Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    3 hjärtan skrev 2010-07-06 19:30:57 följande:
    Var föresten inne på tårtdecors hemsida nu och tänkte beställa lite blandat, bland annat ätbara pärlor, men hittade inga, har de slutat med dem? Är rätt säker på att det är därifrån jag beställt dem innan.
    De enda pärlorna jag hittar på sidan är inte direkt några pärlor utan mer "grusaktigt".

    Kakburken har pärlor http://www.kakburken.se/index.php?cPath=82_170
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    lilla gumman 85 skrev 2010-07-07 21:51:17 följande:
    OK.... lagt in lite nya bilder i bildtråden.... vet inte om det är alla jag gjort sista tiden! Tungan ute Men några i alla fall!!!

    Laddar nu för min egna bröllopstårta på lördag!!

    Är man dum i huvudet för att man gör tårtan själv till sitt eget bröllop?? Eller kanske bara lite skadad!!! Obestämd
    Helt underbara tårtor!

    Hur har du gjort prästkragarna? Har du använt någon utstickare?
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    lilla gumman 85 skrev 2010-07-08 20:58:28 följande:
    Tack snälla du!! Skrattande

    Har använt utstickare www.tartdecor.se/product.asp?product=4560 sedan gjort små gula bollar som jag tryckt till lite och pressat lite i en sil, för att få till mönstret!

    Har en (tårt)-blogg om någon är intresserad!! Cool cakedesign.blogg.se/
    Aha, ok...  Jag har den här och håller på att lära mig hur jag ska " få till" prästkragar...
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    annaoedvin skrev 2010-07-12 17:44:26 följande:
    Jag ska göra några tårtor till min och sambons fest och har några funderingar som jag hoppas att någon har lust att hjälpa mig med.

    Tårta nr ett ska ha ett mönster av två fiskar som pussar, dessa har jag tänkt att göra i marsipan. Grejen är att jag inte vill täcka hela tårtan då den är rätt stor. Jag hade därför tänkt att ta grädde eller någon smörkräm uppe på och runt själva tårtan och sedan lägga marsipanfiskarna uppe på. Tårtan ska ha ett lager dumlefluff och ett lager med hallonfluff. Vad tycker ni skulle passa bäst att "smeta på" uppe på och runt tårtan?

    Den andra tårtan har jag tänkt att göra en variation på den där kakan med sockerkaksbottnar och maräng uppe på (hoppas att ni förstår vilken jag menar) men istället lägga lemoncurdgrädde och jordgubbar i mellan. Vad tror ni om det?

    Tacksam för all hjälp..
    "Pinocciotårta" tror jag det heter.
    Lemoncurdgrädde o jordgubbar blir supergott!
    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Ankmor
    Lioness skrev 2010-07-16 12:23:09 följande:
    Hej, jag har fått en fråga som jag inte riktigt kan svara på, någon som kan hjälpa mig?

    "Någon som vet vad som är fel om marsankrämen i butterkaka och solbullar jäser efter någon dag och smakar alkohol? Det är snabbmarsankräm som använts, måste man göra egen eller kan man lösa det på annat sätt?
    Kan man röra Atamon eller Natriumbensonat för att förhindra jäsningen? Eller måsta man äta upp alla bullar på en gång?"

    Hoppas på hjälp, kram Karin
     
    Nu har jag googlat en massa olika kombinationer och ord men kan tyvärr inte hitta något svar.

    Är det någon annan som kan svara?
  • Ankmor
    SweetNilam skrev 2010-07-21 00:27:36 följande:
    Nu blev jag lite nyfiken... Hur många här är från Göteborg, eller 30-60 min därfrån?? Kan vara kul att veta om man är sugen på att göra något nån gång!! Jag har så lite plats att grejja på hemma, så det blir så sällan, men kan man göra det tillsammans så är det ju en annan femma!

    Kanske skulle starta en tråd där vi kan skriva varifrån vi är, om man vill såklart . Det fins ju en karta i TS men tror inte den uppdateras längre
    Vinkar för fullt! Bor ca 45 minuter norr om Gbg, jobbar i Gbg.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    mina12 skrev 2010-07-21 10:44:49 följande:
    Här kan alla tårtbakare fylla i vart ni finns! Se till att få med informationen från inlägget innan, när du fyller i vart du bor, så att det blir en lista.
     
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html
    Jag har nu lagt till denna eminenta tråd i TS - se allra lääängst ner!

    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    h80 skrev 2010-07-24 12:55:14 följande:
    vad är mmf? ska försöka baka en tårta o läser en massa bloggar o tips. en del verkar använda mmf o en del sp, vad är skillnaden?
    MMF är sockerpasta gjord på marsmallows, florsocker och olja/kokosfett
    SP är färdigköpt sockerpasta

    Skillnaden är ganska hårfin - den ena är hemmagjord och den andra är köpt.

    En del föredrar att göra egen SP, en del föredrar köpt SP och andra föredrar MMF - det är bara att testa sig fram.

    Lycka till!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Längtandsfull skrev 2010-07-31 18:28:24 följande:
    Tårtorna är klara och står och väntar på att dom skall bli hämtade imorgon..

    Men snälla hjälp mig..
    HUR SKALL DOM KUNNA FÅ MED DOM I BILEN 6 MIL?
    Dom står ju bara på sånna där runda pappunderlägg. Vet inte vad dom heter . Det är ju inte så stadigt.
    Har du/de några flyttkartonger/kartonger?
    Fälla baksätet och ställa tårtorna där, köra mycket försiktigt?
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17