Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Längtandsfull skrev 2010-07-31 18:41:42 följande:
    Ne jag har funderat på det och vi har inga kartoner alls
    Funderar på att åka och ta en brödback inatt Men så fräck kan man väll inte vara..
    Hör med "din lokala affär" om de har några äppel/bananlådor eller dyl som du kan få eller få köpa billigt?
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    TeDrickaren skrev 2010-08-04 14:20:40 följande:
    Hej!
    Tips på enkla tårtor, tänkte göra 2st vill inte använda marsipan/sp/mmf utan bara grädde men gärna i form av något, typ fjärli tåg

    Tips??
    Tack på förhand
    här har du en hel del olika bilder och recept på fjärilstårtor
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    lilla gumman 85 skrev 2010-08-04 23:40:52 följande:

    Behöver lite råd!!! Bubblorna på bilden.... vad är dom gjorda av!!???!!

    Dom ser ju helt klart spritsade ut... och det ser nästan ut som att det skulle kunna vara maräng eller nått....
    Vill verkligen få till detta på helgens doptårta!


    Kristyr alt smörkräm/fluffy white frosting - troligen kristyr eftersom det är målat på.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2010-08-05 18:39:53 följande:
    nu har jag äntligen lagt upp bilder (i bildtråden) på min första tårta. jag vet att det syns att jag aldrig gjort nån innan, men iaf
    Den ser läcker ut.
    Kul med tårtor som har godis.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Gravid 89 skrev 2010-08-09 16:54:44 följande:
    Slängde tyvärr in lite bilder på macaroons jag gjort! Sorry! Men kunde inte låta bli.
    .
    Hade min första kurs i helgen också, 10 pers. Det var jättekul, och bra. Vi höll på i cirka 2 timmar.
    Vi gjorde två olika cupcakes och en sats macaroons.
    ÅÅÅHHH NEEEEEJJJJJ, tråden kan ju spricka !!! 
    Alltså, vad ÄR det för mening med att göra en speciell
    tråd för kakor och annat gott om den inte används?!?

    Nä, skämt åt sido, dina makroner ser superläckra ut och gratulerar till första kursen!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    rultan skrev 2010-08-09 21:03:53 följande:
    puffar lite för min fråga...
    Har inte gjort någon själv men kanske kan du göra så här; "lappteknik"

    ">



    Eller så här: vit botten med svarta "lappar" uppepå...

    ">



    Lycka till !
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Egensinnig skrev 2010-08-11 19:50:10 följande:
    Säg till om du vill ses - jag kommer hänga där största delen av helgen! ( klart du ska fly lite   )
    Jag kommer dit jag med! Vet dock inte vilken dag eller tid än.
    (skall ha en liten anka med mig så ni vet vem jag är)
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    linn78 skrev 2010-08-11 22:43:09 följande:
    puffar för mina frågor lite...

    Åh, jag hade gärna åkt till cake showen, men här är det bara jag som är intresserad av tårtor och åka så pass långt själv har jag ingen lust med=( Ingen som ska åka upp från Skåne över dagen?
    Jag har fryst tårtor med mousse och det har gått bra, spackla med smörkräm av något slag så att moussen inte kommer i kontakt med SP/Marsipan/MMF el dyl, går bra att frysa med spackel på
    Ta fram tårtorna ca 1 dygn i förväg, tina i kylskåp.

    När det gäller fyllningar som går bra att frysa får någon annan svara på.

    lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Hannah76 skrev 2010-08-12 10:53:05 följande:
    Jag behöver hjälp.

    Jag ska göra moussetårtor i helgen (jordgubb och vitchoklad) och behöver tips på botten. Skulle vilja ha en tunn botten med smak av choklad. Kan man göra typ rulltårta och stansa ut botten? Eller blir det för tunnt? Kan inte vara nötter i. Måste man ha något på botten innan man har på moussen? Måste alltid en mouse tårta frysas eller kan den enbart stå i kylskåp?

    Väldigt tacksam för hjälp.
    Rulltårta går alldeles utmärkt, blir inte för tunnt.
    Det behöver inte vara något mellan botten och moussen, den kan stå i kylskåpet - behöver inte frysas.

    lycka till
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Längtandsfull skrev 2010-08-12 16:38:17 följande:
    Kan maan spritsa ut macaronns (stavning?) utan tyll? Har ingen med stort hål bara en med ett hål på ca ½cm
    Det borde gå bra med en vanlig plastpåse med hål i tycker jag, det ska ju bara bli en rund prick, eller hur?
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17