• Kattflickan

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Tack tjejer! 

    Har en del molvärk idag, hoppas det är ok. Känns som en extra kraftig mensvärk!

    Nu känns det bättre, faktum är att det bara var några dagar som jag hann känna mig gravid innan jag fattade att nåt var fel. När jag tog det där digitala testet och det visade på fel veckoantal så började jag ana att allt inte var ok. Dessutom så kände jag mig inte så gravid. Men det är klart att det är jobbigt. 

    Är i valet och kvalet över hur vi ska göra. Läkaren sa att man helst ska vänta en mens innan man försöker igen. Men jag känner flera som blivit gravida precis efter ett missfall och har hört om den där studien som jag skrev om i förra inlägget som säger att det ska vara lättare att bli gravid och ingen större risk för missfall. Så jag känner mig lite osäker över hur jag ska göra.

    Ska ni snart göra nästa försök Lindis?

    Millan

     

  • Kattflickan

    Ja, jag har också hört olika bud. Men om den där undersökningen stämmer så ska det faktiskt vara bättre odds för att inte få missfall om man försöker igen direkt efter! 

    Nåja, jag ska väl blöda minst en vecka till först innan det upphör och sen tänkte jag kolla med äl-stickor, ägglossningen kommer säkert bli rätt försenad. Men vill inte försitta en bra chans om det är lättare att bli gravid.

    Lindis, hoppas det går bra vid införningen av ägget! 

    Millan

     

  • Kattflickan

    Tack Victoria! Jo, jag kände det verkligen på mig att det inte var som det skulle, men hoppades in i det sista. Men nu har jag faktiskt börjat känna mig bättre redan. Bättre med ett tidigt missfall än vad som hände förra gången! Har i princip slutat blöda också. 

    Jag tycker också att det är konstigt att så många av oss fått missfall. Kan det vara den där folsyrametabolismen som spökar hos oss? Fast jag äter ju dunderdosen med folsyra sen aborten, så jag borde inte ha nån brist.

    Millan 

  • Kattflickan

    Pernilla: Hur gick det på kub-ultraljudet?

    För mig är det också jobbigt den här veckan. Den 18 mars var min dotter beräknad. Tänkte på henne häromdan.Fast faktum är att på nåt sätt tänker jag på aborten och barnet eller på när jag var gravid nästan varje dag. När ska det upphöra? Inte så att jag sörjer varje dag, men jag tänker på nåt sätt på det som hände.

    Dessutom har jag inte helt slutat blöda från missfallet än. Ringde MVC idag och de tyckte att 10 dagars blödande var lite mycket. Men efter de första 3 dagarna har det bara kommit lite varje dag, men det slutar inte riktigt. Nu är det bara lite brunt blod som kommer ut iallafall.

    Limpan: Du kan inte berätta för din chef på jobbet så att du slipper tunga lyft? Hoppas du får ett annat jobb! 

    Kram!

    Millan
     

  • Kattflickan

    Pernilla: Superskönt att det gick bra på KUB-testet!!!

    Om jag inte slutar blöda snart så ska jag ringa min gyn och be att få en efterkontroll. Men det var ju ett tidigt missfall så det borde fixa sig självt.

    Tog ett billigt gravtest i morse och det var helt blankt, det borde ju innebära att hcg-nivån är under 20 som är detektionsgränsen och det är bra.

    Verkar som om vi var flera som skulle haft BF den här veckan.

    Hoppas jag snart blir gravid igen, det känns rätt jobbigt att det nu var över ett år sen vi började försöka få barn.

    Millan 

  • Kattflickan

    Pernilla79: Fantastiska nyheter! Jätteskönt att läkarna undersöker dig så noga.

    Jag slutade helt med blodiga flytningar för 2 dagar sen och idag fick jag fullt utslag på ÄL-testet, så nu har vi sexat! Ägglossningen verkar bara ha varit 2-3 dagar sen mot hur den brukar vara. Det kom inget blod alls när vi sexade så jag verkar ha läkt nu!

    Så nu hoppas vi på att jag är mer fertil än vanligt den här månaden.

    Limpan: Hur går det, ska du göra mkp eller fvp?

    Millan

     

  • Kattflickan

    Skönt att illamåendet lagt sig Pernilla!

    Jo, det var bra att jag fick ägglossning redan den här månaden och att vi fick till det! Nu är det bara att vänta.

    Hoppas du får vettiga svar från läkaren LImpan.

    Millan 

  • Kattflickan

    Elle: jag har ibland tänkt på samma sätt! Att det var det barn vi aborterade som det var meningen att vi skulle få.. men sen försöker jag skaka av mig den tanken, det finns ingen rättvisa när det gäller att få barn och vi kan ju bli gravida så varför ska vi inte kunna få ett friskt barn???

    Även jag har precis gått igenom ett tidigt missfall, vet hur tröstlöst det kan kännas! 

    Men för Limpan verkar det ju gå bra och hon har också haft foster med DS och ett missfall därefter, det kommer nog att funka för oss med!

    Kramar!

    Millan 

  • Kattflickan
    Hejsan,

    Hur går det för er tjejer? Limpan, hur mår du? Hur känns det Elle? 

    Har  du gjort din ägginsättning Lindis? 

    Själv inväntar jag BIM som är på tisdag. Får väl se om det blev nåt den här gången.

    Jag såg ett litet barn som nog hade DS här om dagen och då funderade jag lite över hur det hade varit om vi behållt barnet, då hade jag varit mamma nu. Men sen tänker jag på de sakliga skälen som vi hade till aborten och känner att jag ändå inte ångrar mig.

    Nu ska jag nog ändå ge mig ut och jogga.

    Millan 
  • Kattflickan

    Lycka till imorgon Lindis!

    Jobbigt att du mår så dåligt Limpan!

    Jag har känt mig så grymt trött de senaste dagarna, trots att jag sovit mycket, hoppas det är ett bra tecken.

    Millan 

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort