Vad ska ni äta i dag 25
Pasta med en mustig tomatsås, massa grovt riven parmesan och en tomat- och avocadosallad.
Pasta med en mustig tomatsås, massa grovt riven parmesan och en tomat- och avocadosallad.
Igår blev vi bjudna på en god köttgryta hemma hos min syster.
Idag bjöd snälla kompisar över sig till oss med hembakta semlor. Sen övergick fikat till middagstid så då hämtade vi mat från Kinakrogen nedanför gatan och bjöd vännerna på. Perfekt söndag.
Tomatsoppa som man fick pluppa i pasta, majs och bönor efter behag.
Fisk- och räkgryta med ris.
Porterstek, tillhörande sås och potatis.
En köttgryta med högrev, palsternacka, morot, gul lök, vitlök, purjo, champinjoner, rött vin, porter med mycket mera. Den fick puttra i säkert fem timmar igår och efter att ha fått gotta till sig lite i kylen också så var den helt perfekt att värma upp och koka potatis till efter en heldagspromenad i vintersolen idag. Så himla gott!
Lax som fick gå i ugnen i en sås med vitt vin och parmesan. Jasminris till. Gott i all sin enkelhet och barnen åt så att de storknade.
Grillade kycklingklubbor och pärlcouscous med ärtor och majs. Sweet chili och/eller matlagningsyoghurt till för den som ville ha.
Vi åt bakad potatis med en (mixad) röra på fetaost, kalamataoliver, basilika och lite gräddfil. En sallad med blandade salladsblad, tomat och kidneybönor till.
Igår åt vi en "restgratäng" med pasta, rökt kalkon, purjo, ajvar, chilisås, crème fraîche etc. Den blev riktigt god. Det kan ha att göra med mängden mozzarella på toppen.
Idag åt vi rödspätta vänd i lite mjöl, salt och peppar och sen stekt i smör. Till det kokt potatis, ärtor och en kall sås på lika delar gräddfil och Arlas crème fraîche med saffran och tomat.