• Anonym (utbränd)

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    jag har alltid bvarit imot allt var sömnmedel heter likaså  att låta barnet gråta sig till sömns, men det var innan jag fick upppleva detta helvete!

    jag har en bebis på 5 mån. han somnar lugnt själv i sin säng för natten men 5 min efter att han somnat så börjas det. han gallskriker var 3-5 minut hela natten, ögonen är stängda o jag måste gå dit var 3-5 minut för att buffa rumpan eller stoppa in nappen. så håller det på tills dess att han tas upp på morgonen efter. jag har skrivit ner exakta tider o den längsta sträckan han sovit utan att jag behövt gå dit är 6 min.
    Detta innebär att jag aldrig kan gå o lkägga mig för natten. utan jag sitter fullt påklädd bredvid hans säng hela natten.

    jjag kan heller inte ha honom i  in säng för då gallskriker han utan paus.

    eftersom jag aldrig får lägga mig på natten så skulle man ju klara sig om man fick sova på dagen, men då är det likadant. han kan inte sova om inte sängen eller vagnen hela tiden är i rörelse. stannar vaggningen av så gallskriker han.

    Jag har ingen ork eller kraft, energi kvar, jag lider av extrem sömnbrist, flera gånger under  dagen svartnar det för ögonen o jag svimmar till (sjunker ihop men vaknar till efter några sekunder)

    jag måste undvika att sitta still o hela tiden försöka gå runt annars somnar jag av utmattning. jag orkar inte mer! jag är totalt utbränd! kan inte o vill inte mera. jag hade aldrig i världen skaffat ett andra barn om jag visste detta.
    har även dåligt samvete för att jag inte orkar bry mig om min älsta dotter tillräckligt. min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.

    kan man få utskrivet sömnmedecin till en 5 månaders med sånna här extrema sömnproblem? han är ju dessutom så övertröttad att han är missnöjd o grinig hela dagarna.

  • Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?
  • Anonym (Sandra)

    Usch, kan inte ens sätta kig in i din situation. Min son hade kolik och skrev mestadels nätterna igenom men det tog vi igen genom att sova bort halva dagarna.
    Hade jag tur kunde han somna på mitt bröst när jag halvsatt i soffan och tittade på tv, så det slutade med att vi köpte in en platt tv till sovrummet med :))

    Jag hoppas att du kan få hjälp från bvc (eller vanlig vc) för det här låter inte klokt !
    Tycker så synd om dig. Men kan inte riktigt släppa barnet heller.. Det låter inte som om han är helt frisk, kanske är lite kolik eller något annat som spökar.
    Önskar er alla lycka med detta och att du snart får sova en hel natt.

  • Svana

    Hej! Jag tycker du ska kräva att pojken blir undersökt ordentligt. En bekant till mig hade liknande problem. Hennes pojke sov inte, grät bara hela dagarna och hela nätterna. Hon fick först veta att det nog var kolik, men när det fortsatte månad efter månad så krävde hon undersökning. Nu vet jag inte helt vad det hette som han hade, men det innebar att hans tarmar satt roterade på något vis, och han hade ont av det. Han opererades och blev en helt annan bebis. Jag vill ju inte skrämma dig, men skulle verkligen stå på mig om jag var du och kräva undersökning av honom. I min värld låter det inte normalt att inte kunna sova alls själv.
    Om han sedan är helt frisk så ahr jag hört om särskilda sov-avdelningar på sjukhus, där man "lär" barn sova och hjälper föräldrar.

    Jag hoppas verkligen du får hjälp. Du kan ju inte ha det på detta viset, det är ju ohållbart för både dig och din son. Lycka till. 

  • Svana
    AnnaVe skrev 2010-09-22 23:18:31 följande:
    Tarmvred kanske det var.
    Nej, tror jag har hittat vad det hette nu på engelska: intestinal malrotation
  • zeebra

    Finns babysitter som vibrerar har vi är jättebra och den klarar några kg också. Fisher price är det som vi har.

  • Cocco

    Ammar du? I så fall testa komjölksproteinfri kost. Annars testa ge mjölkfri ersättning.
    Har han undersökts för reflux?
    Be att få komma dit och hitta orsaken till problemen. Bebisar är inte skrika bara för att. De har nog allra allra oftast ont någonstans.

    Reflux är extra jobbigt när de ligger ner och kan verkligen störa sömnen hos små barn. Reflux är i många fall lätt behandlat med t.ex zantac eller losec tills dess att magmunnen växer ihop som den ska.

    Och ja om du kommer till rätt läkare så kommer du få hjälp.

  • lindan

    har du testat BRIOs tassar till spjälsängen? Man fäster dem på benen och de gör så att sängen vaggas. Det kan ju vara värt att testa iaf.
    Hoppas det löser sig snart! 

  • I have a kid
    anna06 skrev 2010-09-22 22:51:06 följande:
    Lider med dig! Vi fick utskrivet Atarax och Lergigan till vår dotter som inte kunde sova. Inte för att hon led så mycket av det, men hon led däremot av att hennes föräldrar var som två våldnader. Ingen av dessa mediciner är eg sömnmedicin, men är sövande.

    Ni som har synpunkter kring sömnmedel och småbarn har uppenbarligen inte varit i denna situation själva.

    Lycka till och ta hand om dig!
    stackars barn... atarax å lergigan..... Hon kan inte ha orkar göra mkt dagen efter..  å man känner sig hög desutom
  • ReRant
    Anonym (utbränd) skrev 2010-09-22 10:45:32 följande:
    min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.
    Bah. Spelar ingen roll om han är raketforskare eller hjärnkirurg. Han får vackert ta och avlasta dig ett par timmar varje natt. Och klagar han över att han behöver sömnen så får han vackert lägga sig ett par timmar tidigare.

    Jag kan inte förstå att du finner dig i att din man sussar gott nätterna igenom och du själv inte får sovit på evigheter.

    När jag jobbade (också ett jobb som kräver "mycket koncentration") hade jag i alla fall hyfs att fråga varenda natt ifall min sambo ville att jag skulle ta nattpasset. En pigg mamma är en bra mamma och det är väl det viktigaste i världen?

    Man blir nästan lite förbannad när man läser att det finns sådana slappa idioter som inte tar sitt ansvar.
Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?