Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    TS uppdaterad med länk till BLOGGTRÅDEN
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    Zvartaliljan skrev 2010-06-18 15:37:13 följande:
    Någon som gjort en pyramidtårta någon gång??
    Jag behöver lite inspiration för en tårta jag ska göra tills på onsdag då vi ska fira min lillasyster som fyllt år och som kommer hem till Sverige från jobbet i Egypten.
    Gör en "vanlig" våningstårta och skär till sidorna, spackla med smörkräm eller grädde alt något annat gott, markera "stenarna" med något trubbigt och strössla över fint krossade kex/digestive.

    Kanske är det någon annan som har en idé?
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    Greksmurfen skrev 2010-06-21 21:34:23 följande:
    hejhej...
    hur gör ni om sockerpastan blivit hård elelr hårdnat en del.. kan man mikra den??!? för å få den mjuk igen..
    Japp, micra den i ett par sekunder i taget tills du fått den till lagom mjukhet!

    Lycka till!
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    mina12 skrev 2010-06-22 21:12:07 följande:
    Måste bara skriva av mig lite om min nya köksassistent Den är bara så bra. Vad effektiv jag blev när jag slapp stå och hålla i elvispen när äggen vispas och guuuud vad skönt att slippa stå och kladda med MMF'n! Den gör jobbet medans jag fixar med annat. Så om du har funderat på att införskaffa en men inte riktigt bestämt dig, så kan jag varmt rekommendera en. Lär ju vara toppen till bulldegar också (men det blir ju inte så mycket bullar bakade för tillfället)
    Undrar jag också?
    Du kan ju inte beskriva "himmelriket" utan att tala om vilket märke det är!
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    miamartini skrev 2010-06-24 10:08:26 följande:
    någon som har några bra tips med grädde... jag ska göra 5 jordgubbstårtor till helgen och jag testgjorde en tårta som eftermiddagsfika men grädden vattnade sig.... vad har jag gjort för fel o vad kan jag göra för att undvika de??
    Testa med att ha i "en knivsudd" bakpulver per 3 dl grädde innan du vispar, då blir grädden stabilare och vattnar sig inte lika lätt.
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    miamartini skrev 2010-06-25 13:09:09 följande:
    tack ankmor!!  tipset kom i rättan tid för nu ska här vispas grädde till 4 gräddtårtor haha
    Glad midsommar!
    Lilla fröet skrev 2010-06-25 12:10:02 följande:

    ska göra en tårta med hallonmousse o geisha..men tror ni att hallonen kommer ta över geishasmaken? kan man ha kanske lite av fluffen att spackla med eller hur blir det?
    Ska göra en våningstårta, e det nåt speciellt man behöver tänka på, klarar den sig från fredag till lördag eftermidda utan att kasa ihop?

    Om man skulle ha hallon o sedan sp, då va det lätt att den åt sig igenom sp, eller hur va det? hur kunde man göra för att förhindra det? Spritsa en kant med grädde så inte hallonen kommer hela vägen ut?

    Ha en gla midsommar allihopa


    Skulle rekommendera dig att spritsa en kant av grädde, hallon är förrädiskt mot SP.
    Tror inte att geishan tar "stryk" av hallonen.
    Så länge du stabiliserar undertårtan ordentligt med stöttor (typ grillpinnar el. dyl) och platta så skall tårtan hålla sig uppe. Spackla/fodra ordentligt under SPn så håller sig tårtan fin, ställ den inte för kallt bara...  och sist men absolut inte minst; Inget lock!!! '

    Lycka till och glad midsommar!
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    Lilla fröet skrev 2010-06-30 19:54:24 följande:
    nu har jag lite panik....
    gjorde en hallonmousse igår, o gelantinet har bara klumpat ihop sig o moussen går inte att använda, det enda jag har så snabbt e en rabarbermousse med jordgubbsbitar...tror ni att man kan ha det till geishamousse?? snabbt svar så blir jag glad
    Kanske inte ett speciellt snabbt svar men visst borde det funka.

    Lycka till!
    Sigrid skrev 2010-06-30 08:52:11 följande:

    Fråga:
    Jag vill göra en liten kant överst på tårtan och behöver tips på hur jag ska göra detta. Enklast hade naturligtvis varit att inte täcka tårtan som vanligt utan bara klä kanten men SP och låta SP:n stå upp en bit ovanför tårtan men jag vill inte göra så eftersom jag tycker att det blir så svårt att skära tårtan då (SP:n bara glider ner när man skär tårtan).

    Kan jag lägga en tunn ring av SP längs ytterkanten på tårtbotten innan jag täcker tårtan eller har ni något annat tips?

    Det jag vill åstakomma är att det ska se ut som en burk/hink/skål och kanten ska gå upp en bit för innehållet ska vara en liten bit ner.

    Förstår ni?


    En ring av sp är väl ok, men om du har möjlighet så är det kanske bäst med en kant av tårtbotten.

    Lycka till!

    EGEN fråga:

    Tror ni att det blir ok smak på "fluffet" om jag tar 120 g dumlekola till 3dl grädde istället för 180g kola som receptet säger?
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    dollheart skrev 2010-06-30 20:29:03 följande:
    Vet du, jag har läst här på FL om nån som "brukade" använda 120 g dumle så det ska nog gå bra! Hon tyckte ju om det iallafall Jag tror det var Beverly, som finns i tråden "Vad har du fluff till?"
    Tack, då går jag på det.
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    Diana P skrev 2010-06-30 21:39:37 följande:

    Hej! Hur gör ni så att tårtan ser ut som en "kudde" eller ser "mjuk" ut, med silverkulor. Förstår ni vad jag menar?


    Sent svar men jag försöker;

    Du bygger upp tårtan så att den blir lite bullig, som en kudde.
    Spackla med något mjukt typ smörkräm eller grädde.
    Lägg på SP/MMF eller marsipan och tryck mycket försiktigt med en trubbig kniv/linjal kors och tvärs över tårtan så får du rutmönstret.

    Lycka till!
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
Svar på tråden Tårttråden del 17