• Tess82
  Äldre 11 Oct 20:00
  139432 visningar
  2830 svar
  2830
  139432

  MajMammor 2007 15

  Ja jag har hela tiden tänkt att kolla upp Linneas eksem och nu är jag helt övertygad om att det var rätt tänkt, tack. Bokat tid på BVC på onsdag så vi får se vad de säger där. Just nu är i princip allt borta, har smörjt med hydrokortison på eksemen och hudkräm på hela kroppen dagligen ett tag nu och det hjälper ju men jag gissar att det kommer tillbaka igen om vi skulle sluta smörja.

  Nej nu blir det ett bad med sambon för inatt åker han till USA och blir borta 3 veckor =(. Men jag har fullt upp så tiden går nog fortare än man tror.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 12 Oct 20:18
  Melisabeth skrev 2010-10-12 20:04:15 följande:
  Vi har fått en 1,5 åring över natten. Så där hejsan hoppsan. Men han sa inte ett ljud utan satt bara i knäet i typ en halv timme, sen kutade ruhnt med Ellan 1 timme, och sen bara däcka på 2 röda
  Då är det inte så svårt att vara barnvakt, hoppas att natten går lika bra då.
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 12 Oct 20:23
  Kavat skrev 2010-10-10 21:23:35 följande:
  Men jag tycker också att du ska kontakta läkare och kolla upp det. Men undrar också om det varierar, alltså går ner av sig själv emellanåt och blossar upp osv. Och vad menar du med fläckvis? Prickar/fläckar här och var på kroppen?

  Baksidan lår? Menar du ungefär där man sitter på toan? För det finns sk. toaletteksem alltså där man reagerar på rengöringsmedlet som de använder till toan. Vet ett barn som alltid var ok hemma, men dålig på dagis och det berodde på rengöringsmedlen.

  Angående torrhet i hud, så sägs det att omega3 ska hjälpa. EyeQ sägs vara den bäst sammansatta.  Men det tar ju inte bort eksem.

  Mest i arm och knäveck men även upp på baksidan av låren och i ljumskarna. På vissa ställen är det bara lite prickar men mer rött i vecken och hon hade som två runda lite större fläckar strax under rumpan, ungefär där man sitter på toaletten men det har inte kommit tillbaka igen.

  Omega 3 äter hon regelbundet Eya Q "tuggisar".

  Just nu ser hon mycket bättre ut överallt, knappt nåt kvar men en tur till BVC imorgon får det bli ändå och höra vad de säger.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 13 Oct 13:34
  Kavat skrev 2010-10-13 11:49:09 följande:
  Risken finns att de säger att hon ser fin ut och fortsätt att smörja.. Ofta deras lösning... Men mår hon toppen i övrigt så behöver de ju inte vara matallergi alls. Men svårt att säga så här.
  Men stå på dig, vill ni ha en allergiutredning så kuäv en. Sen är det ju tyvärr så att sena reaktioner som eksem inte så ofta visar påpricktest och RAST, men har man tur kan man få ett ovetenskapligt resultat på pricktest, dvs kvaddeln dyker inte upp inom 15 min, utan flera timmar/dygn efteråt. Så ha gärna koll på vilket ämne de prickar var, om ni får pricktest.

  Äter hon tuggisarna? Köpte flytande med vaniljsmak, men det gillades inte...
  Ja jag är också rädd att vi inte får så mycket hjälp när det inte syns något men det har ju nyss dykt upp också, bir det mer långvarigt så kommer jag nog att bråka mer.

  Tuggisarna gillar hon, hon kommer och ber om dem själv varje dag.
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 13 Oct 18:33
  Kavat, du hade rätt, det sa att det bara var att fortsätta smörja och att jag gjorde allting rätt redan. Jag kör på det ett tag eftersom jag tror att det har lite med årstiden att göra och att hon blir torr och irriterad i huden.

  Annars har vi haft en slappar dag idag. Har hunnit handla och dona lite hemma men mest bara tagit det lugnt och varit tillsammans. Blir ju lite lite tid tillsammans när jag jobbar endel borta så det gäller att passa på.
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 16 Oct 10:03

  Linnea vaknade en vända igår kväll och bara grät och grät och kastade sig hit och dit och gick inte att få kontakt med. Färstod att hon inte var riktigt vaken så jag bara tog henne i knät och satt med henne tills hon lugnade ner sig (5-10 min). När hon var lugn igen så tittade hon upp på mig och sa "varför sitter jag här?". Då fick jag ju bevisat att hon inte varit vaken. Har hänt nån gång förut att hon varit sån men lite obehagligt är det ju när man inte kan trösta eller få kontakt alls.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 16 Oct 21:16
  zasata skrev 2010-10-16 19:30:03 följande:
  Usch vad leskit, ebba gör med så ibland men brukar inte hålla i me rän max 5 min och jag brukar försöka väcka henne..
  Gick inte att väcka henne, försökte prata med henne men hon var bara ledsen.

  En natt tidigare i veckan vaknade jag av att hon ropade "mamma hjälp mig" och jag frågade vad vill du ha hjälp med? "Jag vet inte" svarade hon och sen somnade hon igen. Tippar på att hon drömt nåt då också.
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 17 Oct 16:00

  Linnea slutade med blöja på dagen förra sommaren och på natten nu i sommar. Hon hade också blöja ganska länge när hon skulle bajsa men bara hon hade gjort det på toaletten ett par gånger så ville hon inte ha blöja längre. Potta har knappt använts hon har hellre använt toaletten och vi har inte behövt någon ring heller.

  Underbar höst dag idag, soligt och varmt så vi har varit ute och röjt lite på gården inför vintern. Har hunnit städa av inne också och tvättat ett par maskiner (den andra i nu) så nu känner jag att jag kan slappa resten av dagen om jag vill. Lite matlagning bara som måste göras och sista tvätten ska hängas.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 21 Oct 16:48

  Linnea vill gärna vara med vid datorn ibland men vi har inte börjat med spel eller så än.

  Bokstäver är hon duktig på men förknippar de med ord och vet oftast inte vad själva bokstaven heter P=pappa, E=Erik och L är ju självklart Linnea. Hon såg ett S en dag och sa att det var I som i sko. Rätt att sko börjar på S men hon sa fel namn på bokstaven.

  Annars är det bara Astrid Lindgren filmer som gäller nu, vet inte hur många gnger hon sett Lotta och nu nya favoriten Madicken. Hon kan rabbla långa dialoger ur filmerna och vill att jag ska spela med och vara en av personerna så är hon oftast Madicken (jag får vara Abbe, Lisabeth eller Alva).


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 22 Oct 15:45
  2Fina skrev 2010-10-22 14:57:58 följande:
  Nu har lillstumpan över 40 grader och jag ringde rådgivningen, dom sa att jag skulle avvakta medicin (eftersom hon fick Alvedon vid 11 (och jag ringde vid 14:20)), hennes feber brukar alltid gå ner på alvedon eller ipren men idag har den inte gått under 38 en enda gång, ipren imorse vid 8:30, alvedon vid 11 och nu ändå över 40 grader, det har hon aldrig haft förut mer än en gång och då gick den ner snabbt på alvedon... Blir ju lite orolig för henne, hon ligger och huttrar. Nu har hon dock somnat så jag hoppas feber går ner av sömnen....

  Rådgivningn sa att vi skulle bada henne, ge glass och låta henne dricka kallt, hon vill dock varken ha något att dricka eller en glass då hon rapade och fick upp lite kräk och är nu rädd att hon ska kräkas (vilket hon brukar göra när hon har feber och äter...).
  Usch vad jobbigt, nä inte är man så värst sugen på att äta med den febern, hoppas hon kan få i sig vätska i alla fall och att febern går ner lite snart.
  Linnea -07
Svar på tråden MajMammor 2007 15