• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • Kristini

    Man får gratulera till både husköp och spiralborttagandet=) Härligt! Nu börjar en ny del av ditt liv=)

  • BeccyBoop
    Kristini Känns väldigt vuxet att ha hus. Och tack
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Sajabollan

    Börjar ha lite funderingar nu när det gäller ägglossning, känner att jag har nollkoll.
    Slutade med mina piller här 23 maj och fick ju då mens som vanligt men vad händer liksom nu när kroppen börjar "bli som det ska". Hur känner man att man har ÄL?
    Har ju sett här hur man kan räkna ut det men kan ju inte kolla det än eftersom jag inte vet hur lång cykel jag har. Har ju ätit piller i typ 5 år så det kanske tar ett tag innan mensen kommer som den ska eller?
    Har ni fått tillbaka den direkt?
    Vi kommer inte börja försöka föränn i juni och då tänkte jag kanske köpa ägglossningstest. Är det nån sort som ni kan rekommendera?

    Blir mycket funderingar nu när det börjar närma sig =)

  • Strossel
    BeccyBoop skrev 2010-05-06 08:09:56 följande:
    vippan Det är dundersvårt! Vi började leta redan åren 2006, men hittade inget utan köpte bostadsrätt. Sen sålde vi den i dec 2009 och har bott inneboende hos min mor sen dess. Hon har dock varit i USA större delen av tiden.  Detta är andra huset vi lagt bud på, men det är verkligen vårt drömhus. Ett enplans på 120 kvm. Visst, det är ju inte jättestort men alldeles lagom för oss!
    men 120 kvm räcker väl gott och väl men man känner ju direkt när man hittar sitt hus! Jag letar efter mitt vita hus som inte kräver någon renovering ;)... inreda vill jag göra (som är min stora passion) men att renovera, det har jag INTE tålamod till haha...
     sen gör ju inte de nya kraven på kontantinsatserna saken roligare!
  • BeccyBoop
    vippan Det ska räcka med 120 kvm. Och det är så gott som färdigrenoverat, visst att man kan behöva måla lite här och var men det kan man stå ut med. 
    Och tacksamt nog så hinner vi köpa hus innan de nya reglerna börjar gälla (om de ens godkänns) så våra 10 % räcker gott och väl!
    Sajabollan Är inte alls insatt i p-pillervärlden, så jag kan inte riktigt svara på dina frågor. Och att känna av äl är inte alla som gör. Jag gjorde inte det innan vi fick vårt första barn. Så jag försökte räkna bakåt när jag hade mens och sen snittade jag cyklerna på ett ungefär och gissade mig nog mest fram. Tur nog gissade jag rätt och det tog sig direkt. Men så hade jag kopparspiral innan första barnet och den stör ju inte ägglossningen så som p-piller gör.
    Och vad gällande äl-test så är det väl olika vad man gillar/har råd att lägga på dem. Jag köpte stavar via testlagret.se, 21 st. Så jag har kollat min äl nu i förväg för att se så det verkligen händer nåt där inne. 
    Lycka till!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Strossel

    Jag har med köpt äl stickor därifrån, men vad är det för stegring ni pratar om på stcikor hur ser man det?

  • BeccyBoop
    vippan Ja, jag vet inte. Därför köpte jag stavar där man får svar direkt. Inget streck - ingen äl, streck - äl. 
    Men skulle jag gissa så tror jag strecket blir starkare på stickorna ju närmre äl man kommer. 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Naura

    BeccyBoop, vad kul med huset! Grattis! Vi funderar på att bygga/köpa hus, men finns inget bra att köpa just nu...letar efter tomt att bygga på men vi får se.

    Jag har börjat fundera....jag kommer ju ha mens i slutet på maj och då även i slutet på juni. Börjar nu bli lite osäker på om vi ska börja före eller efter den i juni... Börjar vi före och det skulle ta sig direkt så kanske barnet redan föds i slutet på februari enl grav kalendern här på familjeliv. Men man kanske ska börja redan då iallafall eftersom det mest troligt INTE tar sig på första? Jag vill ju gärna ha ett vårbarn, inte föda mitt i smällkalla februari när det är -27 ute och 2 meter snö överallt.

    Kan tillägga att vi har varit gravida förrut, blev det för ca 8 år sedan trots att jag hade spiral, men blev inget barn, gick bara 6 veckor...Så det borde inte vara några fertilitetsproblem mellan oss.

  • Sajabollan
    BeccyBoop skrev 2010-05-07 06:35:22 följande:
    BeccyBoop skrev 2010-05-07 06:35:22 följande:
    Sajabollan Är inte alls insatt i p-pillervärlden, så jag kan inte riktigt svara på dina frågor. Och att känna av äl är inte alla som gör. Jag gjorde inte det innan vi fick vårt första barn. Så jag försökte räkna bakåt när jag hade mens och sen snittade jag cyklerna på ett ungefär och gissade mig nog mest fram. Tur nog gissade jag rätt och det tog sig direkt. Men så hade jag kopparspiral innan första barnet och den stör ju inte ägglossningen så som p-piller gör. Och vad gällande äl-test så är det väl olika vad man gillar/har råd att lägga på dem. Jag köpte stavar via testlagret.se, 21 st. Så jag har kollat min äl nu i förväg för att se så det verkligen händer nåt där inne.  Lycka till!

    Tack! Jag har beställt stickor nu och får  börja testa =)

    Grattis till dig måste jag ju söga oxå!
Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren