• Kattflickan

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Hejsan,

    Tant röd dök upp idag! Så tyvärr ingen bebbe den här månaden. Det enda positiva man kan säga är att min cykel verkar ha blivit normal direkt efter missfallet. Ägglossningen var försenad ett par dar och mensen en dag.

    Men det börjar tära på mig nu att vi försökt bli gravida i över ett år. Fast vi har ju lyckats två gånger och vi har "bara" försökt 8 gånger. Känns som om det krävs omöjligt mycket för att allt ska gå bra också när man väl blir gravid!

    Limpan: Skönt att du ska få göra mkp. För min del fick vi svar efter 4 dagar.

    Millan

     

  • Kattflickan

    Lindis: Menar du blodprovet för att undersöka translokationer? Som jag minns så tog det minst tre veckor, men jag är inte säker. Men jag ringde dem tillslut, för det var på en fredag och jag stod inte ut med att vänta över helgen på svar.

    Jo, det är bra att kroppen kommit i form. Vi får försöka igen om ett par veckor. 

    Hoppas det går vägen för dig nu Lindis!  

    Millan

     

  • Kattflickan

    Ring dem imorgon, för så lång tid som 5 veckor väntade jag inte, jag tror det var 3 veckor och ett par dar som hann gå. Skönt för er att få beskedet innan helgen och slippa gå och grubbla. Troligen är det inte translokationer då det är ovanligt. Är det så att någon av er har en translokation är fortfarande chansen för barnet att bli utan DS större än att det ska ha DS. 

    Nu måste jag sova, märker att jag inte skriver så bra

    Sjukt blåsigt vi haft det här i Uppsala idag!

    Millan 

  • Kattflickan

    Grattis Lindis!!!!! Superskönt besked att få, eller hur!  Sannolikheten att det händer igen är ju då väldigt liten.

    Nu ska det minsann gå bra för oss två!  Det är väl inte så lång tid kvar till bim för din del? 

    Millan 

  • Kattflickan

    Lite farligt när man testar tidigt för man blir besviken fast egentligen så vet man ju inte mer än innan man testade. Jag har ju varit gravid två gånger nu och båda gångerna hade jag ett svagt men tydligt utslag på gravstickan på BIM-dagen. Därför har jag dragit slutsatsen att jag kanske inte skulle ha plussat mer än högst nån dag före bim om jag testat. Men tror du ändå inte att jag testade 4 dagar innan bim senaste försöket!  Jag lär mig aldrig  

    Hoppas det blir plus för dig om några dagar.

    Nu har jag iallafall beställt 20 nya gravtest och 21 äl-stickor på testlagret. Var lite pessimistisk och tänkte att det kanske dröjer innan det tar sig, fast jag hoppas att det går snabbare än på 20 månader

    Millan 

  • Kattflickan

    Grattis Limpan!!! Försök nu att slappna av och se fram emot att du ska bli mamma!

    Millan 

  • Kattflickan

    Tråkigt Lindis! Hoppas det tar sig nästa gång, har ni många ägg kvar?

    Min mens är över och på lördag-söndag tänkte jag börja äl-testa.  

    Millan 

  • Kattflickan

    Lise W: Skönt att allt går bra i graviditeten! RUL kommer säkert att gå finfint.

    Jag inväntar BIM som troligen är på söndag eller måndag. Tycker att jag har lite känningar, bl a håll och lite hård mage, men det kan lika gärna vara inbillning men hoppas såklart att det är nåt på gång därinne.

    Jag känner också att jag tänker annorlunda på barn med DS. När jag sett något barn med DS så har jag nästan börjat gråta och tänkt att det kunde ha varit mitt. Hade allt gått bra så hade jag ju varit mamma nu.

    Hur går det för dig Lindis? Snart dax för att sätta in nya ägg?

    Millan 

  • Kattflickan

    AlidaC: Beklagar verkligen! Självklart har du all rätt att sörja. Vi vet hur jobbigt det är att fatta beslutet om att avbryta graviditeten och det är mängder av tankar man har. Förstår att det känns mörkt nu, men det kommer att kännas lättare med tiden! Jag tänker ofta fortfarande på min dotter och aborten men jag blir inte alltid ledsen längre. 

    Det är omöjligt att veta om man fattade rätt beslut eller inte, det vet nog bäst ni själva. Jag har iallafall inte ångrat mitt beslut, men däremot sörjt barnet mycket.

    Ta er tid att vara ledsna! Jag tror man kan komma tillbaka fortare då.

    Kramar!

    Millan 

  • Kattflickan

    Hej, jag är också lite less! Den sabla mensen kom idag! En dag sen, men det är normalt. Hade iofs inte fått tillstymmelse till plus heller så det var väntat. Men det känns alltid så jobbigt att "börja om" igen med ett nytt försök. Dessutom är jag rätt allergisk just nu och mina ögon har svullnat. Men jag har hört att allergimedicinen kan påverka slemhinnorna negativt då man vill bli gravid så jag låter bli medicinen. 

    Jag försöker tänka på annat, funderar över om jag blivit lite väl inne i tankarna på bebisverkstaden, önskar att jag kunde vara lite mer avslappnad. 

    Hoppas det går bra för dig nästa gång Lindis! Visst var det i juni ni skulle göra nästa försök? 

    AlidaC: Hur har det gått på jobbet? Jag tyckte det var jobbigt första dagarna på jobbet efter aborten. Vår aska blev spridd i en minneslund, men vi fick inte ut askan för att göra det själva. Men vi vet vilken minneslund och vi har gått dit några gånger för att tända ljus. 

    Kramar till er alla!

     

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort