Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Skumboll skrev 2010-04-29 13:17:39 följande:
    Åh, det kliar i fingrarna när jag läste om jnys hemliga paket. Men jag vill inte ha interlock så jag vågar inte chansa...
    Å jag vill bara ha interlock. Vart bor du, vi kanske kan dela på ett paket?
  • tinni78
    Skumboll skrev 2010-04-29 18:19:22 följande:
    Jag bor utanför sthlm.  Vet inte om jag vågar ändå, risken är väl att jag sitter här med x antal meter interlock ändå trots att vi delar...
    Nu har jag beställt ett paket, hoppas att det finns kvar. Jag får väl se till att sy mössor och dregglisar för att finansera köpet .
  • tinni78

    Alla ni som har sytt länge och säljer deklarerar ni för försäljningen? Har ni det som företag eller hobbyverksamhet? Om ni har det som hobbyverksamhet, har ni då koll på vad ni har för intäker och kostnader? Eftersom man till viss del säljer via nätkontakter så är det ju lätt för skatteverket att "kolla upp" att man har sålt något. Sedan är ju chansen väldigt liten att man får något överskott med tanke på hur mycket det kostar med tyger och övrig utrustning.


  • tinni78
    Mimmi 71 skrev 2010-04-30 12:24:11 följande:
    Deklarationedags? Jag kör fortfarande med hobbyverksamhet och ännu har jag inte gått med vinst (köper för mycket tyg ) så det behövs därför inte tas upp i deklaration. Dock måsta alla papper, kvitto, bokföring sparas ifall det blir kontroll/revision. Funderar på att klättra upp ett steg och låta sömnaden bli firma, har både en enskild firma och ett aktiebolag som bara ligger och "vilar" .
    Jag har precis börjat sälja grejer så jag behöver inte tänka på det i årets deklaration iaf. Ja någon vinst lär det ju aldrig bli tal om med tanke på hur mycket kommer ha liggande hemma på "lager". Det var intressant att läsa på skatteverket att om man mot förmodan skulle göra vinst något år så kan man kvitta det mot tidigare år som man har gått med förlust.
  • tinni78
    Jalapeno skrev 2010-04-30 12:43:34 följande:
    Jag har ju inte sålt nåt så det är en teoretisk diskussion men alla maskiner är ju köpta tidigare år och kubikmeter med tyger. Skulle jag starta firma skulle jag väl inte kunna dra av kostnader som ligger bakåt i tiden? Skatta för vinst kommer det aldrig röra sig om men hur gör ni med moms?
    Jag har inte riktigt koll på hur det fungerar med sånt man redan har skaffat men på något sätt måste man ju kunna lägga in det i bolaget. Skulle man startat ett aktiebolag så kan ju det bli en del av aktiekapitalet. Om man inte går med vinst i ett bolag så blir det nog inte så mycket moms att betala heller eftersom man får dra av momsen på allt man köper in.
  • tinni78
    TeDrickaren skrev 2010-04-30 18:19:09 följande:
    Minxy: nä i början får man "sponsra" sig själv med ett belopp och utgå från det Var var det man kunde köpa molntyg i bomull??
    Det har varit väldigt mycket sponsra sig själv när man börjar från noll, jag vill inte ens veta hur mycket pengar jag lagt ut på mitt syintresse det senaste halvåret. Men nu börjar det komma in lite pengar iaf .

    Här finns det molntyg i bomull:

    http://deerdot.nordicshops.com/category.html?category_id=19
  • tinni78
    mamma på vift skrev 2010-05-03 09:57:37 följande:
    När jag har sytt sittdynor med vadd som stoppning har jag dessa delar: 2 utklippta tygbitar till vardera sida av sittdynan. 2 bitar vadd som är klippta efter sittdynans mönster. (jag syr med dubbelt lagar vadd då jag tycker det blir bättre.Och så här gör jag:1. Sy ihop ena tygbiten med en bit vadd. Rätsidan på tyget utåt. 2. Sy ihop andra tygbiten med den andra biten vadd. 3. Lägg ihop de båda så tyget hamnar utåt. Sy ihop runt om. 4. Klipp rent eller overlocka.5. Sy stickningarna. 6. Bandkanta. Denna är dock sydd med skumgummi, men stickningarna syr jag likadant på alla dynor.
    Vilken tjocklek har du på vadden? Är det lättare att sy med vadd  än skumgummi när man syr på en vanlig maskin?
  • tinni78

    Är det någon här som har beställt interlock, mudd eller fleece från MG-tyger? Jag har skickat efter tygprover men det är ju lite svårt att få reda på hur kvaliten är efter tvätt.


  • tinni78

    Värst vad ni har skrivit mycket sedan i torsdags, det tog hur lång tid som helst att läsa ikapp. Jag hade tänkt att sy massor i kväll men dotterns nattning tog över 2 timmar... Jag gick iaf klippt ut 7 dregglisar när hon väl hade somnat.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd