• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • BeccyBoop
    Lissabon Fråga på! "Expert" som jag är så ska jag försöka svara.
    Det är nog olika var man går/bor. Om man går på vanliga Mvc så görs inga vul i så tidigt skede. Man går på inskrivning mellan v 8-12 (vissa har infört hälsomöte nu och sen inskrivning) och sen går man på rutin-ul i v 16-18. Sen beroende på var man bor så får man ett tillväxt-ul runt v 32. Så är det i Lund/Malmö bland annat. 
    Går man privat så görs det ofta ett vul i början för att konstatera graviditeten. 
    Själv så var jag på ett vul i v 14, men detta var pga blödningar. Och då var jag på KK-akuten. 
    Man kan ju köpa extra ul (3/4Ds ultarljud) men de brukar vara rätt dyra. Vad jag hört så kostar de mellan 1000 - 1500 kr!
    Så som svar på din fråga så de som går på ul så tidigt som i v 6 går antingen privat eller så görs det på KK. Vild gissning, men troligtvis så. 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • BeccyBoop
    Sajabollan Välkommen tillbaka! Lycka till. 
    Och här ska väl första försöket inledas i helgen! Om man orkar det vill säga. Får attackera maken när dottern sover middag!  
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Sajabollan
    BeccyBoop Tack! Ska försöka vara lite mer aktiv  nu när man faktiskt börjat verkstan!
    Du får lycka till du oxå!

    En liten fråga,  har ju sett att du har ett barn. När började du känna av grav symptom?
    Nu känns det ju lite som att jag går och tänker på hur allt känns för att se om jag känner något.
    För från några dagar efter ÄL så har att mina bröstvårtor blivit ömma, och dom är det hela tiden inte bysten utan bara vårtan, så har jag aldrig känt förut, blev lite fundersam bara om det kan vara ett tecken?
  • Naura

    BeccyBoop: Tack för svaret! :) Hur blev det förresten med din mens efter du tog ut spiralen nu? Kom den som vanligt eller? Är nervös över min nu....verkar inte som att den är på g inom de närmsta dagarna. Kanske blir några dagar sen...

  • BeccyBoop
    Sajabollan När jag blev gravid med dottern så kände jag mig lite udda 4-5 dagar innan jag hade bim. Bubblig i magen och kissenödigt typ jämt. Men mer än så var det inte. Alla reagerar ju olika på en graviditet, finns ju vissa som inte känner nån skillnad. Men jag visste att jag var gravid redan innan jag testade positivt. Det kändes liksom. Svårt att förklara, men du kommer fatta vad jag menar. 
    Lissabon Min mens var lite sen nu när jag tog ut min spiral. men bara med typ 2-3 dagar. Men sen så är mens inte alltid helt punktligt. Kan skjutas nån dag hit eller dit.
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Sajabollan
    Beccyboop Jag har förstått att det är väldigt olika från person till person så jag hoppas att mina känningar är "riktiga" och inte inbillning.
    Men vad häftigt att bara ha den känslan innan du testade!  jag hoppas att jag kommer känna så snart! =)
    Men man blir ju lite knäpp nästan när man går och känner efter, haha.

    Ha en trevlig helg och lycka till med verkstan {#lang_emotions_wink}

    Jag drar till Sthlm på en tjej weekend!
  • MariaTherese82

    Hej tjejer och kul att du har hittat tillbaks Sajabollan! :)

    Här kommer en surpuppa som är tjurig för att mensen inte vill dyka upp *grr* {#lang_emotions_djavulsk} Har testat negativt, senast i morse på BIM +4 så graviditet känns ju inte aktuellt. Kan inte bara mensen komma så vi får försöka på nytt!!!  Men men, tjänar väl inte till att muttra haha

    Vad trevligt men tjejweekend Sajabollan, får berätta sen vad ni hittade på. Själv ska jag ta en lugn helg hos mina föräldrar med mys och födelsedagsmiddag för lillebror som fyller år imorgon.

    Ha det riktigt bra alla, och uppdatera om det händer nåt spännande!!! VI längtar ju efter {#lang_emotions_plus} {#lang_emotions_smile}{#lang_emotions_smile} 

  • Naura

    Då kom den "efterlängtade" mensen för mig iaf. Nu är det bara o vänta på att den är över, o sen kan man börja på riktigt. :D Nu kan jag fylla i ägglossningskalendern här på FL och planera in aktiviteter i sänghalmen. ;)

    Jag är fortfarande sjuk...måste sova en stund o hålla alla tummar att jag är friskare till helgen. Vill inte vara sjuk nåmer!

  • BeccyBoop
    Sajabollan Vet att när vi väl bestämt att vi skulle skaffa barn så blev jag skengravid samma månad. Men det var väl för man (som du säger) gick och letade och kände efter extra mycket på minsta lilla sak.
    Ha en supermysig helg i Sthlm
    MariaTherese82 Lite jobbigt att ha gått över tiden och att testen inte visar som du vill. Men det är väl för att öva sen när du är gravid och går över BF.. hahaha Men håller tummarna att nåt händer i helgen. Du kanske är en av dessa omtalade "låghormonare" här på FL?
    Lissabon Krya på dig!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren