• Pilla1979

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Kattflickan skrev 2011-03-14 08:04:22 följande:
    Tack Victoria! Jo, jag kände det verkligen på mig att det inte var som det skulle, men hoppades in i det sista. Men nu har jag faktiskt börjat känna mig bättre redan. Bättre med ett tidigt missfall än vad som hände förra gången! Har i princip slutat blöda också. 

    Jag tycker också att det är konstigt att så många av oss fått missfall. Kan det vara den där folsyrametabolismen som spökar hos oss? Fast jag äter ju dunderdosen med folsyra sen aborten, så jag borde inte ha nån brist.

    Millan 
    Kanske kan va så...misstänker ju att jag också hade ett missfall, fast väldigt tidigt. Trodde jag var gravid i december, men testade aldrig då, sen kom mensen ca 1½ dag försent (alltid punktlig annars). Så kan ju inte säga säkert...

    Hur stor dos folsyra äter du Millan?

    Usch den veckan skulle jag vilja hoppa över om man kunde Rynkar på näsan. Onsdag är det dags för KUB-ultraljud här, sen torsdag är det dagen då våran lilla ängel skulle ha kommit...så just nu känns allt skit rent ut sagt.
    Men hoppas på ett bra ultraljud, vet ju "felet" såg ut sist så ryggen kommer nog va det första jag tittar på, trots att det inte är för det vi är där. Sen har vi läkarultraljudet nästa vecka...sen kanske man kan slappna av lite.

    Hoppas allt är hyfsat bra med er andra i alla fall?
    KRAM
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2011-03-14 13:04:51 följande:
    Ja jag måste också klaga lite :( Klara inte av det jobbet jag har nu, det är alldeles för stressigt och tungt fysiskt. Fick åka hem igår. Mår illa jämt och har nu de senaste dagarna haft en fruktansvärd huvudvärk. Söker massa nya jobb men det verkar vara svårt, trots att jag har utbildning.

    Så kommer onsdagen närmare, dagen då vår ängel skulle ha kommit till oss. Vi ska åka till minneslunden för första gången. Jag vet inte alls hur jga kommer att reagera.

    Stor kram till er alla som har det lite kämpigt just nu
    Usch va jobbigt för dig med jobbet :( Hoppas du hittar/får nåt annat! Annars får du sjukskriva dig själv ett tag...kanske prata med din BM om hur du mår osv. Du kanske kan få vara hemma lite i alla fall och ta igen dig!

    Usch vi ska också åka till minneslunden på dagen...har varit där tidigare, men ett tag sen nu...

    Kram
  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-03-16 19:01:54 följande:
    Pernilla: Hur gick det på kub-ultraljudet?

    För mig är det också jobbigt den här veckan. Den 18 mars var min dotter beräknad. Tänkte på henne häromdan.Fast faktum är att på nåt sätt tänker jag på aborten och barnet eller på när jag var gravid nästan varje dag. När ska det upphöra? Inte så att jag sörjer varje dag, men jag tänker på nåt sätt på det som hände.

    Dessutom har jag inte helt slutat blöda från missfallet än. Ringde MVC idag och de tyckte att 10 dagars blödande var lite mycket. Men efter de första 3 dagarna har det bara kommit lite varje dag, men det slutar inte riktigt. Nu är det bara lite brunt blod som kommer ut iallafall.

    Limpan: Du kan inte berätta för din chef på jobbet så att du slipper tunga lyft? Hoppas du får ett annat jobb! 

    Kram!

    Millan
     
    Tror vi alla på nåt sätt tänker på det varje dag...på lite olika sätt från dag till dag.

    KUB-ultraljudet gick bra Glad Bebisen rörde båda armar och ben...tyckte inte om när hon försökte puffa på den för att den skulle vrida sig...Hon visade oss även ryggraden och den såg bra ut, inte alls som det gjorde sist. Så det är en liten lättnad trots allt. Men kommer nog inte slappna av helt förrän vi har varit iväg på läkarultraljudet.
    Men hon måste ju ha tyckta att allt såg normalt ut då vi fick tiden för rutinultraljudet direkt där nu, det fick vi inte sist. Men vågar inte riktigt ta in det tror jag...men tisdag den 22 mars har vi tiden för nästa ultraljud så efter det kanske man kan börja njuta och tro på riktigt.

    Skulle du få komma på nån kontroll eller så för blödningen Millan?

    En stor KRAM till er alla!!! {#emotions_dlg.flower}
  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-03-16 20:25:48 följande:
    Pernilla: Superskönt att det gick bra på KUB-testet!!!

    Om jag inte slutar blöda snart så ska jag ringa min gyn och be att få en efterkontroll. Men det var ju ett tidigt missfall så det borde fixa sig självt.

    Tog ett billigt gravtest i morse och det var helt blankt, det borde ju innebära att hcg-nivån är under 20 som är detektionsgränsen och det är bra.

    Verkar som om vi var flera som skulle haft BF den här veckan.

    Hoppas jag snart blir gravid igen, det känns rätt jobbigt att det nu var över ett år sen vi började försöka få barn.

    Millan 
    Skönt att gravtestet visade neg...
    Ja tror vi var väldigt nära varann i datum alla.
    Håller tummarna för dig och du ska se att snart är det din tur!

    Kram
    Limpan 83 skrev 2011-03-17 11:27:13 följande:
    Pernilla: Härligt att allt såg bra ut!! Vilken vecka är du i nu?

    Millan: Bra att gravtestet visade neg, då har du nog inga hrav hormoner kvar iaf och det är ju bra! Säkert inga rester kvar heller. Men kan kanske vara bra att kola upp det om det inte slutar blöda snart.

    Angående mitt jobb så är det bara ett extrajobb, jag önskar själv pass, så kan liksom inte få bli sjukskriven. Har pratat med min chef om att jag inte kan jobba nu och han var mycket förstående. men som sagt, jag får ju inte ut ett öre för det :( Så nu söker jag jobb för fullt. Men jag känner mig ju inte i bästa form för att börja ett nytt jobb nu direkt, illamående konstant, trött och orkeslös. Men men, det är bara att bita ihop.

    En jobbig vecka för oss alla är snart över. Det var skönt att komma till minneslunden igår. Har nog trängt bort tankarna lite för mycket och igår kom allt fram igen. Som ni nämnt tidigare så tänker man på det ofta fortfarande. Vissa perioder mer än andra. Kan ju inte sluta tänka på att jag nu i skrivande stund egentligen skulle ha haft min bebis här..

    Stor kram
    Aha nä då är det ju inte lätt att sjkskriva sig :( Hoppas ditt illamående blir bättre snart!

    Rös i mig när jag läste ditt inlägg...att vi känner så lika. Trots att vi "bara känner" varann här så förstår vi varandras känslor och allt som vi alla går igenom.

    Kram
  • Pilla1979

    Hej alla!

    Hoppas allt är så bra det kan med er. Här märks att våren är på ingång....UNDEBART!!!!

    Idag har vi varit på läkarultraljudet och ALLT såg jätte bra ut!!!! Den lill* sprattlade runt för fullt och visade gärna upp sig. Läkaren sa efteråt att nu har man sett ryggraden från alla håll man kan och det kan inte se bättre ut!!! Gissa hur det kändes att höra dom orden?! UNDERBART!!!!
    Tårarna kom tom på vägen hem av ren lättnad! Så nu känns det som man kan börja njuta och se framåt.

    En stor KRAM till er alla!!!!{#emotions_dlg.flower}

  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-03-22 20:19:33 följande:
    Pernilla79: Fantastiska nyheter! Jätteskönt att läkarna undersöker dig så noga.

    Jag slutade helt med blodiga flytningar för 2 dagar sen och idag fick jag fullt utslag på ÄL-testet, så nu har vi sexat! Ägglossningen verkar bara ha varit 2-3 dagar sen mot hur den brukar vara. Det kom inget blod alls när vi sexade så jag verkar ha läkt nu!

    Så nu hoppas vi på att jag är mer fertil än vanligt den här månaden.

    Limpan: Hur går det, ska du göra mkp eller fvp?

    Millan

     
    Håller tummarna för er nu!!!! Kram
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2011-03-23 11:30:15 följande:
    Pernilla: vad härligt att höra! Kan ju inte bli bättre. Vilken lättnad för er. Vilken vecka är du i?? Det var inte RUL du gjorde va?

    Millan: Åhh vad spännande med ÄL, skönt att kroppen är på banan igen och fungerar som den ska. Nu får vi hoppas att det tar sig!

    Jag ska träffa läkare på spec mödravården den 4/4 för att diskutera hur vi ska gå vidare. Jag vill ju som sagt göra mkp och förstår inte varför jag inte blivit erbjuden detta. Ska bli intressant att höra vad de har att säga och vad de har för argument med att vänta och göra fvp istället.

    Ja vilket underbart väder!!! Ska gå ner på stan snart och luncha med några vänner. Ha en bra dag!

    Kram
    Jaa verkligen skönt att höra! Idag har jag gått 13 fulla veckor...och mår kanon nu kan jag tillägga. Inget illamående längre och inte så trött heller....

    Märkligt att du inte får göra mkp....men men får se vad du får för förklaring när du ska dit...

    Kram
  • Pilla1979

    Elle: Ett stort Grattis!!! {#emotions_dlg.flower}

    Förstår att du mår som du gör, ibland är det värre och ibland bättre. Men du ska se att eran tur kommer, fortsätt att kämpa på!!! Och vi finns här för dig!

    Kram

  • Pilla1979
    Lindis1974 skrev 2011-03-30 17:30:15 följande:
    Hello

    På fredag e det dags:) känns spännade och nervöst ...

    Jag ångrar inte en sekund avbrytandet. Visst det var skitjobbigt men det var rätt beslut för oss. Och visst tänker man lite extra när man ser ett barn med DS. Det kommer vi säkert alltid göra

    Kram
    Lycka till i morgon!!!

    Tror vi alltid kommer att tänka på våra val, trots att vi vet att det var rätt för oss!!!

    Håller tummarna för dig nu Millan!

    Usch va jobbigt Limpan...lider med dig. Vilken vecka är du i nu? Mådde ju pyton jag med, men spydde aldrig. Kan hoppas att du får som mig att ditt illamående bara försvinner från en dag till en annan när jag var i vecka 12 ca. Nu mår jag kanon måste jag säga...
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2011-04-05 12:08:35 följande:
    Hejsan,

    Var på spec. mödravården igår på samtal. Jag fick tid för mkp på måndag nästa vecka. Är sjukt nervös för att jag själv ska orsaka ett missfall. Det är det som gör att det tar emot. Men jag hade ju tagit antingen mkp eller fvp så det känns skönt att få det överstökat.

    Fick även göra ett UL där vi såg att min livmoder är hjärtformad. Aldrig sett det tidigare och ingen har nämnt det för mig. Läkaren sa att det var ganska vanligt. Det som kan bli problem är att barnet lägger sig i säte därför att den inte får plats att vända på sig. Så det återstår att se. Känns som att jag har större saker att oroa mig för just nu.

    Hur mår ni andra?? Hur går det för er??

    Stor kram
    Skönt att du fått en tid nu Limpan, men förstår att du är nervös. Håller tummarna för att det visar sig vara bra!
    Hur länge dröjer det innan ni får svar sen?
    Lindis1974 skrev 2011-04-05 12:38:05 följande:
    Hej

    Vad skönt att du fått tid. Efter det kommer allt säkert kännas mykcet bätte.
    Jag har oxå en hjärtformad livmoder. HAr fått höra det där oxå att den inte kan vända sig då så ja vi får helt enkelt se hur det blir.

    Jag kör ju IVF och ifck i fredags tillbaka ett befruktat embryo. Hoppas så att den vill stanna kvar i mig.

    Srot kram
    Håller tummarna för dig Lindis!

    Själv mår jag bara bra just nu...tur att man växer på magen så man vet att man är gravid annars skulle man faktiskt kunna börja undra...och tror att jag har känt bebisen röra sig där inne. Lite osäker är man alltid i början på om det verkligen är det man känner...
    På fredag har vi 3 veckor kvar till rutinultraljudet, men nu känner jag mig jättelugn!

    Kram till er alla!
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort