Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Zelmilainen skrev 2010-09-18 23:10:17 följande:
    jag har inte gjort mmf nån gång, hehe. men har mått/recept hemma. blir det inte konstigt utan olja/kokosfett?
    Den blir inte lika elastisk utan olja/kokosfett, men det borde funka tycker jag.

    Ev. kan det bli svårt att kavla ut den (icke elastisk)...

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Lioness skrev 2010-10-03 11:34:30 följande:
    En fundering...

    Diskuterade med min lärare häromdan angående att marsipan/sp smälter i kontakt med grädde... Detta höll hon dock inte med om utan påstår att marsipan/sp endast smälter i kontakt med vaniljkräm, att det är sockret som löser det hela. Känner mig helt förvirrad och vet inte vad jag ska tro...

    Vad säger ni?

    Kram Karin
    Det tål att forskas i!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Missdoe skrev 2010-10-03 13:15:19 följande:
    Behöver hjälp.. kan jag spackla en tårta med vaniljgrädde (grädde, marsanpulver och mjölk) och sen täcka med MMF eller smälter allt? Brukar spackla med smörkräm, men vill gärna prova nåt annat. Behöver svar snabbt!
    Pensla din MMF ordentligt med neutral matolja alt flytande margarin (det blir något saltare än olja) så borde det fungera.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Tingeling85 skrev 2010-10-05 09:47:18 följande:
    Visst borde man väl kunna ha små konstgjorda rosor med stjälkar av ståltråd som dekoration på tårta?
    Eller blir de bara jättedumt?
    Menar du sidenrosor eller sockerpasta/marsipan-rosor?

    Det senare är ju supersnyggt det håller nog de flesta i tråden med mig om!
    Sidenrosor, tja, det beror på hur de ser ut och vad man har för krav...

    Någon annan med åsikt?
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Moppis skrev 2010-10-12 08:05:51 följande:
    Vet någon om man kan göra dekorationer av MMF i förtid (någon dag/dagar innan) och förvara på nått sätt för att spara tid? 
    Jag ska göra mina 3 tårtor på lördag förmiddag till ett dop kl 13.30 och det hade varit skönt att slippa stå med alla dekorationer på samma dag.
    Underbar tråd för en nybörjare som jag, tack för alla råd och tips!
    Du kan göra alla dekorationer i SP/MMF etc i förtid - flera veckor före om du är ok med att de är lite torkade/helt torra.

    Förvara i lufttät burk och mörkt så är de lika fina som när du gjorde dem!

    Lycka till!
    Älskar mina barn!!!
  • Ankmor
    ejja81 skrev 2010-10-24 12:09:09 följande:
    Detta med fluff---   har man det som fyllning elelr istället för grädden?
    Det bestämmer du själv. Bra svar va?!

    Jag har haft "fluff" utanpå tårtan istället för grädde och det går jättebra, lika bra som att ha det som fyllning innuti.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Ova skrev 2010-11-30 15:39:23 följande:

    Någon som har recept på gele att hälla över skivade bananer på en gräddtårta som inte innehåller multigele.


    Det går alldeles utmärkt att smälta ner lite aprikos- alt apelsinmarmelad och pensla på...
    Annars fixar du fin gele med gelatinblad alt. gelatinpulver och vatten/saft el. dyl. recept står på paketet.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Tomte ÖH! Hörrö LIONESS!!!

    Jag uppfattade inte riktigt vad du vill ha sagt med ditt senaste inlägg! Oskyldig
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17