vara 22 månader då nästa kommer så jag är nog rätt noga med att även hon ska få känna sig liten fortfarande. Men överlag är det nog viktigt att det äldre barnet får hjälpa till, kanske får en speciell uppgift (typ stoppa in nappen då bebis är ledsen) och att man visar att man behöver och älskar det stora barnet lika mkt i den nya situationen som innan.

  • ebyl

    blendha: Men när man ligger med ctg kurva mot slutet kan hjärtljuden variera kraftigt. På Iris låg de ofta mellan 110-160, beroende på om hon var vaken eller slumrade till lite!

  • ulli32
    Tjohooo82 skrev 2010-02-01 17:13:53 följande:
    Kikar in som hastigast för att meddela att vår lilla tjej kom ut med akutsnitt (slutligen) 23.40 i torsdags. Hon vägde 3910 g och var 50 cm lång :) jäääättemycket hår! Och idag kom vi äntligen hem. Återkommer med lite mer senare ev.
    Suuuper stooort grattis till lilla prinsessan!!!

    hoppas ni alla 3 mår toppen o har det super mysigt nu när ni kommit hem.

    väntar på att få höra din förlossningsberättelse när du har ork o tid!

    kramar ullis.
  • ulli32
    ebyl skrev 2010-02-01 17:31:43 följande:
    GRATTIS Tjohoo!! Här är en som varit på RUL idag...JAG VÄNTAR TVILLINGAR!!!! Precis som jag funderat på... MYCKET blandade känslor kan jag lova! Först tänkte jag "helvete" å började storgrina. Men sen när vi gick igenom båda miraklen å allt såg bra ut, visade det sig att det var en pojke å en flicka! Nu vill jag ju såklart inget annat! Men jag är helt slut å darrig, å det sköljer över mig då å då här på jobbet... Så mycket praktiskt som måste lösas osv.. Men samtidigt skithäftigt!Jag har inte haft koncentrationsförmåga att läsa igenom det ni skrivit under dagen, men hoppas ni mår bra!
    GRATTIS, gud va spännande med tvillingar!!!

    vilken vecka är du i nu?
    vad sa din man? föräldrar ja hela släkten??? jätte kul tycker jag!!!

    kram ullis.
  • BabyNo2

    GRATTIS Tjohoo & Ebyl.. wooow:o) Bra jobbat tjejjer:o)
    Blendha.. pratade du med Kicki ang mammadiabetesträff???
    Myspys med kickar :o) Min sparkar neråt... på nå vis... haha.. känns vääldans obehagligt kan jag lova:o/ Men ändå underbart...

    nu ska ja nanna ..men först en nattamacka.. kram kram

  • blehnda

    Babyno2: Jag frågade bara allmänt om det kunde samordna något med fick inget riktigt svar tycker jag. hon mena ju på att jag kommer att gå på bvc i julita o då är det väl roligare om jag träffar folk där men jag vill ju träffa andra diabetiker också.
    Min bebis sparkar mest brevid naveln till höger sett från mitt håll o strax under naveln. har märkt att viss mat gör den extra livlig också =)

    Vilda: håller tummarna för att det kanske e en lliten tös då. har drömt det hela tiden men på min mans sida blir det BARA pojkar! inte för att det spelar nån roll alls dock!

    Ebyl: men gud, hoppas verkligen inte att det är farligt för jag gar redan gkort tre ul och lyssnat på hjärtat en gång. vi får hålla tummarna för att min bm vet vad hon gör.{#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare