• Pilla1979

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Lindis1974 skrev 2011-08-30 20:10:09 följande:
    Hej fina tjejer.

    Jag plussade i dag efter ett frysförsök. Känns bra och jätteläskigt samtidigt.
    Håll tummarna nu att det går bra :)
    Kram

    Grattis!!! Håller tummarna för dig!
    Kram
  • Pilla1979
    AlidaC skrev 2011-09-01 22:35:08 följande:

    Hej alla underbara här inne!

    Har inte skrivit så mycket på ett tag men jag har läst allt. Haft mycket på jobbet och mycket annat att tänka på.

    Millan: Skönt trots allt att du har fått en diagnos och jag hoppas att ni snart får chans att påbörja ivf. Massor av kramar till dig!!!

    Lindis: Stort grattis!! Jag håller tummarna! Förhoppningsvis kan vi göra lite sällskap för jag plussade i måndags. För ett tag sen fick vi brev från kliniken där vi gjort ivf att vårt sista embryo i frysen snart skulle tinas upp och förstöras eftersom det varit fryst i fem år. Återförandet gick bra och nu sitter jag här redan med ömmande bröst, trötthet och allt annat som hör till.

    Det största är dock oron än så länge. Jag tror inte att någon av oss här inne kommer undan den oavsett undersökningar och lugnande besked.

    Kramar till oss alla!



    Grattis! Håller tummarna för dig!

    Kram
  • Pilla1979

    Hej på er alla!

    Hoppas det är så bra det kan med er?

    Tänker på dig Millan och håller tummarna för er nu!   

  • Pilla1979
    Lindis1974 skrev 2011-09-22 15:49:21 följande:
    I dag är jag i v 7+2 och har sett ett litet hjärta ticka. Det känns bra så långt. Moderkaksprov härnäst om 4 veckor...

    Ååå va härligt Lindis...håller tummarna för dig/er nu :)
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2011-09-23 11:34:52 följande:
    Blir så glad av att läsa att det går framåt för alla. Vi är alla på väg mot vårat mål :)

    Den 30 oktober är det 1 år sedan avbrytandet och jag fick nu på RUL denna gången BF datum den 30 oktober. Men när vi var på Tittut i stockholm på ultraljud så sa de den 22 oktober. Jag hoppas verkligen att han kommer innan den 30:e... det skulle kännas jobbigt att vara ledsen den dagen. Jag vill att det ska vara en speciell dag i framtiden som bara är till för min ängel, om ni förstår?

    Idag ska jag unna mig lite massage. Lika bra att passa på att göra sådant nu :)

    Trevlig helg alla underbara tjejer! Kram

    Har du pratat med din BM om att du känner så? Sa till min att jag ABSOLUT inte ville födda den 6 oktober som är vårat datum för avbrytandet, så jag har fått remiss till specmvc för att diskuttera ev. igångsättning om jag närmar mig datumet. Vill precis som du att det datumet ska vara till för vår lilla ängel. Har tid för det samtalet på måndag, 26/9 så hoppas det blir som jag vill. Om nu nte förlossningen kommer igång ändå...har ju bf i morgon, 24/9. Hoppas verkligen att den startar snart så jag slipper komma närmare ettårsdagen för allt....

    Kram och ha en underbar helg du med!  
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2011-09-26 12:12:10 följande:
    jag ska till bm imorn så ska ta upp det med henne då. Men det känns inte som att hon kommer att göra något åt saken :( Jag känner bara att jag inte orkar ringa själv och berätta allt. Skönt att de lyssnade till ditt önskemål. Hur har det gått för er? Någon bebis på gång??? Hoppas att det händer något innan den 6/10. Lycka till Hjärta

    Jobbigt att ha fått en sån bm som man känner inte lyssnar på en riktigt :( Hoppas det ändå blir bra för dig i slutändan...

    Ingen bebis här än...men var på samtal idag angående i gångsättning innan den 6 okt. och det verkade inte helt omöjligt...var för tidigt än då inte livmodertappen var utplånad, så ska tillbaka om en vecka för att kolla (om det nu inte kommer igång själv) Läkaren trodde inte jag skulle behöva gå så länge till om inte annat så ska vi ju kolla nästa måndag och gå vidare därifrån...Det som va skönt var att vi fick samma läkare som vi hade när vi avbröt förra året, helt underbar och förstående. Så man behövde inte sitta och förklara sig så mycket utan han förstog oss precis varför vi ville osv...

    En stor kram till dig och alla ni andra!Hjärta     
  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-09-26 17:34:13 följande:
    Hej,

    Jag tror att jag har fått en knäpp. Är hemma och är förkyld idag och har haft alldeles för mycket tid att tänka. Plötsligt tänkte jag tanken "Tänk om vi valde fel!". Tänkte på de två barnen jag aborterat, hur mycket jag kände för dem och att jag faktiskt är stark, har en god inkomst, är mogen nog att kunna ta hand om ett barn med DS. Trots att vi diskuterat igenom hur vi skulle göra hur många gånger som helst så kände jag nu att vi kanske gjort fel val, helt fruktansvärd känsla. Hade vi inte gjort första aborten hade jag troligen haft en liten 6 månaders flicka, med DS.  Hoppas den här känslan försvinner, för jag har inte känt så här tidigare, känns jättejobbigt att tänka att vi kanske valde fel. Tidigare har jag tänkt på barnen, som jag inte vill ska få en svår uppväxt och ännu hårdare vuxet liv.  Jag har sommararbetat med vuxna med funktionshinder så jag vet att livet som vuxen med ett handikapp är svårt. Nu tänker jag på mig själv, att jag hade älskat barnen, att jag så gärna vill ha ett barn. Det här kanske var min chans att få barn, det hade kanske kunnat bli bra? 

    Tvivlar ni andra någonsin? För mig är det här nästan första gången faktiskt. 

    Millan

     
    Ååå Millan va jobbigt för dig Gråter Har nån gång tänkt tanken jag med...tänk om osv...men man får försöka tänka på det som gjorde att man tog beslutet. Sen har du behövt gå igenom samma sak 2 ggr så tror inte det är konstigt att du får såna tankar.
    Hoppas du snart mår bättre, om inte annat så lite bättre och att det går bra för er med allt det andra och att ni får hjälp. 

    Kram Hjärta 
  • Pilla1979

    Hej på er alla!

    Hoppas allt är bra med er?

    Här föddes en liten tjej i tisdags morse! Så underbart söt och helt välskapt.
    Snart kommer det att vara er andras tur!      

  • Pilla1979

    Tack för era Grattis :) Förlossningen gick jätte bra och snabbt. Så glad att hon äntligen är här :)

    Skönt att ha henne här hos oss eftersom det nu snart är årsdagen av vårat avbrytande :( 

  • Pilla1979

    Hej på er!

    Såg att vi haft påhälsning i tråden igen av folk som ska tycka och yttra sig...kan dom inte bara läsa rubriken och sen strunta i att kommentera!!??

    Hoppas allt går bra för er andra och Millan hoppas du slutar blöda nu! Jobbigt när det ska krångla...man blir ju bara mer påmind om allt då, även om det finns där hela tiden ändå :(

    Stor KRAM till er alla! Och vi vet att vi finns där för varann!!!        

  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2011-10-24 11:54:10 följande:
    Oj vad mycket som händer!

    Limpan: Håller tummarna för en bra förlossning! Spännande att det så snart är dax!

    Elle: Hoppas verkligen att kub går bra. Jag tror det kommer göra det!  

    Lindis: Du vet att jag håller tummarna för dig på onsdag. Det bara måste gå bra.

    EGO: Vi får remissen för att göra PGD i Stockholm! Vi är jätteglada! Vet att det inte är någon garanti för att vi ska få ett friskt barn, men nu känner vi hopp iallafall. Min blödning har i princip upphört också och läkaren såg idag att ÄL är på gång. 

    Underbart för er Millan! {#emotions_dlg.flower}
  • Pilla1979
    Majmamma1984 skrev 2011-10-25 12:10:29 följande:
    Härligt Millan!

    KUBet gick faktiskt bra. Nackspalten var fin på 1,3 mm och vi fick låg risk trots att de tog med i beräkningen att vi tidigare haft en trisomi. Vi fick 1:20000 på T13+18 och hade fått samma på T21 om de inte hade räknat med bakgrundsrisken på 1% som gäller då man tidigare haft en trisomi. Så nu fick vi 1:4500 så det känns helt OK. Fint runt huvud o näsben o ingen vätska någonstans så hon tyckte absolut inte att det fanns någon anledning att gå vidare med MKP och vi känner oss lugna så. =)

    NU kan vi äntligen känna och tänka att vi ska ha barn! Tjohoo!

    Härligt att det gick bra {#emotions_dlg.flower}
  • Pilla1979
    JessicaK skrev 2011-10-31 00:50:53 följande:
    Hej alla! Hittade denna tråd och kände direkt att jag har hamnat i rätt sällskap. Min lilla ängel skulle ha varit 3 månader nu, men jag och min man fick ta det jobbigaste beslutet man någonsin kan ta i februari i år :( Efter rul på alla hjärtansdag hittade man markörer som tydde på att barnet hade Downs mm. och efter ett fostervattensprov fick vi det bekräftat. Har aldrig pratat med någon som verkligen förstår vad vi har gått igenom så att läsa allas historier får en att känna att man inte är ensam! Kommer alltid att tänka på den lilla med kärlek och undra. Men att behålla ett barn som läkarna inte tror kommer att överleva graviditeten eller bara kan få leva några år känns som om vi hade gjort det för våran skull och inte för den lilla! Stärkande kramar till alla!
    Beklagar att ni har behövt gå igenom samma sak som oss andra här.

    Men hoppas du ska finna tröst och stöd här som vi andra har gjort. Ibland räcker det att läsa det dom andra har skrivit, är precis det man själv skulle vilja ha skrivit ibland.

    Kram 
  • Pilla1979
    Limpan 83 skrev 2011-11-04 13:44:17 följande:
    Kikar bara in lite kort för att meddela att min son anlände i torsdags den 27/10. 50 cm lång och vikt 3425 g. Helt underbar! Pga högt blodtryck blev jag inlagd på förlossningen och då visade det sig att jag var öppen 3 cm. De tog hinnorna kl 15 och 2½ timme senare var han ute! Gick kanonfort men var en otroligt jobbig förlossning då värkarna var fruktansvärt intensiva och onda från första sekunden. Jag fick aldrig någon paus mellan värkarna.

    Ska läsa ikapp tråden snart. Vill ge er alla en stor kram och hoppas att det rullar på för alla här inne, åt rätt håll  Hjärta

    Stort Grattis Limpan Glad

    Inte inne så mycket just nu, men ni alla finns i mina tankar!

    Kram till er! {#emotions_dlg.flower}   
  • Pilla1979

    Va härligt för er tjejer! Glad

    Håller tummarna för dig med Millan!

    Här rullar vardagen på för fullt, med 4 barn så har man att göra Flört Men det går så bra så...lillskrutta är så snäll så.

    Jobbigt när man inte får sova så mycket Limpan, men det blir bättre förhoppningsvis.

    Kram på er alla!!! {#emotions_dlg.flower}         

  • Pilla1979

    Att folk inte kan låt bli att göra inlägg som inte har ett dugg här att göra!!!!!

    Vill önskar er alla som finns här för varandra en riktigt God Jul!!!

      

  • Pilla1979

    Hej på er alla!

    Hoppas allt är bra med er?

    Hoppas det går vägen för er denna gång Kattflickan :) Håller tummarna!

    Stor Kram till er alla!      

  • Pilla1979
    Fairytale01 skrev 2012-03-09 08:43:32 följande:
    Millan, tack för dina tröstande ord. Känner igen det där med svart hål. En stor jäkla avgrund har öppnat sig, en ond förbannad mardröm, och jag kan inte vakna igen
    Ska hålla tummarna för dig...har ju läst igenom tråden och din historia..stackars stackars dig/er, vilken mardröm, men så underbart att detta ska ske nu och jag önskar dig verkligen all, all lycka som finns! <3'

    MrsC74 - ja, min man ringde på onsdag kvällen till sjukhuset för att höra vad som skulle hända, jag kom ju hem i förtvivlan och chock och visste inte vad som skulle hända härnäst, att bara leverera ett sådant besked via telefon sent på eftermiddagen utan att berätta vad som skulle ske härnäst, var fruktansvärt. Sen ringde läkaren tillbaka igår och berättade hur det skulle ske, och då hade jag på EGEN HAND läst mig till på nätet vad som skulle hända. Så jag var förberedd. Men jag skrek rätt ut i panik när det gick upp för mig hur processen går till. Försöker nu verkligen stålsätta mig inför detta. Ska till sjukhuset måndag morgon och ta tabletten, sen läggas in på onsdag. Det hemska tycker jag är, att jag har ju 2 barn sedan tidigare, med underbara positiva minnen sedan deras förlossningar, och nu kommer jag tillbaka till samma ställe men måste gå därifrån utan barn...fy fan alltså.

    Min man vill inte prata om det här alls, han slår ifrån sig allt och säger att det är en alien, en främling, han vill inte se barnet, veta vilket kön, ingenting. Visst det kanske är hans sätt att sörja och han säger inte att det är ett barn, utan ett foster som ska ut genom framkallat missfall, och han kanske har rätt, men jag kan inte se det så

    Det jag undrar och fasar mest för just nu är hur det går till efteråt, när man "fött ut" barnet, vad gör de med barnet? Vad förväntas man göra? Det vet jag inte och vill gärna förbereda mig på

    tusen tack igen och kramar till er... det här skänker mig en tröst i detta helvete jag befinner mig i...
    Lider verkligen med dig Rynkar på näsan

    När vi gjorde avbrytandet så va personalen helt underbar, dom fanns där hela tiden. När allt var över tog dom med sig barnet ut och tvöttade av det och la det i en filt. Sen fick vi välja om vi vlle se det eller inte. Vi valde att få se det och det var jag glad för efteråt. Vi avbröt pga ryggmärgsbråck och se henne och även bråcket gjorde beslutet vi hade tagit lite lättare. Tillåt dig att vara arg, ledsen ja allt du känner och prata om det...Det hjälpe i alla fall mig mycket.

    Kram  
  • Pilla1979
    Kattflickan skrev 2012-11-04 10:40:06 följande:
    Annika: Ja, det var det värsta jag gjort att besluta sig för att avbryta graviditeterna och sedan genomföra det. Det var jättesvåra beslut. Jag har funderat mycket över hur livet varit om jag inte fått reda på att barnen hade DS. Första gången upptäcktes det vid KUB, barnet hade en 6 mm bred nackspalt. MKP bekräftade DS. Andra gången gick vi direkt på MKP men även då var nackspalten bred, ca 4 mm.

    Nu har vi fått göra PGD, så de kunde välja ut ett friskt embryo att sätta in. Är nu i vecka 21 och alla ultraljud har sett bra ut.

    Jag håller tummarna för att din bebis inte har DS eller något annat fel. Hoppas nackspalten är smal och fin.

    Hur mår din dotter? Har hon även följdsjukdomar eller är hon frisk?

    Millan
    Kattflickan: Hur har det gått för dig? 
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort