Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    MammaDeborah skrev 2010-09-30 10:28:33 följande:
    Hej!

    Är det någon som kan hjälpa mig lite? Tänkte sy sovpåsar till kommande bebisen i Strömmings Iris Visa (gud så mjukt det är!!). Kommer att utgå från raglanmönster och förmodlligen stl 56 till att börja med. Hur lång ska man göra påsen?? Har aldrig gjort innan, men tänkte att det kan ju inte vara alltför svårt :) Tänkte rita ett mönster med raglanärm. Så ett lagom mått från mitt bak kanske någon har?
    Nu har jag inga mått till dig men jag började tänka lite... Kan man inte lägga tex ett par byxor i strl 56 under tröjmönstret och rita en jämn cirkel runt dom för att få till en lagom påse?

    Jag hade nog lagt till lite i påslängden samt satt muddar i ärmarna så den kunde användas länge!

    Förresten, min barndomskompis fick en liten flicka i förgår, så nu måste jag lägga min egen sömnad på hyllan en liten stund och sy ytte pytte kläder. Så kul!
  • Ogabinne

    Jag lyckades färdigställa 4 mössor och en klänning igårkväll så jag var rätt nöjd ändå när jag gick och la mig.

  • Ogabinne

    Ni som har köpt utav SoS's randiga manchester, kan man vända det tyget så ränderna blir på bredden ist för längden? Jag ville sy byxor av det tyget men gillar verkligen inte långrandiga byxor, det blir alldeles för mkt clown varning, men på bredden hade det tyget varit underbart.

  • Ogabinne


    Hallå tjejer! Kan ni hjälpa mig är ni snälla? Jag har sytt lite välkommen till världen kläder ikväll, och fick en chock när jag kollade på byxorna. Enligt Ottobre är de i storlek 62, men jag tycker de ser aaaaalldeles för korta ut i innerbenen!! ÄR bebisar så här små eller har jag gjort bort mig? Mätte innerbenslängden till ca 10,5 cm, räcker det?
  • Ogabinne
    Du och Jag ver2 skrev 2010-10-01 22:38:21 följande:
    Hm, jag har också sytt sånna (skulle tyro efter samma mönster). De är lite korta - men å andra sidan så kan man ha lite häng på dem då de är ganska höga i mijdan istället!

    Jätetfina var de iaf!!!
    Tack!! Ja visst var det en lite märklig form på dom! Korta ben o himmelskt hög midja. Nu skulle det egentligen varit resår i midjan så originalmönstret var ju ännu högre, tycker ändå jag klippte av en rejäl bit i midjelängden... Flickan som ska ha dom föddes 51 cm lång, jag klippte ut byxan i 62 cm utan sömsmån. Jag hoppas hon kan ha dom.
    Boleroomlotten var väldigt bred tycker jag när jag ser den så här, ändå klippte jag den i 56 utan sömsmån..
    Aldrig blir man nöjd.

    Är det ngn som minns bredden på Iris Visa? Har för mig den var rätt rejäl men hittar inte info om det inne på shopen.
  • Ogabinne

    Efter att ha bläddrat igenom Strömmings blogg till 24 juni hittade jag svaret själv. 165 cm.

  • Ogabinne

    Plura o Lillofant

    Eftersom jag ville ha strl 56 och inte 62 som var minsta storleken på det mönstret tog jag bort all sömsmån på strl 62.

    Jag var också osäker på vilket håll mönstret skulle vara åt och rädd att jag tagit ben som midja och midja som ben, men enligt mönstret och där man kan se de utklippta bitarna i sömnadsbeskrivningen ser de likadana ut - mönsterdelarna alltså...

    10,5 cm, det är ingen som har ett byxmönster i 56 som vill mäta för säkerhets skull?

    Angående manchestern så tror jag ni har rätt... synd att de inte valde bredrandigt.

  • Ogabinne
    yrväder skrev 2010-10-02 16:45:52 följande:
    mamma på vift skrev ovan att i storlek 44 är benet 8+5 cm så 13, vilket låter ganska lagomt, tror det är 15 i 50, och 17 i 56. Ökar ca 2-3 cm per storlek.
    Tack. Hur fanken kunde byxorna jag sydde enligt ottobres 62'a bli 10,5 inkl mudd??
  • Ogabinne
    uppochner skrev 2010-10-02 18:12:04 följande:
    Hur viktigt är det med reglerbart pressarfotstryck på maskinen? Jag kanske ska köpa en ny och då vill jag ju välja rätt : )
    Håller med om att det är oumbärligt vid sömnad av stretchiga tyger. Jag visste inte ens att jag hade justerbart tryck på min maskin förrän jag efter 2 år upptäckte det av en slump när luckan till lämpa och maskineri lossnade. Snacka om att spaken var både väl gömd och omärkt. Men ack så glad jag blev och nu blir sömmarna myyyyycket finare!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd