• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • BeccyBoop
    Lissabon Välkommen till the dark side...! Nä, jag skämta bara. Va kul att även du är spiralfri och på god väg att utöka familjen! Best of luck!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Naura

    Tog nytt äl test idag, blev starkare än igår. Så kalendern här på fl är nog inte helt ute o cyklar med min cykel hehehe, enl den så har jag äl på fredag och det kan mkt väl stämma! :)

    Har idag haft en härlig eftermiddag fylld med barnskratt och bus. De är för härliga de små liven!

  • Naura

    Jag kom på en sak, vi kommer åka från jobbet på en kurs utomlands i början av september. Om vi har sådan tur att jag blir gravid direkt, så vill jag nog inte följa med på resan för jag är nog inte över 12 veckor ännu då. Men det betyder ju att jag måste ha en bra ursäkt till varför jag inte vill åka på en gratis utlandsresa.... vad ska man hitta på? 

    Eller skulle ni åka på en långweekend till london om du är 8-10 veckor gravid?

  • äntligen Vi
    Naura skrev 2010-05-13 18:04:32 följande:
    Jag kom på en sak, vi kommer åka från jobbet på en kurs utomlands i början av september. Om vi har sådan tur att jag blir gravid direkt, så vill jag nog inte följa med på resan för jag är nog inte över 12 veckor ännu då. Men det betyder ju att jag måste ha en bra ursäkt till varför jag inte vill åka på en gratis utlandsresa.... vad ska man hitta på?  Eller skulle ni åka på en långweekend till london om du är 8-10 veckor gravid?
    varför vill du inte åka på en resa då?
  • Naura
    äntligen Vi skrev 2010-05-13 18:34:36 följande:
    varför vill du inte åka på en resa då?
    Just nu känns det lite läskigt att åka iväg med jobbet på resa om det skulle hända nåt med tanke på att missfallsrisken är såpass hög ännu då. Men det kanske ändrar sig... Vore det en resa tillsammans med min man vore det skillnad, då är vi ju ändå tillsammans, men tänk om det skulle hända nåt så är jag i ett annat land och han är hemma i sverige... skulle inte kännas bra alls.
  • äntligen Vi
    Naura skrev 2010-05-13 19:27:17 följande:
    Just nu känns det lite läskigt att åka iväg med jobbet på resa om det skulle hända nåt med tanke på att missfallsrisken är såpass hög ännu då. Men det kanske ändrar sig... Vore det en resa tillsammans med min man vore det skillnad, då är vi ju ändå tillsammans, men tänk om det skulle hända nåt så är jag i ett annat land och han är hemma i sverige... skulle inte kännas bra alls.
    ja såklart, att jag inte tänkte på det {#lang_emotions_undecided}
    trodde först att det var farligt att flyga eller nått {#lang_emotions_innocent}
  • MariaTherese82

    Hej alla!

    Jag hoppas ni har haft en skön långhelg! Har varit bortrest så läste ikapp lite här.. :)

    BeccyBoop Grattis till hus och spiralfri!! :) Vad kul med villa! Har blivit bostadsköp för mig också i helgen!! Blev en rymlig trea om 111 kvm i sekelskiftesfastighet, jättefin.  När får ni tillträde? Vi flyttar om en månad, längtar!! {#lang_emotions_smile}Lissabon Förstår hur du tänker med resan, men jag skulle nog åka.. Risken för MF är väl ändå lägre vecka 10-12 än precis i början(?) Men det är ju svårt och veta hur man kommer må med tanke på ev. illamående, trötthet etc. så känns det inte rätt ska du förstås stanna hemma.

    Hur går det annars? någon som försökt i maj? Jag hade ÄL på resan, testade dock inte så vet ej om vi prickade rätt dagar (orkade bara sexa två dagar av sju haha). BIM om ett par veckor... utgår från att det inte blivit något, men ska ändå bli lite spännande då det är första försöket {#lang_emotions_smile} 

  • Naura

    Hej MariaTherese82 och välkommen tillbaka till tråden! :) Vad kul att första försöket äntligen är avklarat, jag längtar tills jag kan säga detsamma. :) Hoppas det tog sig direkt, vissa har ju sådan tur!

    Vi hade god lust häromdagen att strunta i skyddet och bara köra på, men eftersom vi har bokat en långresa i juni vill jag inte bli gravid redan nu om man börjar må illa o sånt. Så vi höll oss till orginalplanen och börjar när vi är på resa istället.

    Jag har testat lite med testlagrets äl stickor. Och fick jätte starka resultat både igår och idag, men har fått svaga streck flera dagar för det, men hörde att man kan få det på testlagrets stickor. Det borde väl betyda att jag har äl imorgon? Ska testa imorgon och på tisdag oxå tänkte jag för att se om strecken försvinner eller iaf blir svagare. Spelar ju ingen roll när jag bara testar på skojj, men vill ha lite koll på hur stickorna fungerar och när jag har äl om man ska använda dom sen när det är dags på riktigt. :)

  • BeccyBoop
    MariaTherese82 Välkommen hem och grattis ni med till bostadsköpet! Alltid kul med nåt nytt! Vi får tillträde den 15 juli, ska bli så skönt. Bor just nu inneboende hos min mor sen vi sålde vår lgh i dec och det är inget jag rekommenderar till någon. Vi trodde visserligen det skulle ta längre tid att sälja lgh än det gjorde med tanke på att grannarnas legat ute i nästan 8 mån när vi la ut vårt till försäljning. Men det lönar väl sig att ha renoverat?!
    Lissabon Jag förstår din tanke, men själv hade jag åkt. Vi ska själv åka på långsemester nu i juni och går allt som vi hoppas så är jag gravid då. Men visst, skulle det hända något så är ju min make med mig. Ja, ett dilemma. Gör det som känns bäst.
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Naura
    BeccyBoop, ja det lönar sig att ha det lite nytt och fräscht iaf. Har ni gjort några försök i bebisverkstan ännu? När har du BIM isåfall? Håller tummarna för er. :)

    För att återigen skriva om min äl, så testade jag ju jätte starkt igår och i förrgår, men inget streck alls idag. Borde ju betyda att jag har äl idag? Testen visar 24-48 timmar innan ägget släpper. Jag har iaf kryssat i kalendern så jag minns vilka dagar det är så jag vet att räkna sen nästa månad igen. :)

    Märker ni nån skillnad i relationen annars nu när det närmar sig? Jag börjar ha samma känsla som inför bröllopet. Vi är båda så lyckliga och förväntansfulla och verkligen gosiga med varann hela tiden nu. Min man ler mest hela tiden och vi pratar varje dag om hur livet blir när vi får vårat efterlängtade barn. Vi har annars också en bra och lycklig relation med massor av kärlek, där vi båda trivs och vi är mysiga med varandra, men nu när det närmar sig och allt blir mer verkligt så har det gått upp ett snäpp extra tycker jag. Verkligen jätte härligt! :)

    Nu ska jag ut med vovvarna på långpromenad i solskenet! Det lönar sig att gå till jobbe 06.30 (börjar egentligen 8) för då får man ju gå hem så mkt tidigare än alla andra! :)
Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren