• lavender

    Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!

    Jag gjorde moderkaksprov i måndags pga höga siffror på KUB:en.

    Det var en nervös väntan innan provet och är en nu en minst lika nervös väntan på provsvar, så nu undrar jag om det finns fler därute så vi kan vänta och tillsammans?

  • Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!
  • mteriksson
    idab84 skrev 2013-04-19 10:53:23 följande:
    Mteriksson :

    Jag hade försökt i 5 år att bli gravid,, hade barn sen innan (2 st) men efter dom gick de bara inte,, blev äntligen gravid och fick 1:40 på kub nacken va 1,4 men mitt blodprov drog ner resultatet,,, ja ville ju dö!!! Har fått helt fantastiskt stöd här på fl och av en kurator ja vart hos,, hur som helst,, i min kommun göra bara fvp så fick vänta många veckor på de,, fvp tyckte ja var jätte jobbigt och gjorde super ont, men läkaren förklarade att mf risken va på ca 0,5 %,, började dock läcka fostervatten efter provet och trodde de var kört men hinnorna slöt ihop och ja slutade läcka,, efter en veckas olidligt vilande och väntande fick jag brev att bebisen hade normal uppsättning kromosomer (alltså inte ds som va min stora risk) gjorde ca 1 vecka efter rul och fick se en helt fantastisk liten pojke där inne som värkar helt frisk trotts min ganska höga siffra,,,
    Hoppas min resa kan ge dig något lugn :) lycka till och uppdatera är du snäll
    jag har läst din solskenshistoria=) Blev så glad för din skull. Tusen tack för att du delar med dig och stöttar=)
    Det betyder väldigt mycket, att veta att man inte är ensam=) 
  • zora6

    Mitt svar på fvp kom igår och det va dåliga nyheter. Känns tungt men beslutet är rätt för oss.
    Lycka till alla ni andra.

  • idab84

    Åh okej :( när ja väntade på fvp och sedan väntade på svar, kunde ja ändå mitt i all sorg och oro känna lite lite tacksamhet att jag faktist kunde "välja" om ja skulle få ett sjukt barn eller inte,, finns ju ändå sånna som får bra på kub men ändå får sjukt barn,, ja såg en video (bl.a.) med en kvinna som fick 1:8023 men födde en son med ds,, hon fick liksom inte chansen att välja... Massa lycka till!!!!

  • mteriksson
    zora6 skrev 2013-04-20 09:18:50 följande:
    Mitt svar på fvp kom igår och det va dåliga nyheter. Känns tungt men beslutet är rätt för oss.
    Lycka till alla ni andra.
    skickar en stor kram. Vad jobbigt=( Jag förstår att det känns tungt, men vad skönt att det känns ändå, trots allt att ni gör rätt beslut.  
  • mteriksson

    jag gjorde mitt prov igår. Själva provet kändes knappt. Gick jätte snabbt och kändes bara som ett blodprovs stick...
    nu är det bara oron kvar....och hoppas att ingen ringer, för då är det dåliga nyheter. Jag villa ha besked via brev, dvs bra besked.
    Är även orolig för missfallsrisken. Tog det lugnt hela dagen igår... 

  • mamma40plius

    Åh. mteriksson, vad bra att själva  testet gick bra för er!!!

    Jag måste vänta två vecckor till på att göra fostervattenprov efter att tre olika moderkaksprov ej fungerat p g a olika orsaker. De har alltså aldrig stuckit mig, bara bedömt att risken för missfall varit för stor av olika skäl.

    Nu sitter jag och tycker det är väldigt jobbigt att vänta på fvp efter ett KUB resultat på 1:108.

    är i v 15 och har fått en rejäl mage. Vill inte berätta på jobbet än, men det är verkligen svårt att dölja magen och många blickar blir det.

    Har tyvärr ganska negativa tankar om resultatet av fvp och önskar så att allt var klart och med goda besked ang kromosomavvikelser.

  • mamma40plius

    En fråga till er som gjort fostervattenprov. Till mig sa de att fostret bör vara 16 hela veckor. Jag ser dock att flera har gjort fvp i vecka 16 alltså 15+  Vad har de sagt om fostrets ålder då??

    För mig blir det 16+1  och väntan känns olidlig just nu.

  • Rödblå
    mamma40plius skrev 2013-04-23 10:50:18 följande:
    En fråga till er som gjort fostervattenprov. Till mig sa de att fostret bör vara 16 hela veckor. Jag ser dock att flera har gjort fvp i vecka 16 alltså 15+  Vad har de sagt om fostrets ålder då??

    För mig blir det 16+1  och väntan känns olidlig just nu.



    Usch! Vet hur jobbigt det är att vänta på att få göra fvp, på mig gick det inte heller att göra mkp pga missfallsrisken.

    Till mig sa de att man skulle ha gått 15 hela veckor, alltså 15+. För mig blev det 15+4 för att ha lite marginal. Men jag har förstått att ju senare man gör det desto mindre risk för missfall.
  • idab84

    Jag bor i Örebro,, här sa läkaren att man ska vara 15 hela veckor annars sticker dom inte,, dom tar bara fvp på måndagar här och ja va 14+6 och fick vänta en hel vecka extra ... Tydligen sjukt viktig dedär,,, missfallsrisken ska tydligen sjunka med varje dag,,, låter något otroligt men min läkare sa så,,

Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!