• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Denebola
    Prinsessanz skrev 2011-03-02 21:33:48 följande:
    ja,hur om det receptet igenom till www.lchfrecept.com
    måntro?? för där hittade jag ju det!!

    Som jag sagt innan kosten heter LÅGA kolhydrater och vilken nivå bestämmer man själv!!
    Om man får bestämma själv, varför sitter du och petar så i hur andra väljer att göra? Obestämd
  • helene306
    Denebola skrev 2011-03-03 12:58:27 följande:
    Jag delar också ofta på recept (framför allt när det gäller godsaker) eftersom jag bor ensam och inte behöver fyra portioner (t. ex.) på en gång
    När jag ska testa gör jag alltid så. De första chokladbollarna jag gjorde föll mig inte alls i smaken och där satt jag med en hög bollar. Istället för att "tvinga" i mig slängdes de. Det handlar inte om pengar för mig men jag tycker det är ett sånt enormt slöseri med mat om en HEL sats ska slängas. Människan idag slänger så mycket mat i onödan och kan jag åtminstonde halvera mängden som slängs så har jag iaf gjort något (sonen och jag provsmakade kladdkakan igår men jag föredrar helt ärligt vanlig kladdkaka även om denna prov-kladdkaka var den godaste jag testat hittills, så resten slängdes ) Jag menar, varför ska jag äta upp den bara för att? Jag triggar mitt sug och okynnesäter. Hade någon varit här hade jag låtit denne provsmaka. Maken smakade en yttebit men han gillar inte choklad öht så honom går inte att mata med godsaker (om det inte är glass då )
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306

    Jag viskar ut: Jag har stått still sen januari nån gång. Vågen har rört sig mellan 67-67,5. I söndags smällde jag till med kycklingtallrik och pommes (jädrar vad gott!), jag fuskade med en bit saffranskaka på måndagen och Kelloggs dämpade mitt triggade sug i tisdags. Igår visade vågen 66,7. Där har den aldrig varit innan! Idag ner 0,1 till. Undrar om det har vänt nu så vågen rör sig ner en bit nu? Maken tror dock att det beror på söndagsmaten, att kroppen fick en chock och satte fart på förbränningen. Någon som har en teori om detta? Jag börjar undra om det inte stämmer?


    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • shantii

    hej hej !
    Såg ni artikeln om att lchf kunde vara farlig i expressen i onsdags den 2 mars????
    Jag har ätit lchf i ett tag nu och jag mår fin fint , min ledvärk o stelhet är borta och jag mår bättre i struman o jag har dessutom tappat 7 kilo .
    visst det är det risker med alla sätt att äta , men det har inte funnits nån av de sätt jag har testat som jag mår så bra på. Vill bara höra vad ni har för åsikter om den artikeln...lite nyfiken !
    kram på er !

  • Denebola
    Lycka 1 skrev 2011-03-03 08:01:09 följande:
    På lördag blir det en heldag för mig som jag måste tänka igenom noga. Hur ska jag lägga upp dagen?

    Först ska jag vara med dottern på gymnastiktävling. Vi kommer vara borta mellan ca 8 på morgonen till 18-19 på kvällen.
    Jag kommer att äta en stadig frukost på morgonen som jag står mig länge på. Troligen ägg och bacon.
    Men sen då?
    Det stod att det fanns lättare mat att köpa men där tror jag inte att det finns något för mig. Är väl troligen bara en cafeteria.
    Så vad ska jag ta med mig? Måste ju äta kall mat då.

    Sen på kvällen ska vi direkt iväg på 50-års fest. Vi kommer senare än alla andra men jag vet att det bjuds på buffé där. Så förhoppningsvis finns det alternativ jag kan ta av där. Bara att välja bort det med mycket kolhydrater i. Men sen är det ju efterrätt/tårta också. Funderar på om jag kan ta med mig något eget litet? Kanske så enkelt som hallon och grädde?
    Sallad med ägg, räkor/skinka/tonfisk/etc. massor av ost?
  • Mandel

    Jag ska göra stuvad spenat ikväll, är det någon som har tips på hur jag ska få den tjockare med något annat än redning på vetemjöl?


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Denebola
    Kaya skrev 2011-03-03 08:22:27 följande:
    Jag skrev ett lång inlägg som bara försvann! Blä!

    TACK för alla svar. Jag känner mig LITE mer upplyst även om det verkar finnas många OLIKA åsikter och uppfattningar om LCHF i tråden...

    Sitter på tåget nu och mår illa. Har visserligen just haft influensa och är inte helt bra än, men det kan säkert också vara lite omställning av kosten som spökar fast jag bara har nosat på LCHF i ETT DYGN!

    Frukost: Varm choklad av vatten, kakao, Oatlygrädde. Dubbelmacka av oopsiebröd med Bregott, helfet ost, skinka och sallad. Dofilus.

    Jag blev lite besviken på oopsiebrödet som jag bakade första gången igår, jag hade hoppats att det skulle kännas "brödigt" men det kan det såklart inte göra med tanke på ingredienserna. Det var mer som en omelett att lägga pålägget mellan. Nån som har tips på bra LCHF-bröd som känns/smakar mer som BRÖD? (Jag misstänker att då är vi inne på nötterna igen!?)

    Till lunch har jag med mig äggsallad av 2 kokta ägg, en halv avocado, dill, helfet creme fraiche, lite majonäs. Till mellis jordnötter (jag vet, för mycket carbs per 100g men det var vad jag fick tag på i skåpet när jag steg upp kl 5 imorse... *gäsp*) Hoppas jag klarar mig på detta tills jag kommer hem sent ikväll!

    K
    Jag tycker att Lembas är väldigt brödlikt. Kanske lite mycket kolhydrater för en del, men för mig är det ok.
  • helene306
    Mandel skrev 2011-03-03 13:16:10 följande:
    Jag ska göra stuvad spenat ikväll, är det någon som har tips på hur jag ska få den tjockare med något annat än redning på vetemjöl?
    Ha i äggulor tills du fått önskad tjocklek men låt det inte koka efter att äggulor är i! Eller så har du i lite Philadelphiaost.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • jeng
    shantii skrev 2011-03-03 13:14:46 följande:
    hej hej !
    Såg ni artikeln om att lchf kunde vara farlig i expressen i onsdags den 2 mars????
    Jag har ätit lchf i ett tag nu och jag mår fin fint , min ledvärk o stelhet är borta och jag mår bättre i struman o jag har dessutom tappat 7 kilo .
    visst det är det risker med alla sätt att äta , men det har inte funnits nån av de sätt jag har testat som jag mår så bra på. Vill bara höra vad ni har för åsikter om den artikeln...lite nyfiken !
    kram på er !
    jadu, jag läste ungefär så långt att jag såg att studien var baserad på 5 dagars undersökning.... 5 dagar....? det dom kom fram till var i princip att folk som börjar äta lchf får omställningsbesvär. men dom åt aldrig tillräckligt länge för att komma över kullen... att dom ens får lov att uttala sig med såna där idiotstudier i ryggen...
  • Linda1976

    Hello girls!!

    GISSA om jag fått försvara mitt matval idag på jobbet, efter Expressens artikel igår... MY GOD! Det enda jag sa  var "om ni vill tro att mat uppfunnen de senaste 50 åren är bättre än den vi ätit i 20 000 år så är det ok. Jag vet vad JAG mår bra av.... ". och vände på klacken å gick.  


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**