Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Nhelia skrev 2010-05-23 20:40:49 följande:
    Oj jag visste inte ens att det skulle komma ränder hos JNY! Vilka färger? (just i denna sekund frågade min sambo varför jag såg så nöjd ut...nytt tyg på marknaden är alltid roligt för en tygknarkare )Måste också passa på att fråga hur ni förvarar era mönster. Sorterar ni efter modell eller storlek? Jag tycker det är så svårt att komma på något bra sätt och det börjar bli rätt mycket mönster nu...
    Jag började sortera upp mina igår, jag lade typ 4-5 mönser i ett A4 kuvert och satte ett gem om varje. Sedan skrev jag på utsidan av kuvertet vilka det är som ligger där i.
  • tinni78
    Kaja skrev 2010-05-24 14:02:29 följande:
    Jag har fått ett SMS. Jag har fått ett SMS…. MASSOR med meter tyg från Znok, fast bara lite ugglor till mig. Resten langar jag till andra tygknarkare i Göteborg...
    Skönt att ha tygknarkarvänner så man kan dela frakten .
  • tinni78
    stor grön drake skrev 2010-05-23 23:10:58 följande:
    Nu har jag äntligen, efter sisådär en veckas traglande med symaskin, div udda verktyg m.m., och många fula ord tänkta fått min väska, solskydd samt liggdel till vagnen sytt. Är så äckligt nöjd med mig själv för att väskan blev så snygg att jag knappt täcks skriva inlägg, folk kommer ju tro att jag har ett ego stort som planeten även vanligtvis (just nu stämmer det dock )Är väll mest nöjde eftersom jag inte trodde det skulle bli så bra som det blev. Trodde jag skulle tövkla till det på något vis, eller att det skulle gå bra men bli fult endå osv. Fan vad nöjd jag är dragon-pup.blogspot.com/2010/05/pimped-my-pra...
    Jag förstår att du är nöjd med den väskan!
  • tinni78
    plura skrev 2010-05-24 15:51:23 följande:
    Alltså lever symaskiner ett eget liv? Trådspänningen har ju slutat fungera och vad jag än försökt så har det inte fungerat. Nu gjorde jag ett nytt försök trädde om den och då fungerar det hyfsat. Måste ha den på 6an (hårdare än så bubblar tyget) för att den ska sy, men tyvärr så blir inte sömmen rak utan lite omlott. Blä -hade jag vetat detta så hade jag nog satsat på en overlock och en symaskin från Blocket och service på dem båda. Nåja sydde klart dotterns solhatt -teluva Fast det känns inte som man vill påbörja nåt nytt -har ju tänkt sy en kappa till henne. Om nån ser nån vettig maskin, beg. eller visningex kanske -så snälla hojta till.
    Jag trodde också att jag hade problem med trådspänningen på min symaskin men det visade sig att jag hade trätt undertråden fel. Så kan det gå när man inte har någon instruktionsbok, jag kanske borde hämta ut den jag beställde i symaskinsaffären för några månader sedan .
  • tinni78

     Är det någon som har tips på hur man får självhäftande kardborreband att sitta kvar på bomullstyg? Eller är det inte tänkt att man ska kunna sätta det på bomullstyg?


  • tinni78
    yrväder skrev 2010-05-24 16:50:51 följande:
    Klistret på självhäftande kardborreband är inte gjort för textil, så nej, det kommer inte att fästa.
    Nej vad dumt. Jag förstod väl nästan att det var något sånt som var problemet .
  • tinni78
    plura skrev 2010-05-24 17:51:23 följande:
    Jag har inte inte heller nån instruktionsbok, men har provat båda hållen och ett funkar dåligt och ett inte alls. Nåja har städat upp i syhörnan istället, satt mönster i en skolåda och mönstertidningar i en tidskriftsamlare. Fast sortera tyg väntar jag med, då jag beställt en del. Sen kan man ju alltid frossa i alla bra sybloggar när man inte själv får nåt sytt
    Så var det för mig också att ett hål inte fungerade alls och det andra hållet fungerade dåligt, men felet var att jag inte hade trätt den genom en liten metallbit. Det konstiga var att vissa sömmar fungerade jättebra men andra inte alls. Instruktionsböcker är inte så fel att ha trots allt, jag funderar på att hämta min hos symaskinshandlaren imorgon.
  • tinni78
    Näbbgädda skrev 2010-05-24 19:55:32 följande:
    tjej83, haha ja det blir ju lätt så. Man blir lite mått som ett barn på jul. Sliter o river bland tygerna o till slut syns man knappt under alla tygremsor. Nu är jag klar med molnklipperiet. Gode värld vad grejer jag fick ut! 3 tygtavlor, 2 överkast, 2 stora kuddar, 4 mindre kuddar, gardin och en vimpel med 9 piggar. Kan det bli FÖR mycket moln i ett barnrum? Känns som att jag kanske gick lite överstyr, men väggar och möbler och taklampa kommer vara vita, och mattan blå. Så det kanske är okej?
    Det kan aldrig bli för mycket moln , glöm inte att visa bilder.
  • tinni78
    plura skrev 2010-05-25 22:42:16 följande:
    Skumboll: Var såg du prishöjningen på JNY? -måste ha missat den. Har 2 ordrar (hoppsan) och väntar ju på ränderna. Vill helst inte betala ett högre meterpris bara för att ränderna dröjer. Har ju tänkt ha dem till stjärnorna bla. Jaja det är ju inte så många meter det handlar om -men jag har ju redan shoppat för mycket.
    Under Tyger i webshopen är det nya priser:
    http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=5085
    Om man klickar på Barntyger i shopen kommer man till det gamla formuläret.
  • tinni78

    Hur är ottobers vuxenmönster? Jag ska på bröllop nästa helg och letar efter klänning, det är inte det lättaste att hitta eftersom jag inte vill ha tunna axelband p.g.a att jag har amningsbh. Jag hittade ett enkelt mönster i Ottober 2/2008 och där fanns också flera andra trevliga mönster som jag skulle kunna tänka mig att sy.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd