• Pilla1979

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Elle: Skönt att det gick bra för dig och att du hade en barnmorska som va bra. Det är så oerhört viktigt! Hade också underbara barnmorskor med mig, fick 2 eftersom det var skiftbyte under tiden. Är också glad att vi valde att se vår lilla flicka, har gjort det lättare att hantera sorgen på nåt sätt. Kände precis som dig att så fort första mensen är avklarad så kör vi på. Tyvärr hade jag nog alldeles för höga förväntningar på att det skulle gå fort och smidigt att bli gravid igen, så när andra mensen kom blev jag helt tom Gråter som tur var så hade min underbara man lyssnat lite bättre på läkaren än vad jag hade så han fick förklara en gång till för mig så att säga...Enligt läkaren så är det inte ovanligt att det inte tar sig efter första, kroppen kan behöva mer tid på sig att läka. Vill inte att detta ska sänka dina förhoppningar men på nåt sätt vill jag ändå förberedda dig att det kan bli så...

    Önskar er all lycka till!!!!
    Vi kommer försöka tills det tar sig, men om man får mensen istället för ett plus som kommer nog besvikelsen att finnas....

    Kraam

  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2010-12-10 14:41:22 följande:
    Just ja, idag var jag tillbaka på sjukhuset för kontroll. Allt ser mycket bättre ut, inte ens säkert att jag har några rester kvar! Så snälla mensen kom nu!!!

    Men, självklart finns det ett men!! Jag har en cysta på ena äggstocken. Är inte alls insatt i vad detta innebär eller vad det är men verkade inte vara någon fara enligt läkaren. Fick ta prover och dår komma tillbaka om 3 månader. Bara så jäkla typiskt att jag hela tiden ska råka ut för något :(
    Skönt att det ändå såg bättre ut!!!Håller tummarna för att du får din mens snart...

    Åååå va jobbigt, men läkaren borde ju ha sagt om det vore nån fara eller hur!? Håller tummarna för dig att allt går som det ska nu!!!

    Kram
  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2010-12-10 21:20:26 följande:
    Elle: Skönt att det gick bra och snabbt, för mig tog det ca 9 timmar och gjorde i allafall i början rejält ont. Men jag fick inga komplikationer.

    Vi tittade också på vår lilla flicka och det som etsat sig fast mest i min hjärna är de små händerna som var så fina med sina små  fingrar.  

    Jag hade ägglossning för några dar sen och då försökte vi, så på julafton vet jag om det funkade den här gången. Det har nu gått 2,5 månader sen avbrytandet och jag har haft två mensar. Känns bra att komma igång igen och försöka bli gravid men samtidigt så känner jag mig rädd för att nåt då ska hända igen. Har svårt att ha samma tillförsikt.

    Jag har pratat både med kollegor och vänner om vad som hände och ingen har fördömt mig, bara tröstat. Endast en vän har jag undvikit att prata med för hon är helt emot abort.  

    Limpan: Jätteskönt att det ser bättre ut! Du kanske äntligen kan pusta ut!

    Millan 
    Då får vi se om vi båda får en fin julklapp då Flört 
  • Pilla1979
    Victoria70 skrev 2010-12-10 21:36:46 följande:
    Går längre och längre mellan gångerna jag är här, men sorgen och förlusten finns fortfarande nära. I måndags var det 3 månader sedan avrytandet och det har varit jobbigt de senaste dagarna.
    Jag tycker dock att det känns lugnande att gå in här och läsa i tråden då det är jobbigt.

    Jag valde att inte se barnet och ångrar mig iband,  men gjort är gjort och går inte att ändra på. Tåranrna rinner ner för min kind och jag saknar graviditeten som inte blev nånting av. Jag var mest orolig för att fostret skulle vara lik någon av mina barn och för att få ett ansikte att sakna. Nu saknar jag nån som jag inte har sett mer än ett par söta underbara små fötter.

     När kommer jag att känna mig hel igen och känna att jag har gått vidare?.

    Idag när jag var på affären mötte jag en liten tjej med DS som var så söt så jag fick stanna upp och betrakta henne en stund. Gjorde jag verkigen rätt?  Så är det varje gång jag möter ett mindre barn med DS. Förra veckan mötte jag tvillingar ca 6 månader, en  pojke och en flicka. Flickan hade DS, men inte pojken, konstigt och fantastiskt.

    Jag hoppas att ni liksom jag känner att ni kanna känna tröst och finna svar på funderingar som man har i i en sån här situation och jag är glad att tråden har fortsatt som den gjort.

    Lycka till alla ni fantaktiska kvinnor där ute/ Victoria
    Visst känner man ett lugn och komma in här och läsa....såna som går igenom precis samma som en själv sätter ord på ens tankar när man själv kanske inte alltid orkar...
    Frågan om vi valde rätt kommer vi nog alltid på sätt och vis att undra över, men man får försöka tänka på allt som gjorde att man valde det.

    Hoppas allt är bra med dig annars!

    Kram
  • Pilla1979
    Rosahjärta skrev 2010-12-12 16:07:30 följande:
    aa. min första graviditet . Inte så mycket vidare påläst . Skrev in mig hos MVC i vecka 6 .
    Så ja antar att de skulle säga om den infon till mig ,såfall att den fanns . 
    Jag blev INTE ernjuden ett såkallat KUB-test . 
    Varför skulle ja inte kunna undgå att höra och läsa om detta ? inte direkt att min syster eller min mamma börjar att föreläsa mig om allt som har med en graviditet att göra . 
    Det var såpass mycket annat i mitt liv då som hände .. bl.a valet om att göra abort eller ej ..mådde jättedåligt under en lång period . Då kanske man inte sätter sig så mycket in i att vilja prata /veta mer om en graviditet....

    Ja blev inte ens informerad av min BM att man kunde göra ett sånt här test . jag anser att det är deras skyldighet att berätta såfall . 
    Lycka till med graviditeten. Inte på alla ställen du erbjuder KUB-test, där jag bor var det första gången jag gjorde sånt, först from i år dom har börjat erbjuda det här...
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2010-12-13 09:38:19 följande:
    Ja vissta saknar man att vara gravid!!! Jag längtar så mycket efter det! Är extra jobbigt när man ser andra gravida.

    Fick min mens igår! Så nu är jag så lycklig! Haha.. tänk vad glad man kan bli över en sån sak. Men nu tändes hoppet igen! Jag har en tro på att jag faktiskt ska få bli mamma :)

    Håller tummarna för er att ni får den bästa julklappen!!

    Kram till er alla
    Ååååå Grattis!! Va skönt för dig då vet du att kroppen är återställd! Som du säger är väl första gången man blir glad för att få den.... Skönt att du har tron på att bli mamma. Det kommer du att bli och även vi andra kommer att få bli det!!!!!

    kram
  • Pilla1979

    Hej på er alla!


    Inte varit inne på ett par dagar så läste precis igenom det ni skrivit och vad jag känner igen mig i det...ni sätter ord på vad jag känner, vi känner nog alla så här...


     


    Millan: Håller tummarna för att ni lyckas :) Sälv gör jag kanske testet på onsdag eller torsdag, ska mensen på onsdag och den är alltid punktlig, så vi får se.

    Vist är det jobbigt att se gravida...men en sak vet jag och det är att om nån av er här inne skulle bli gravid och inte jag är det så kommer jag bara känna glädje för er! För det är vi alla värda efter allt vi har gått igenom.

  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2010-12-20 11:37:16 följande:

    ja jag håller verkligen med! Inte konstigt att man reagerar. Vi har genomgått något fruktansvärt.
    Precis som ni andra har tagit upp så kommer jag bara känna glädje och lycka om ni skullle bli gravida. Vi är verkligen värda det. Det skulle vara roligt om vi då kunde följas upp under graviditeterna och hjälpas åt. För jag tror absolut att en stor oro kommer att finnas där... hur det ska gå denna gången osv.

    God Jul på er alla mina "vänner" härinne! Njut nu till fullo och ta hand om er riktigt ordentligt!
    Många kramar


    Det hoppas verkligen jag med att vi kan fortsätta följas åt, vi vet ju vad vi alla gått igenom och vilka känslor det är. Sen som du skriver med oron...om jag ser till mig själv kommer nästa graviditet vara både ett glatt besked samtidigt som jag kommer känna sån oro....tills man får besked att det ser bra ut...

    Vad har dom sagt till er andra angående ultraljud osv inför nästa graviditet?
    Jag har blivit lovad ett läkarultraljud i v 13, tidigare kan dom inte se om det är ryggmärgsbråck...men kommer även att göra KUB-testet som görs i vecka 12. Blir i alla fall 1 vecka kortare väntan och oro...

    Passar på att önska er alla vänner här inne en riktigt GOD JUL!!!! Och hoppas att vi kan få njuta av den...
  • Pilla1979
    Majmamma1984 skrev 2010-12-22 14:40:58 följande:
    Hej tjejer. Här går det rätt bra ändå. Jag är fortfarande ledsen men det går längre mellan gråtattackerna...Jag blöder fortfarande (2 v. sen avbrytandet) men mindre, dock har det kommit ut klumpar i 2 omgångar. Kan ni beskriva hur era blödningar var?

    Jag har nyss även pratat med genetikläkaren och han berättade att jag inte bär på någon translokation alltså att det inte är ärftlig iaf. Skönt!

    Han sa också att när man är 26 som ajg så är risken 1 på 1290 att man får ett barn med trisomi 21.
    Och om man väl har fått det så 8 faldigas risken för att få det igen. Hur blir då matematiken på det?
    Alltså risken blir 8 ggr större än 1 på 1290.

    Vill också önska er alla en riktigt god jul!
    Hej!

    Skönt för dig att det går bra...gråtattackera tror jag man behöver ha emellan åt...
    Jag blödde ca 2½ vecka efter avbytandet, sen kom mensen ca 1 vecka efter det...till mig sa dom att det var normlat att blödda ca 2-3 veckor efter...
  • Pilla1979

    Hej på er!


    Hoppas ni alla haft en bra jul?


    Just nu känns allt skit rent ut sagt....kom bara över mig igår att om allt hade gått som det skulle så skulle jag bara ha jobbat januari ut, sen haft havandeskapspenning....Tårarna bara sprutade igår kväll...frågan man alltid ställer sig är VARFÖR??? Samtidigt som man vet att man aldrig kommer få ett svar...


    Kram på er alla!

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort