• Pilla1979

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Limpan 83 skrev 2011-05-27 10:40:38 följande:
    Hej!

    Var på RUL idag. Allt såg bra ut!! Tårarna rann när hon sa att hon inte kunde se något avvikande. Allt var som det skulle enligt henne. Vi fick även veta könet, vi ska få en pojke!! Jag är överlycklig! Det skulle ju ha blivit en kille förra gången så det kändes bra på något vis. Nu ska jag försöka slappna av lite och njuta av min växande mage.

    Hur är det med er andra?? Hur mår ni? Något nytt som hänt?

    Kram

    Härligt Limpan!!!! Stort Grattis till killen :)


     

  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-05-27 20:48:09 följande:
    Jätteskönt Limpan att allt såg bra ut! Får mig att få lite hopp om att det faktiskt kan gå bra. Jag håller på att vänta in nästa BIM som är på onsdag. Känner inget nu men det har jag inte gjort de förra gångerna heller förräns nån dag innan bim.

    Millan
    Håller tummarna för dig Millan!!!
  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-06-01 07:29:02 följande:
    Jag har plussat! Strecket var nästan lika starkt som kontrollstrecket, men inte riktigt. Hoppas verkligen det går bra den här gången. Jag ska resa bort nu så jag skriver kanske inte på några dar här.

    Millan

    Ååååå GRATTIS Millan!!!! Va glad jag blir för din skull, håller tummarna för dig att allt går bra denna gång!


     


     


    Limpan: Känner igen det där med sura uppstötningar, halsbränna och ont i ryggen...men hellre det än illamående som du skriver.


    Fast lite frustrerande är det att man inte orkar göra allt man skulle vilja...tex ute i trädgården mm. Minsta jag anstänger mig så gör sig ryggen påminnd och även fram vid bäckenet så att säga.

  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-06-15 23:00:52 följande:
    Jag är idag i vecka 7, ska göra vul i vecka 8 och har pratat med MVC som ska skicka remiss till Akademiska sjukhuset om att göra MKP.

    Skönt Lindis att polypen försvann och lycka till i sommar!

    Limpan: Vad okänslig läkaren var vid RUL? Jag skulle bli livrädd om inte läkaren sa något.

    LiseW: Jag önskar på ett sätt att det vore i slutet av augusti och att jag fått bra resultat på MKP och passerat vecka 12, men samtidigt så är ju semestern över då och det vill jag ju inte

    Har känt mig ännu mer åksjuk idag, vet att jag bad om mer symptom, men nu kan det lugna sig lite tycker jag

    Millan
    Härligt Millan att symtomen blir starkare ;) Fast när man är mitt i det är det inte roligt... Håller tummarna för dig att VUL går bra!
  • Pilla1979
    Millam3 skrev 2011-06-19 09:32:48 följande:
    Hej!

    Har suttit och läst hela tråden nu och blir så ledsen för det ni behövt gå igenom, men såå glad att många av er lyckats bli gravida igen!
    Har inte gjort abort pga av ds, men har däremot ett litet liv i magen med trisomi 13. Oförenligt med liv enligt läkaren och jag har fått tid för avbrytande nästa vecka. Hittar ingen tråd där jag passar in, men känner att ni här verkar så fina och snälla och har förståelse för det här med att avbryta pga kromosomskada. Det gör så ont i mig! Jag känner redan små sparkar och rörselser, är någonstans i v.16-17 nu...
    Säger som ni, ingen som inte varit i denna situationen vet hur det är att fundera och fatta beslut kring detta. Vi pratade mycket när vi väntade på mkp-svaret, barnet hade 7 mm i nackspalt och vi visste ju nästan säkert redan innan svaret att det var en kromosomavvikelse. Visste bara inte vilken. Vet inte om det spelat någon roll heller. Jag kände bara att jag inte visste någonting alls om hur vi skulle tänka och känna förrens svaret kommit och man har allt svart på vitt. Såå svår situation och många tror att de är så säkra på hur de skulle göra innan de ens varit här...jobbigt.
    Jag är såå rädd för själva avbrytandet. Hur lång tid tog själva aborten för er? Tittade ni efteråt? Blev ni sjukskrivna efteråt? Hur länge blödde ni och hur fort blev ni gravida igen? Förlåt för många frågor....Vet att det finns svar på mkt av detta långt bak i tråden, men om ni orkar svara?

    Usch, hur överlever man? Jag känner mig så ledsen, vaför just vi? Det händer ju bara andra, vi är ju unga och friska osv...

    Tänkte på massor jag skulle skriva, men känner mig tom och ordlös...

    Lycka till med graviditeterna och graviditetsförsök!

    Beklagar verkligen det ni behöver gå igenom. Både Millan och Lise har satt ord på hur vi känner.


    Vi valde också att se vår lilla tjej och det är jag glad för idag. Min man var först tveksam till om han vill se men ändrade sig och det kände han efteråt att det var rätt. Vi avbröt pga ryggmärgsbråck och när vi fick se det så blev beslutet lättare att hantera eller hur man ska säga. Det var stort redan då i vecka 16+5...Jag fick också morfin, så be om all smärtlindring du vill ha!


    Sorgen kommer alltid finnas med en men man lär sig leva med den. Kan än i dag bli riktigt ledsen, trots att jag idag har ett nytt litet liv inom mig. Men tillåt dig att sörja och ta en dag itaget, tom en timme i taget i början.


     


    Styrkekramar!!!!

  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-06-18 11:32:55 följande:
    Fröken Löken helt otroligt att du ens orkar göra ett inlägg här! Vad tror du att du uppnått nu med ditt inlägg? Vem mår bättre? Du som får känna dig sååå förträfflig som aldrig skulle göra en abort av ett kromosomskadat barn? Eller vi som gjort det hemska att aborterat ett barn? Har du varit i vår situation? Vet du verkligen hur du skulle göra i ett skarpt läge, tror inte det!

    Att abortera ett barn för att det inte passar in i ens liv just nu, det ifrågasätts sällan (jag ifrågasätter det iofs inte då jag tycker att det ska vara varje kvinnas val) men om man vill abortera ett skadat barn som kommer att ha ett hårdare liv, ja då är det fritt fram för stenkastning.

    Fy!

    Den här tråden är till för oss som gått igenom detta jobbiga val, den är till för stöttning och tröst!

    Millan
    Har visst missat det inlägget som Fröken Löken skrev.....
  • Pilla1979
    Lise W skrev 2011-06-19 08:40:52 följande:
    Glad Alla vi andra vet var vi finns o stora kramar till oss.
    Så sant!!! Vi finns här för varandra!
  • Pilla1979
    Millam3 skrev 2011-06-20 23:16:19 följande:
    Åh vad ni är gulliga! Tack så jättemycket för att ni delar med er av era erfarenheter.
    Jag har idag fått Mifegyntabletten och ska in igen på onsdag morgon. Känns otroligt jobbigt, men skönt att se att ni klarat det. Men med en sorg i hjärtat.

    Jag är otroligt tacksam för erat fina stöd!

    Mina tankar finns hos dig nu!


     

  • Pilla1979
    Millam3 skrev 2011-06-23 18:40:17 följande:
    Tack så mycket!
    Det gick ok, fyy vad ont det gjorde. Efter vattnet gått och mycket morfin blev det bättre. En liten liten änglapojke som var tillväxthämmad redan nu, hade läppspalt , skallbensdefekt och lite andra missbildningar. Men ändå min och så fin! Jag tror inte att han hade överlevt graviditeten och definitivt inte ett liv utanför livmodern.
    Det känns bra att inte behöva gå och vara gravid längre när man vet att man ska avbryta. Men så fruktansvärt tomt och sorgligt. Livet är en bergochdalbana just nu.

    Moderkakan ville såklart inte komma ut så jag blev sövd och skrapad. Efteråt har jag mått helt ok haft mycket sparsam blödning. Idag blöder jag nästan inte alls, så nu blir jag lite orolig för det istället...

    Nu ska jag gå och mysa med min familj lite. Kommer aldrig att glömma den här lille lille pojken...

    Tänker på dig! Men skönt att allt gick bra trots allt, hoppas du inte får några problem efter skrapningen. Men eftersom du redan blöder mindre borde det inte vara nån fara.


    Förstår att livet känns som en berg- och dalbana just nu och det måste det få göra! Ta hand om varann!


     


    Kram

  • Pilla1979

    Underbara nyheter Millan!


    Vad blir det härnäst för dig? Moderskapsprov eller fostervattenprov?


    För "varje" sak man kommer fram till så slappnar man av mer och mer, så tyckte jag det var i alla fall.


     

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort