• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • syssling

    Vanillie: Kul att höra om ert första bussäventyr! På tal om högklackat hade jag en sko-utsortering förut och "hittade" 3 par högklackade som jag glömt att jag hade :) Vinstlott! Lillkillen kräks nästan aldrig ... Men han äter å andra sidan lite mindre och oftare ...


     


    Fröken lycklig: Tack för tipset med If ... Jag kanske ansöker hos dem parallellt. BRA att veta att Ikea har amningsrum! 


     


    vera72: Jag gillar Sickla. Och de har en ganska fräscht amningsrum (såg jag innan Plutten kom). Men ämmu har vi inte kommit iväg dit. Men jag längtar.


     


    Jag har pumpat ut sedan dag 2 typ. Det fungerar alldeles utmärkt med lite träning. Först hade vi en elektrisk pump från Medela som vi fick låna av sjukhuset. Superbra! Sedan januari har jag an manuell pump Philip Avent som även den funkar utmärkt. Tekniken jag kört är 5 minuter på ena brösten sedan byter jag och kör 5 minuter på andra. Sedan tillbaka på bröst 1 i ytterligare 5 minuter och byte till bröst 2 i 5 minuter. De sa till mig att man inte ska pumpa mer än 10 minuter/bröst totalt. Jag har förvarat mjölken i flaskor med lock som kommit med pumpen. Det finns även påsar man kan köpa att förvara mjölken i. Det viktigaste är att kärlen är helt rena och att man sluter tätt. Kan förvaras i kyl i max 3 dygn. Men du kan frysa också. Jag kommer inte ihåg hur länge det håller sig i frysen men det är ganska länge. Och jag säger det igen: Kom ihåg att sjukhusen GÄRNA vill köpa bröstmjölk om ni har så att det blir över :)


     


    Vi har en Bugaboo Cameleon. Små framhjul och väldigt lätt att köra. Kan köra den med en hand och den går in i vår lilla hiss. Vi är väldigt nöjda med den vagnen som passar oss och våra behov utmärkt. Köpte den begagnad.


     


    Vi var på återbesök på sjukhuset idag. Lillknorren går upp bra i vikt och längd. Allt var normalt och bra. :) Imorgon blir det föräldragrupp igen.


     


    Ha det fint!

  • MissLillis

    Vanillie, vad söt Alice är, kollade bilderna. Min kille spyr en hel del, i princip efter varje måtid, antingen några "små" gånger eller ganska mycket på samma gång.

    Idag när jag åkte buss hem från stan så blev den proppfull, så en gubbe stod i princip med sin portfölj på sufletten som åkte ner ett snäpp och en tonårs kille såg i princip ut att sitta på änden av vagnen, lite stressande men kände inte att jag kunde säga till. Sonen gallskrek på hållplatsen och jag visste inte om jag skulle stiga på men efter att fått suga på min finger någon minut och sedan byta till nappen tuppade han av.

    Fröken Lycklig, jag tycker att det är ganska lätt att åka rulltrappa faktiskt, har nu gjort det rätt mycket. Var jätte nervös första gången. Jag "går" alltid på rulltrappan som vanlig (alltså byter inte håll) och det funkar bra. Bussen är också ganska enkel om de kör mot trottoaren det blir lite svårare när de slarvar för då blir det ganska högt att lyfta fram eller bakdelen för att komma av eller på.

    Vera, vi har en BRIO GO, och jag är jättenöjd, funkade i snömodd och är lätt på buss och i rulltrappa. Om du bor i lägenhet och har liten hiss så kan den vara lite stor. Det som vi tycker är bra med den är att liggdelen är högt upp, men om jag minns rätt så var du kort så då spelar ju inte den "fördelen" roll för dig.

    Idag köpte jag en BabyBjörn bärsele och sonen var tveksam i början men sedan somnade han i den. Kommer nog upskatta den mycket då han ofta vägrar ligga själv eller sova på dagarna.
    Imorgon ska vi på "mormors" 60års kalas på restaurang, tre rättersmiddag, är lite nervös för hur detta ska gå men hoppas han sköter sig och så kanske bärselen kan hjälpa till lite.

  • Fru Lycklig

    Vera: Vi köpte en Crescent Classic och är jättenöjda med den. Jag har inte pumpat något. Verkar ha mest mjölk på nätterna och så vill man väl inte pumpa.

    Vanillie och MissLillis:  Vad duktiga ni är! Jag ska träna på att åka rulltrappa. Maken får vara med första gången, så man har lite moraliskt stöd...

    Syssling: Vi var på IKEA i Kungens Kurva och där fanns i allafall amningsrum. Lugnt och skönt.

    MissLillis: Jag har ocskå en BabyBjörn bärsele. Fantastiskt uppfinning! Våran lilleman sover gärna i den. Dessutom har man två händer fria att göra andra saker med. Nu sover han i den och jag kan sitta vi datorn i lugn och ro. Brukar också ta med den om vi ska bort.
    Vårt bästa sovtips: BabyBjörn och tre låtar från årets melodifestivalsplatta att vaggas tills sömns. Han somnar garanterat... !

    Idag har jag bokat dop. Det blir den 6/6-10. Ska åka och kolla på kort till inbjudningarna, det blir nog Panduro. Älskar att göra kort själv.

    Hoppas alla får en fin dag i det fina vädret!


    Äntligen är vår älskade son här!
  • MissLillis

    Nu har vi varit på 60års kalas, tre rätters middag på Långbro värdshus. Sonen var vaken under förrätten sedan slocknade han i sin liggdel som vi fick ställa under ett bord och där sov han hela tden, vi var väldigt stolta över honom, han som brukar vara så skrikig på kvällen. Vi om både hade laddat med bärseen och vagn för eventuell promenad.

    Jag vill också ha dop, min sambo är emot det men för mig är det självklart. Men jag får nog min vilja igenom men får nog fixa själv nu gäller bara att bestämma om det ska vara i Stockholm eller i Kalmar. Min släkt, som lär vara mest intresserade av dopet finns runt Kalmar men alla kompisar och sambons släkt finns ju i Stockholm. 

  • Semlan10

    Tack för tipsen om pumpning och barnvagnar!

    MissLillis, så skönt att middagen gick bra! Funderar på hur det hade gått för oss, Selma brukar vara rätt grinig om kvällarna och vill äta väldigt ofta, och vara i min famn resten av tiden. Men på dagtid kan hon vara hos pappa eller ligga och sprattla för sig själv en stund utan några problem! På vardagarna är ju S bara hemma på kvällstid och då är hon som en igel på mig, det är ju lite tråkigt för oss båda.

    Hos oss är det jag som är emot dop, S skulle gärna vilja men jag tvärvägrar som den ateist jag är så det blir inget Men vi kanske hittar på en liten fest med den närmaste familjen istället.

    Vi har både en bärsjal och en Babybjörn bärsele (båda lånade), bärsjalen var hon mer förtjust i tidigare men nu är hon inte alltid så pigg på den. Babybjörnen har vi inte provat än.

  • Vanillie

    Hur har ni det tjejer? Här flyter det på. Det känns som om man börjar vänja sig vid att vara tre  i familjen nu! Lite rutin börjar man få in!!
    Fast denna natten har varit så gott som smönlös! Alice har gnytt och gnällt nästan hela tiden!

    Men jag har bestämmt mig för att aldrig mer gnälla över förlorad nattsömn. Vi ska vara glada att vi äntligen fått vår lilla tjej och att allt har gått så bra!
    Min sambos kusin förlorade sitt barn i söndags! Då var hon i vecka 41... bebisens hjärta hade slutat slå! Så fruktansvärt! Man kan inte föreställa sig!

    Ha en trevlig påsk allihopa! Och frossa i påskgodis! Det ska jag göra!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Semlan10

    Här är det bara bra! Selma har sovit 6-7 timmar i sträck 2 nätter i rad nu, väldigt trevligt Hon har blivit väldigt förtjust i att suga på fingrarna/handen och det verkar distrahera henne en hel del, nästan så hon glömmer bort att äta ibland... Jag försöker idogt med nappen för det verkar bättre än att bli ett tumbarn, men hon är inte alls intresserad.

    Men vad hemskt med din sambos kusin Vanillie. Det är ju ens värsta mardröm...
    Jag fylls av tacksamhet varje dag när jag tittar på Selma, det är ju så otroligt att vi har fått henne. Fast det är ju lite lättare att vara glad de dagar man har fått sova lite

    Jag ska också frossa i påskgodis. Men sen blir det stopp för sånt, vågen står helt still och det är ganska segt. Så, ännu fler och längre promenader och nyttigt leverne ska det bli. Efter påsk

    Vad har ni för påskplaner? Vi ska mest vara hemma och ta det lugnt. Fast det blir några besök hos min bror, svärisarna och ett par kompisar. Och så ska vi åka till Barnens hus också. Blevt visst ganska fullt schema ändå..

  • MissLillis

    Nejmen gu vad hemskt att förlora i vecka 41, då tror man ju inget ska hända.

    Igår när jag var på apoteket så sa kassörskan.... är du gravid (jäkla kärring {#lang_emotions_frown}) och sa att de nu fått in kräm för att motverka bristningar, jag pekade på vagnen och sa att jag hade klarat mig utan någon kräm. Kände mig lite nere när jag gick därifrån... nu får jag ta i med hårdhanskarna och gå ner i vikt.

    Idag var vi på barnkalas och sonen höll på att få en leksaksspade i svingad i ansiktet av en ettåring.

    Imorgon åker vi ut till skärgården för att fira påsk, ska vara där med min sambos föräldrar.

    Ha en trevlig påsk alla..

  • septemberängel

    Hej på er!!

    Här är nattugglan uppe..

    Fröken: Vi har oxå Cresent classic och är nöjda! skön att köra tycker jag..lite dåligt att packa under kan jag tycka men de hade jag hört innan...

    Vanillie: Uscha vad fruktansvärt att mista sitt barn då!! FY!! Ja vi ska verkligen vara tacksamma för våra små mirakel..

    Vera: Vilmer sover oxa ca 6 timmar i sträck är inte helt fel!! Han har oxå börjat stoppa in händerna och suga på tummen, i bland så klöks han för han stoppar in typ hela handen... försöker ta ut handen och stoppa in nappen men efter en liten stund är de samma visa igen...hmm..

    I dag fick jag ett hjätligt riktigt skratt för första ggn, han har lett mkt men inte skrattat riktigt..Såå härligt!

    Vi är ensamma i påsk för min man är och jobbar såå tråkigt! Men i morgon blir de påskmat iallafall hemma hos min svåger och hans fru..

    Miss: Smidig tant!! hmm borde kanske tänka sig för lite..eller se sig om..

    Här är de många långa prommisar kvar så du är inte ensam så du vet.. gick 2/½ timme i dag men sen åt jag upp påsk kärringarnas godis så här går de inget vidare..hihi efter påsk...
    Skärgården låter härligt!!

    Hoppas ni alla har de mysigt!! natti natt

  • Lycka1012

    Fy vilken mardröm att förlora sitt barn så där i slutet Och tänk er att föda fram en död bebis... Hoppas de får mycket hjälp och stöd.

    Vad härligt det låter att sova 6-7 timmar. Gabriel sover ca 3-3,5 h mellan målen. När ni har ammat, lägger ni bebisarna i sina sängar då? Min lilla kille vaknar så fort jag lägger ner honom. Han måste ligga på mitt bröst och somna ordentligt innan jag kan lägga ner honom. Detta gör att mina vakenperioder på nätterna blir ganska långa. Funderar på att ge honom ersättning nåt av målen för att dels går det snabbare och dels så kanske det gör att han sover lite längre. Vad tror ni? Är jag bara lat som tänker så?

    Här tycker jag också att vikten står relatvivt stilla Är ute på promenader 1-1,5 h varje dag samt tänker på vad jag äter, men ändå är det seeegt. Detta med att amning ökar förbränningen tror jag inte på längre Längtar efter att komma i mina jeans.

    Vi var hos mina svärföräldrar igår. Annars är vi bara hemma och tar det lugnt. Mysigt att ha lediga dagar alla tre. Idag promenerade vi runt årstaviken i solen, tog nästan 2 timmar. Mysigt

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".