Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    AMDA, oh där ser man!! Nu var det så insåg jag att när jag senast försökte trycka och allt återigen blev pannkaka blev jag så trött på det att jag slängde både färg och stämplar. Åhej! Får införskaffa mig nytt och prova igen då. Jag köpte tygfärg av märket Palett, är det ngn som rekomenderar det eller använder ni er av annan färg?

    Jag är en sådan människa som vill får mkt gjort på kort tid. Vilket gör att jag gärna rejsar på vid maskinerna och inte är så långsam och noga som jag önskar att jag var. Men ikväll skulle jag sy ett par byxor, och eftersom de var en beställning, (min allra första sådan, yaay ) bestämde jag mig för att här skulle inte rejsas. Allt nålades, och jag tog mig tiden att sy fint och inte snabbt. Både storlekslapp och tvättlapp sattes dit och fy fasen vad fint allt blev. Helt perfekt och jag blev för första gången helt nöjd. No more race!

    Däremot måste jag fråga, då jag inte blev helt nöjd med storlek/tvättlapp sömnaden. Det ser lite vajsing ut. Hur gör ni när ni fäster dom i muddbyxor?

    Jag ville inte fästa dom i muddsömmen eftersom de är så små och antagligen skulle försvinna under sömmen, så jag sydde dit dom allra sist ist, först uppochned och bakochfram en söm, sedan vek jag ner lappen rätt och sydde en söm över den gamla för att den skulle ligga fint. Men det är inte så tjusigt. Har ni något tips?

  • Ogabinne

    Jag satte på en till namnlapp över storlek o tvättlappen så att de sticker ut under, men det blev inte riktigt bra ändå. Jag skulle nog sytt fast storlek o tvättlapp i själva namnlappen ist för i byxan tror jag...

  • Ogabinne
    AMDA skrev 2010-09-27 20:11:25 följande:
    jag använder också palett färgerna och de funkar med lite vatten sen använder jag en pensel när jag duttar dit färgen på stämpeln det är lättare att inte få massor av färg på sidan om som lätt kan hamna i själva trycket...hoppas du förstår min luddiga förklaring
    Mmm, jag förstår. Tack för alla tips, jag ska absolut ge det en chans till innan jag ger upp.
  • Ogabinne
    Ullerull skrev 2010-09-28 14:11:42 följande:
    Skulle även vilja ha en prinsesskrona, någon som vet var det finns?
    Panduro har prinsesskrona i 2 olika storlekar bland klicheerna vet jag.
  • Ogabinne
    Ullerull skrev 2010-09-28 14:14:04 följande:
    just det, en till fråga, jag har väntat på jnys röda velourmoln nu i 9 månader, men de är slut varje gång. Någon som vet om det kommer mera eller ska jag beställa ändå? Men det var ju därför jag skulle beställa, , nu är vi flera som ska beställa så jag kan ju inte dra ut på det hur länge som helst.
    O jag väntar på att JNY ska ha mindre än minst 2 veckors leveranstid. Aldrig är man nöjd!
    När jag väl köper tyg vill jag inte vänta flera veckor så det blir alltid att jag vänder mig till de ställen som är snabba.
  • Ogabinne
    AMDA skrev 2010-09-28 18:39:18 följande:
    Har väntat på 27!! meter tyg från USA sen i början av juni fick reda på att det kommer i slutet av veckan jipppiii

    Att det dröjt så länge är då det var helt nytt så tryckningen har dragit ut på det en del.
    Ullerull skrev 2010-09-28 14:11:42 följande:
    ah, det vr znok som skulle sälja älvorna, jag längtar lite efter dem, tror tjejen min kommer älska det tyget då det ska vara myckt prinsessa just nu.

    Jag skulle också vilja prova att trycka text, det bore ju toppenkul, giller att pysla helt enkelt :o)

    Ingen som vet var man kan köpa bokstäver förutom panduro, skulle vilja ha någon annan text
    än vanlig typ arial.

    Skulle även vilja ha en prinsesskrona, någon som vet var det finns?
     Panduro har en lite snirkligare variant av teckensnitt sen har de både prinsess krona och massor av annat kul sök på kliché på deras sida så hittar du

     
    Åh hujedamig!! 27 veckor??? Och jag klagar på JNY's 2!

    Jag är så bortskämd. Natten till fredag beställde jag från Jofotex, Fredag morgon får jag mail om att paketet skickats. Det är så jag vill ha det. 

    Men det är synd. Hade jag ist beställt från tex JNY hade jag fått bra tyger ist för tyger som är fina när man får dom men efter första tvätten ser ut som om de hittats i nån loppis korg. Jofotex ljusa trikåtyger är toppen, för på dom syns inte tvättluddet lika mkt, men de mörka, tex bruna tågen, svarta elefanterna osv. Usch och fy vilken kvalla!
  • Ogabinne

    haha jag får nog ge mig. 2 veckor kanske inte är hutlöst ändå då.

  • Ogabinne
    AMDA skrev 2010-09-28 19:42:25 följande:
    hihi nä inte 27 veckor 27 meter haha fast det är en del veckor blev ca 16veckor Obestämd så jag hoppas verkligen det kommer nu.
    Ja jofotex är snabba och som du skriver deras ljusare tyger funkar bra men de mörka är ju inte alls lika roliga efter tvätt.
    JNY har verkligen super kvalitet på hennes tyger vilket jag gillar sen tycker jag faktiskt hon brukar vara rätt snabb hon med. Vet att hon nu har anställt en person som ska hjälpa henne med allt då hon tidigare gjorde allt packande själv. Så när de kommit in i det nya så kommer hon nog bli ännu snabbare

     
    Ja men självklart! Haha! Jag vet inte hur jag fick till 27 veckor. Får skylla på att jag varit igång non stop sedan 8 i morse och precis satte mig ner i lugn och ro för första gången.

    Men ändå är 16 veckor en hel del mer än 2.

    Ja jag tror det kommer bli jättebra med JNY nu när hon har hjälp! Jag har alltid tyckt att hon varit jättebra. Det är skönt att handla på ställen där man vet att man blir bemött bra.
  • Ogabinne
    plura skrev 2010-09-29 08:53:07 följande:
    Vad fodrar ni tossor med?
    Alltså med högt skaft -riktigt varma och gossiga vill jag att de ska vara -så billig fleece går väl bort.
    Stoff och stils fleece är himla tjock och gosig. Jag minns första ggn jag köpte fleece därifrån, då hade jag tidigare använt mig utan fleecefiltar från Jysk ist. Mycket stor skillnad! Fleecen från SoS kändes som 2 eller 3 lager Jyskfleece!

    Igår kväll innan jag la mig klippte jag ut både mössor och byxor till mina barn samt några klänningar som jag hade tänkt försöka sy så mkt av som jag kunde idag. Ist är jag svintrött efter att ha suttit halva natten på barnakuten. Sonen väckte mig kl 4 i morse med igensvullna ögon och huvudet svullet som en fotboll. Jippi.
  • Ogabinne

    Tack AMDA och Tinni, nu har vi sovit flera timmar och varit iväg och fyllt på magsäckarna med McDonalds, nu är vi piggare och glada. Så lite ska jag nog få sytt idag.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd