• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • BeccyBoop
    Lissabon Jag har ju inte äl förrän i slutet av maj, så det dröjer ett tag innan försöken blir av en mer allvarlig karaktär. 
    Men nån skillnad i skillnad i vårt förhållande har jag väl inte märkt. Inte än i alla fall, kan ju dock vara för att det inte är på allvar än! Vi är som vanligt tycker jag, lika nykära som alltid! 
    Men vi har ju gått igenom detta en gång redan och vet var vi har att vänta oss. Så det kanske ändrar sig när det verkligen är så att jag är gravid. 
    ***
    Matlagning står på schemat och jag ska koka ris, som jag verkligen hatar!!!!! Lyckas alltid få det att koka över, hur jag än gör. Tips nån??
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • MariaTherese82

    BeccyBoop ja lönar sig säkert att ha fint vid försäljning! haha jag och sambon bor faktiskt en vecka hos mina föräldrar nu.. sen flyttar vi ut till vårt landställe tills vi får tillträde. Funkar att bo en kortis med mammsen men kan tänka mig det är lite påfrestande om ni bott hemma sen dec  {#lang_emotions_smile} mamma ringde mig när jag satt på kontoret och frågade om vi skulle komma hem till middag.. när jag sa att jag behövde jobba över lät hon så besviken så jag tog och åkte hem istället haha

    haha nej tyvärr inga ristips men mottages gärna här med!! jag tycker det är kul med matlagning och är väl helt ok i köket, men när det kommer till så enkla grejer som koka ris och potatis tycker jag det är så svårt att få till det (?!!) min sambo har titeln rismästaren i vårt hem så jag kan fråga honom efter ristips {#lang_emotions_wink}Lissabon mysigt att ni har det så bra nu när ni ska starta bebisverkstad!! Vi har haft så otroligt mycket att göra med jobb, flytt och och sen resan så vi har tyvärr inte hunnit tänka och prata så mycket kring det som jag hade önskat. Men nu kommer det lugna ner sig för oss till sommaren så då hoppas jag det blir sådär mys och kärleskfullt för oss också!!!

  • BeccyBoop
    MariaTherese82 Vilken lyx att ha lantställe (speciellt eftersom ni kan bo där nu som mellanboende). Men det är väl så när man bor i storstaden, behövs kanske lite miljöombyte? Själv behöver man bara gå över vägen är är man mitt ute i naturen!
    Och vad det gäller matlagning så tycker jag det är kul, har bara lite idétorka från och till. Och sen när det gäller ris.... GAH, I hate it. Eller i alla fall att koka det. Tycker annars det är gott att äta! 
    Fast min grej är väl egentligen att baka. Älskar det. Tråkig nog är min man inget kak/bakverksmonster som jag så det jag inte äter ger jag till svärföräldrar, syskon och vänner. 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Naura

    Haha, vad är det som är svårt med ris? Inte är jag heller nån expert, men "enkla" saker som ris går ju bra. :) Långkornigt, jasmin, arborio ris till risotto. Gott!

  • BeccyBoop
    Lissabon Riset i sig är inte svårt, får bara aldrig till det när jag ska koka det. Kokar alltid över, hur jag än gör: häller på mer vatten i början, när det kokat upp. Sänker till 1:an direkt när det kokat upp hjälper inte heller. Kvittar hur stor/liten kastrull jag har... total katastrof helt enkelt...! Men jag ger mig inte! Jag SKA vinna över riset!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • MariaTherese82
    BeccyBoop: Åh vad härligt att bo så nära naturen! Det passar oss att bo i stan just nu, men jag lämnar mer än gärna stan på helgerna och semestern. Blir ett helt annat lugn i själen när man kommer bort från innerstan och närmare till lugnet o naturen, då mår man som bäst {#lang_emotions_smile}

    Vad gäller matlagning har jag ett par vänner som har provat hemleverans av matkassar, då man får en veckas råvaror och recept levererat till dörren. Bra för idétorka och hälsosam mat! Ska prova nån gång tror jag..

    Till något annat; hur långt innan BIM tror ni man kan känna några symptom om det skulle ha tagit sig för mig o killen på första försöket? Jag känner inte ett dugg och tror inte att det blev något då jag tror vi bara hade sex en gång under själva ÄL (om vi ens prickade den dagen, testade ju ej.. gick bara på känningar) Men man vet ju aldrig,  ska väl tänka positivt {#lang_emotions_cool}
  • BeccyBoop
    MariaTherese82 Tasteline är en god vän när idétorkan är som störst!
    Och det är underbart att bo lite på landet men ändå nära stan (6 km till Lund, 1,5 mil till Malmö). Bra att uppfostra barn här, är självuvuxen hr och har efter en blixtvisit i Malmö på 3 år återkommit till rötterna!
    Och vad gäller bim så vet jag inte. Jag visste nog att jag var gravid innan jag testade. Började känna mig annorlunda (svårt att förklara, men du känna igen min annorlunda-beskrivning) redan på söndagen och på torsdagen så testade jag. 
    Är nog olika från kvinna till kvinna. Även graviditeter emellan. Men positiva tankar är ju bäst!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • MariaTherese82

    Vattenmägden är ett kritiskt moment i riskokningen. Likaså temperaturen. jag har tendens att koka på för hög värme.. så allt vatten kokar bort men riset är stenhårt, så häller jag på mer.. kanske rör om för att det bränt fast i botten.... gör verkligen allt för att rädda riset (!!!!) men resulterar oftast i en risgröt typ {#lang_emotions_undecided}

  • Naura

    Något som är typiskt för mig är att jag nästan alltid ger presenter i förväg till speciellt min man. Han får sällan julklappen på julafton, oftast kanske dagen före eller i värsta fall flera dagar före. Och iår när han fyllde år fick han sin present två veckor före, jag hade ju den redan hemma. :) Kan inte hålla mig, är helt värdelös på det.

    Så nu när vi bara har en månad kvar att vänta innan det är dags för bebisverkstan, så kan jag ju inte hålla mig längre....så nu struntar vi i allt vad skydd heter och kör på. :) Är nog för sent denna gång då jag tror att jag redan haft äl, och ska ha min mens på torsdag, men ändå...nu är vi igång!!  :D :D :D

    Solen skiner, vi är båda lediga och har ätit frukost på balkongen för första gången iår... ska strax ut o jogga, sedan blir det lite arbete....men allt känns bara underbart. Jag är så lycklig! :) Hur ska det inte kännas sen när man ser plusset för första gången?

  • BeccyBoop
    Lissabon Jag älskar också att göra folk glada med presenter, men kan faktiskt hålla mig tills den dagen de fyller år/julafton. Även om jag hela tiden vill berätta vad jag köpt.
    Är själv vääääldigt nyfiken av mig och frågar jämt vad folk har köpt till mig när det börjar närma sig min födelsedag. Så min man har ett helvete just nu, fyller om om drygt en vecka.
    ***
    Nu börjar jag höra ljud från ovanvåningen och tror att min lilla Busa sovit klart. Sen bär det iväg till vänner för flytthjälp och grillning. Varmt, men jag saknar solen!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren