• Tess82

  Finns fler som gillar pippi. Linnea fick pippikläder i present idag och de skulle hon ha på sig direkt. Blev lite varmt med peruken men kläderna sitter på än. Ett lyckat kalas med bra presenter som hon önskat sig. Fyller imorgon så då får hon bjuda på glass på dagis och kalasa lite där med kompisarna.


 • Tess82
  2Fina skrev 2011-05-12 09:28:56 följande:
  Grattis till Kevin och grattis till Johanna

  Leya pratar mycket om sitt kalas! Hoppas det blir väder så dom kan vara ute och leka, nu har hon ju fått en lekstuga och har en gungbräda och lite sånt.

  Köpte självlysande stjärnor igår som jag tänkte hon ska få, sen funderar vi på att köpa en sparkcykel (någon hon önskar sig) men vet inte riktigt om hon är för liten för att åka på en sådan...
  Linnea har en sparkcykel med två hjul och den fixar hon att åka på ganska bra. Finns ju även dem med 3 hjul, dubbla bak, och då är det ju ännu enklare att åka.
 • Tess82
  Ms Leia skrev 2011-05-16 20:30:56 följande:
  Hej!

  Grattis till alla fyra åringar!

  Den 2 maj föddes Tillys lillasyster, 3710 gram o 50 cm. På BF+11 precis som storasyster.
  Namn är inte helt bestämt men det är nog en liten Lykke Helt underbart söt tjej förstårs, går omkring och bara myser nu. Det är så härligt med bebis =)

  Ang kalas så har Tilly haft igår på sin födelsedag ett litet kalas för farmor+farfar och mormor+morfar. På lördag är det barnkalas för alla 4-6 åringar på hennes avdelning på dagis samt ett par andra kompisar, 11 totalt.. Sen blir det väl kalas för "hela"  släkten senare, tror jag iallafall. 
  Grattis till bebis och Grattis till Tilly!!
 • Tess82

  Idag var jag på jobbintervju på Ernst & Young. Kändes jättebra men vi är 8 st som slåss om en tjänst så nu är det bara att vänta på besked. Skulle få fylla i nåt frågeformulär på mail också innan de skulle ta beslut men än har det inte dykt upp nåt. Om jag får det så blir det bara 2,5 mil till jobbet och det är heltid, betydligt bättre än 7,5 mil och 75%. Skulle vara från mitten av augusti så jag hinner ha min planerade semester också v.28-31. Hoppas, hoppas, hoppas.

  Nu ska jag hämta skruttan på dagis, sen ska vi dit igen till kl 17. Förskolans dag så vi ska grilla lite korv och barnen ska sjunga, sen vet jag inte riktigt vad det blir. 

 • Tess82

  DP, De ska ringa idag för att gå igenom resultaten på frågorna. Har fåt göra ett personlighets test och två andra test (verbalt och statistik/matte). Känns lite nervöst men jag hoppas att det har gått bra, vill ju verkligen ha jobbet. Får nog vänta nån vecka till på besked skulle jag tro.


  Puzz, grattis! Vi slog till efter 8 år, var förlovade ca 2,5 år innan.


  Väntar fortfarande på att vi ska registreras som gifta i Sverige och jag får nytt efternamn men det var tydligen populärt att gifta sig utomland just nu så det kunde dröja några veckor till.


   


 • Tess82

  Tack ska ni ha, jag ska dit igen på onsdag så än så länge har jag hoppet uppe, hoppas verkligen på besked efter det och helst positivt såklart. Känns som att jag behövs hemma mer, lillskruttan saknar mig när jag är borta på kvällarna .


 • Tess82
  2små2stora skrev 2011-05-27 18:34:04 följande:
  Nu har vi installerat oss i stugan i Rättvik.
  Tess vet du var det finns en lekpark?
  Nere vid stranden finns det en lekplats och vid enåbadets camping ska det finnas en, annars har jag lite dålig koll på lekplatser. Bor 7km från rättvik så vi har ingen inom gångavstånd tyvärr.
 • Tess82
  Memba: här testas gränserna dagligen. Linnea är en mycket bestämd och envis liten tjej som vill ha sin vilja igenom. Visst är det bra att vara envis men tålamodskrävande för oss just nu. Går lite bättre när hon är med sin pappa, mej testar hon mer.
 • Tess82

  Måste ju meddela att jag fick jobbet jag var på intervju för. Fick besked imorse . Sen skulle jag sätta mig och göra en hemtenta, lite svårt att hålla fokus på den men det kändes som att även den gick ganska bra. Hoppas att resten av dagen blir lika bra nu bara.


  I eftermiddag är det dags för 4-års koll, hade hembesök av BVC förra veckan och idag blir det vägning och mätning + synkoll och jag bad även om att de skulle kolla hörseln så jag hoppas att det blir av idag också.


 • Tess82
  2små2stora skrev 2011-06-08 14:32:56 följande:
  Grattis till nya jobbet red

  Hörseltest ingår i 4 års kontrollen så den borde de kolla

  Tack!


  Här ingick det tydligen inte utan det skulle bara vara syntest. Tyvärr så hade jag en trött tjej som inte alls ville vara med om några tester. Lyckades få väga och mäta och hon gick balansgång men sen var det stopp. Får göra ett nytt försök om en vecka men då får hennes pappa följa istället för då brukar det inte vara lika mycket protester.

 • Tess82
  2Fina skrev 2011-06-09 14:50:51 följande:
  Grattis!! Gud vad kul! Skönt att få jobb på närmare håll

  Här läre väl inte Leya få komma på någon 4-års kontroll, hon som nyss varit på 3-års....
  Tack, ja det är jätteskönt, ska dit och skriva papper och disskutera lön imorgon sen kan jag slappna av.
 • Tess82
  mumia skrev 2011-06-13 18:49:46 följande:
  Min lillasyster gifte sig i lördags och jag fick äran att vara barnvakt till hennes lille pöjk på 9 månader. Skapligt ringrostig man är på småbarn
  Men så mysigt det var med ett litet knyte som snusa i spjälsängen!! saknar honom redan.
  Själv har jag ju lite drygt 3 månader kvar tills mitt eget knyte ska titta ut

  Bra med lite träning då :)


   


 • Tess82
  Trekidz skrev 2011-06-14 22:56:18 följande:
  Den 9 juni kom en liten Lovisa till världen :) 3345 g o 48 cm lång. En perfekt förlossning där vi för en gångs skull hann komma in i tid och ffa få uppleva en förlossning utan krystvärkar i bilen osv. Denna ggn var vi inne 01 och 05.45 är minitjejen ute, lustgasen var min stora vän, samma bm som förlöste Elias, en underbar människa...
  Grattis!!!
 • Tess82

  Idag sticker vi till High Chaparall på en minisemester med familjen, blir borta två nätter bara men skönt att komma iväg lite. Gubben fyller 40 idag så han vill rymma (och jag blir ynka 29 ).


 • Tess82

  Har världens virrigaste BVC sköterska. Linnea var ju på hörsel koll för en vecka sen och fick beskedet att hon hörde lite dåligt på ett öra och ahde vaxpropp i det andra örat så hon fick en tid hos doktorn, senare samma dag ringer hon och meddelar att hon blandat ihop öronen så vaxproppen var i det örat hon hörde dåligt så vi skulle avvakta med läkare tills proppen var borta. Idag ny koll och hon säger att vaxproppen var i vänster öra, i telefon sa hon höger (helt säker på det för jag frågade om flera gånger så att det skulle bli rätt). Vi har alltså haft revaxör i fel öra och hon hör dåligt på höger öra där det inte finns nån propp. Röd på trummhinnan så det kan ju vara vatten bakom eller så är det nåt annat. Ny läkartid den 19/7, hade hon inte virrat till det från början så hade vi redan fått träffa läkare och fått mer besked. Blir lite matt men vad ska man göra? Nu får vi köra revaxör i rätt öra och vänta på vad läkaren säger om det blir remiss till öron eller vad vi ska göra...


 • Tess82
  DP, Skoj med Björnparken, dit ska vi också en vända i sommar. Fick presentkort på inträdet för hela familjen när vi fyllde år så det ska såklart utnyttjas. Vinka när ni åker förbi pizzerian i Vikarbyn, vi bor precis nedanför den .
 • Tess82
  dalkulla85 skrev 2011-07-17 22:37:58 följande:
  Hej hej!

  Hoppas att allt är gott med alla 4-åringar och deras familjer.

  Jag är hemma hela sommaren och njuter med ungarna innan studierna tar vid igen. Har 3 år kvar.

  Sugen på syskon är jag, men det blir nog ingenting förrän 2013- någon annan som tänkt syskon då?

  Ha det gott.

  Vad skönt att vara hemma och njuta av sommaren. Lycka till med studierna, vad var det du läste?

  Här planeras inga syskon, vi har ju 3 barn med sambons två stora så det känns som att det räcker. Inte så sugen på att utsätta min kropp för en till graviditet heller, hade ju såna problem med foglossning sist, känner fortfarande av det ryggen ibland.  
Svar på tråden MajMammor 2007 15