• Wielkip

    GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?

    Istället för att det skapas hundra trådar varje vecka av folk som har vissa symtom som undrar ifall det kan vara tidiga grav-symptom tänkte jag starta en där ni som VARIT/ÄR gravida kan berätta vilka symptom ni hade innan ni plussade.

    Så tjejer, vad hade ni för symptom de första 5 veckorna i er graviditet?

  • Svar på tråden GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?
  • Lily38

    Riktigt tidiga symptom vid min andra graviditet var frossa o bättre smaksinne - v 4... Vid v 5, båda, kom svullen mage o olustig känsla i kroppen o lite mensvärk. Gjorde test omkring bim-dagen båda graviditeterna som visade + direkt.

  • Mysmia79

    Molvärk (men har det innan mens med), inte ont i brösten (har jag alltid veckan innan mens), yr de senaste tre dagarna, hetta på kinderna. Fick svagt på stickan i dag, hoppas på starkare i morgon

  • Heene

    Kissnödig! Sen ungefär ÄL+4 har jag sprungit på toaletten dag som natt typ hela tiden =)
    Typ runt den tiden började även yrselanfall/headrushes vid för snabba rörelser, värmevallningar, hugg eller lite värk i livmodern till och från, radikalt minskat sötsug, näsblod vid ett tillfälle, hungerkänslor, ömma/känsliga bröstvårtor.
    Allt detta fram till BIM+1 då jag plussade.

    Efter det har symptomen ökat, försvunnit, kommit tillbaka, byts ut och blivit fler eller bara ändrat karaktär =)
    Ingenting är som det brukar vara helst enkelt. är idag i vecka 8.

  • hakalith

    Plussade igår BIM -4.
    Förra helgen fick jag en stickande känsla i underlivet och så ont bak i ryggen gjorde då ett test men det va negativt.
    men nu hela veckan har jag mått illa och gjorde ett test och fick plus så är nu i vecka 4.

  • NinnaSE

    Jag har varit gravid fyra gånger. Men barn nr 1 och nr 3 blev jag väldigt luktkänslig tidigt, vissa dofter luktade så mkt starkare. Med barn nr 4 hade jag "växtvärk" på ena sidan i magen, det drog liksom och jag hade svårt att sitta på jobbet utan att ha ont. Jag har aldrig mensvärk eller ömma bröst och har inte heller känt något sådant i tidig graviditet.

  • RockTheRebell

    Jag hade inga symptom första gången mer än att mina tuttar INTE blev ömma meloner. Och så i efterhand fattar jag att det var ett tecken att jag fick riktigt obehagligt ont i njurarna/var svullen i övriga inre organ. Testade på bim-6 och fick tydligt men ändå tunt ljusrosa streck. blev starkare och starkare närmare BIM och blev en kille, Min andra graviditet var likadan. Inget ont i boobisarna vilket jag inte tänkte på eftersom vi försökte men mensen var oregelbunden. Men sen fick jag ont i njurarna igen. Väntade 3 dgr och testade ett tydligt plus. Så jag väntar på ont i njurarna när jag väntar på gravtest ;) Har bara haft det 2 ggr i livet och 3 dgr efter båda ggr tydliga plus. Tror det är för att kroppen får så fullt upp med att fixa litens bo och rena/byta ut vattnet så ofta få det är en så stor omställning för kroppen. Antagligen betyder det att jag har sämre njurar med eftersom jag märker det. Någon mer? Aldrig hört någon med det tecknet förut =)

  • PHofie

    Jag ser att det är många som har testat innan BIM. Är det inte jobbigt om det blir ett falskt negativt? Hur länge borde man vänta? Jag är jättenyfiken och längtar jättemycket efter nr 2 och har BIM imorgon men vet inte när jag ska våga testa. Med första barnet testade jag på BIM -2 och på BIM men han var oplanerad och det kändes inte lika allvarligt på nåt vis. Nu längtar jag och vill så mycket mer gärna ha ett plus!

    Har känt värk i tjejmagen och ryggen (typ svanskotan) i ungefär en vecka. Och nu är jag jätteirriterad och känslig, men det kan ju bero på att jag är svinnervös över om mensen ska komma eller inte.... Det är så plågsamt att vänta, det är därför jag vill testa tidigt.

  • mammaxx2

    Två graviditeter som var lika. Ca 7 dagar efter ÄL:
    1. trötthet, somnade efter middagen
    2. Vattniga flytningar
    3. ilningar/dragningar i ljumskarna
    4. Köttsug (är annars veg)

Svar på tråden GRAVIDA; Vilka tidiga symptom hade ni?