• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • ebyl

    ulli: Jag har gått 19+1, så jag fick inte ändra det tidigare bf en dag ens! Ja min mans skräck har ju varit att det skulle vara två, min också på något vis. Mycket pga att Iris sovit/sover dåligt, skrek varje kväll i 4 månader å har tärt på oss allmänt.. Men herregud, nu kan vi ju inte tänka oss något annat. Det känns jättespännande å ett privilegium! Man får ju helt klart en ny relation till de små när man får se de på ul..
    Alla runtomkring har varit jättepositiva. Alla på mitt jobb gick å log å många fick tårar i ögonen igår. Har fått världens stöd! Även från familjen, farmodern (som är sjukpensionär) har redan erbjudit sin hjälp hur mycket vi vill, å morfar å farfar ska hjälpa till att bygga ut hallen. Vi får ju liksom knappt plats med en vagn som det är nu... Så det ska nog ordna sig med allt!

    blendha: Äh, jag vet inte hur pass mycket vetenskapligt det ligger bakom beslutet, har inte kollat upp det. Man mer accepterar hur det funkar där man bor. Det man kan tycka är konstigt är (som vanligt) att man inte har samma rutiner/regler över hela landet... Jag tror ju inte att det är nå mer skadligt!

  • Vilda Tiger

    ebyl
    Va underbart det är att ni får så mkt stöd! Det är GULD värt, det tycker iaf jag som har Lyckelis farföräldrar så nära och då de är såååå hjälpsamma och snälla. Idag jobbar både jag och Marcus (det blir så två dagar i månaden) och då hänger Lyckeli hos dem hela dagen.

    Blehnda
    Jag tror ju jag har en tjejja i magen jag med. Jag är lite i en bf-maj-tråd och där har mååånga kollat kön. EN väntar tjej men resten har grabbar i magen. Jag kan tipsa dig om ett test som jag har läst om, som ska vara utformat av en bm som sagt att det stämmer i 99 fall av 100. Det funkar bara om du har börjat få mjölk i brösten. Du klämmer fram en droppe och droppar ner den i en msk full med vatten. Du får inte vidröra vattnet med bröstvårtan. Om droppen genast delar sig så är det en tjej i magen, om den inte gör det är det en kille. Jag kunde aldrig testa med Lyckeli då jag inte läckte så mkt mjölk innan, men jag gjorde testet igår och droppen delade sig (ja, änna blandade ut sig med vattnet) med en gång så mina misstankar om tjej blev ännu starkare.

  • ebyl

    Vilda: Ja det är skönt att vi har människor omkring oss!
    Intressant grej att kolla könet på! DET sättet skulle jag kunna tro på, absolut! Synd att jag nog inte kan göra det för att kolla. För hur blir det om man väntar en av varje? Får ta en droppe från vardera bröstet kanske..
    Pojken i min mage lever rövare, sprattlar å vänder sig, medan flickan är lugnare. Låg å kliade sig i huvudet hela ul! Dessutom var pojken väldigt lik sin storasyster i profil...så det blir väl en vilding som henne!

  • blehnda

    Vilda: vilket roligt test, har jag aldrig hört om förut. jag har ju dock inte någon mjölk ännu, bara dollypatron liknande bröst. ush, jag saknar mina små och osynliga bröst och nu har dom vuxit så mycket att jag har fått bristningar under dom. inga på magen alls men på de där jäkla brösten. hoppas dom hittar tillbaka till ursprunget någon gång =)

    I morse så hade jag 3 när jag vaknade, och nu för tiden har jag börjat blöda näsblod när mitt socker är lite lågt. så jag satt och åt frukost med stora tussar i näsan och försökte få upp sockret samtidigt som det rann ut genom näsann känndes det som. är helt matt nu för det höll på i över en timme...suck.  blir en hemma dag idag, har ganska lång bilresa till jobbet och jag orkar inte köra bil i mitt tillstånd just nu.

    nu blir det i stället fruktstund =)

  • kim86

    Fick ni göra VUL när ni kom till spec mvc?, o när hade ni första träffen där? =)

  • Wille 2008

    Hej!

    Vilda: Hur tusan menar du med delar sig? Jag droppar i en droppe och det syns ju var "mjölken" är men det klart att det blandar sig. Inte flyter ut, man ser "kanterna" på droppen. I'm confused...men väääääldigt nyfiken på att träffa mitt lilla pyre därinne. Har SÅ mycket förvärkar att jag nästan vill lägga mig ner och andas, men vet ju bättre än så. Det är bara förvärkar och de kan ju hålla på i en evighet utan att nåt är på G på riktigt! Men jag säger då det...välkommen ut bebis!

  • Wille 2008

    Ja...så har jag tolkat det hela rätt ska jag få en liten pojkbebis alltså

  • ebyl

    Kim: Jag hade inskrivning i v.9 å gjorde som bekant inget vul, gjorde första ul nu i v. 19+0.

    Wille: Spännande att se om det stämmer!!

  • Vilda Tiger

    Wille
    Ja, om du ser kanterna på droppen så är det nog en kille ja. Så har jag tolkat det iaf. Min droppe bara blandar sig med en gång, så man ser bara lite ljusa strimmor där mölken är liksom. Inga kanter av droppen på något sätt.

    Blehnda
    Jag har också börjat blöda näsblod men jag ser inte samband med lågt socker som du gör. Så jobbigt! Bra att du rä hemma och vilar och käkar frukt nu. Jag har få känningar nu för tiden, nästan så jag saknar dem för nu får jag ju hålla mkt hårdare i det där gottiga man kan äta då man ligger lågt.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare