• Tess82
  Äldre 24 Nov 16:06
  144164 visningar
  2830 svar
  2830
  144164

  MajMammor 2007 15

  Tanucik, hoppas att det går som ni vill då.

  På Linneas dagis är det blandade avdelningar. Hon började på småbarn men förra året kom det så många ettåringar så det gick inte att ha alla små på en avdelning. Linnea fick gå kvar med alla sina kompisar och hon trivs så bra med personalen också så det var skönt.
 • Tess82
  Äldre 29 Nov 13:56

  Trist med förkyldningar och ffa magsjukor. Linnea blev hemma från dagis idag för att hon hade sån slemhosta imorse. Sambon tyckte att de lika gärna kunde vara hemma men hon har varit pigg och full fart hela dagen så imorgon får det bli dagis igen. Tycker hon har gått och varit småförkyld och hostig länge nu och det verkar aldrig ge med sig.

  Hade -18 grader ute imorse så det var inte roligt att behöva åka och jobba men lika bra att vänja sig för det ska ju bli en kall vinter igen enligt vissa "förståsigpåare". Min bil är inte riktigt 100 så den vill absolut inte starta utan motorvärmare och den pajjade ju förra veckan. Som tur var bara en kontakt som var lätt att byta för sambon men den skulle behöva lite mer service så vi måste nog ta oss råd att lämna in den på verkstad om den ska överleva en kall vinter.


 • Tess82
  Äldre 30 Nov 12:08
  2små2stora skrev 2010-11-29 19:55:55 följande:
  Har hon rör i öronen?

  Johanna går alltid och hämtar något i köket när jag ammar.

  Idag hittade hon en skruvmejsel och ställde sig och skruvade på balkongdörren. Jag sa då till henne - får du skruva där?
  Hon vänder sig om  och säger Shh var tyst William sover du får inte väcka honom.
  Smart tjej
 • Tess82
  Äldre 30 Nov 12:10
  2Fina skrev 2010-11-29 19:47:57 följande:
  Leya har haft feber sen natten till torsdag, idag var hon feberfri på morgon/förmiddag men sen kom den krypande... hade tänkt ringa HC idag om hon fortfarande hade feber men kändes liksom onödigt på eftermiddagen så jag får väl ringa imorrn istället om hon nu inte blir feberfri igen... det är fjärde gången på två månader hon har feber och tack vare infektionen så hör hon superduperdåligt igen...

  Fast hon är sjuk så har jag idag tappat tålamodet på henne TVÅ gånger, herre gud vad hon är enerverande och alltid när jag sitter och ammar.... Sitter hon och slår på fåtöljen, ber henne sluta (med ganska hög ton eftersom hon hör så dåligt) och Billy lyckas ändå somna men hon fortsätter att slå så (på ryggstödet så jag inte når henne), andra gången så sitter hon och gnäller för att hon inte fick sitta i fåtöljen (som jag alltid ammar i), ber henne sluta gnälla FEM gånger och till slut skriker jag åt henne att sluta och reser mig upp och hon blir skiträdd och springer in till ett annat rum... Fattar inte heller varför hon blir så rädd, hon vet ju vad som kommer när hon inte lyssar (till slut)....
  Linnea blir också rädd när vi säger ifrån ordentligt. Jag blir rädd när du är arg mamma, säger hon men jag brukar kunna varna att slutar du inte nu så blir jag arg (annars lyssnar hon ju inte alls), ändå fortsätter hon och då blir jag ju arg... 
 • Tess82
  Äldre 3 Dec 10:05

  Här bakar vi lussekatter idag, sitter och väntar på degen som är på jäsning.

  Ikväll ska jag och sambon på julbord med mitt jobb. Linnea ska sova hos mormor inatt för imorgon ska de baka pepparkakor. Får hoppas att det går bra med min storebror som barnvakt ikväll för mamma ska på samma julbord som oss, hennes man (och hans bror) som driver företaget jag jobbar på.


 • Tess82
  Äldre 8 Dec 10:26

  Skriver under på det där med dagis, Linnea behöver också dit och aktiveras. Nu har hon väldigt många och långa dagar på dagis när jag jobbar borta men tyvärr så har vi inget alternativ, det är ju förhoppningsvis tillfälligt bara. Är ju för det mesta ledig onsdag eller fredag så vi får en dag hemma tillsammans i alla fall.

  Idag är vi lediga och Linnea börjar dagen med att vakna 5.40 så ingen sovmorgon inte. Sen ville hon se morgonbolibompa och kalendern så jag slumrade lite i soffan en stund. Snart blir det en tur till bibblan, behöver lite böcker till min uppsats, ska se om Linnea hittar nåt skoj också. Är -17 grader ute idag så vi får vänta så mototvärmaren hinner gå lite först, tror inte de öppnar förrän 11 på bibblan ändå.

  Sen blir det lite julpyntande på eftermiddan tror jag. Har bara tagit fram ljusstakar och adventsstjänor än så ska får tomtarna och resten av pyntet letas på.


 • Tess82
  Äldre 11 Dec 20:09

  Här har vi en sjukling nu. Förkyld och ögoninflammation, började igår med att ena ögad kladdade och blev svullet och hon hade ont. Idag var hon först jättepigg hela förmiddan men sen började det kladda i båda ögonen på eftermiddan och febern kom nu på kvällen så det blev en slurk alvedon före sängen. Tror hon somnade ganska direkt lillskruttan och jag blev ensam för sambon skulle bort en sväng. Tror att jag hade feber en vända idag också så det är halvt sjukstuga här hemma. Blir nog en sväng till VC på måndag om Linneas ögon fortsätter kladda. Trist att hon missar lucia på dagis på måndag för det hade hon nog gärna varit med på...


 • Tess82
  Äldre 11 Dec 22:04
  DP, usch stackarn, kan inte vara lätt att höra dåligt. Hoppas att ni kan få en tid snabbt. Sambons son fick rör inopererade när han var liten och det blev stor skillnad. Lika med en tjej från föräldragruppen som hörde dåligt och hade upprepade öroninflammationer.
 • Tess82
  Äldre 14 Dec 10:15

  Linnea älskar att bada och duscha, just håret är väl inte så spännande men hon har blivit duktig på att titta upp. Vi körde lite med att hon måste titta upp för annars måste vi duscha ändå och då kommer det ju i ögonen. Blir väl två gånger i veckan bad eller dusch, hon skulle gärna göra det oftare men med hennes torra hud så får det räcka med vanlig tvätt resten av veckan.

  Igår blev det en sväng till VC för Linnea, de hade tagit blodprov och halsprov och kollat öron och ögon men det visade inget speciellt så doktorn trodde att det skulle gå över av sig själv. Han ringde imorse för att höra om hon haft feber då vi sagt att hon haft det om kvällarna och hon hon hade väl runt 38 igår. Skulle hon få mer feber så skulle han skriva ut penicillin, då var det bara att ringa men det är ju skönt om vi slipper. Ögonen ser mycket bättre ut och kladdar inte lika mycket heller.


 • Tess82
  Äldre 14 Dec 14:12

  DP, Linnea vaknar också ofta på nätterna och ropar. Nu har det varit jättemycket när hon varit sjuk men annars är det också vanligt att hon vaknar en gång i alla fall. Så alltså nej Leya är inte ensam.


Svar på tråden MajMammor 2007 15