• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Prinsessanz
    Linda1976 skrev 2011-03-03 07:19:48 följande:
    Om du läste diskussionen vidare så kanske du såg mitt resonemang?
    ja och vad jag fick ut utav ditt resonemang var att du måste bjuda på"normal2 mat dvs sådant som du åt INNAN du började med LCHF..dvs kakor osv och då hävdade jag att jag ser LCHF som vanlig mat,dvs inget "konstigt"
  • jeng

    jopp, då har jag lagt ut kapitel 3, om kalorier.... gud så kul det är att sitta och skriva!

  • Prinsessanz
    Lady Dahmer skrev 2011-03-03 08:58:09 följande:
    det är vanligt att man misslyckas med oopsie. Och då bir de mer äggiga.
    så här ska en oopsie se ut:
    ladydahmer.blogg.se/lchf/2009/september/lady-...

    annars är pones ett bra bröd eller lembas som jag personligen tycker om:
    ladydahmer.blogg.se/lchf/2010/march/drommen-o...
    hej lady dahmer,jag vill bara säga att jag har då aldrig på 2,5års tid misslyckats med oopsiebröd,detta recept använder jag:

    3ägg
    200g mjukost (valfri vi kör kavlis skinkost) jag personligen gillar inte oopsie med philadelphia.
    lite salt.

    dela på vitor och gulor i varsin skål.
    vispa vitorna till hårt skum
    rör gulor+mjukost.
    vänd nr ostsmeten i gulorna
    blanda försiktigt
    klicka ut på smort bakpapper
    grädda i mitten på ugnen 150grader i 25minuter tills de fått bra med färg.

    kan ätas som hamburgerbröd,smörgås på morgonen med ost och gurka eller varför inte till räksmörgås!
  • nassu

    Funderar oxå då jag läser att cocos ju används i en del recept. Men det är ju ganska kolhydratrikt ? Hur går det ihop. Eller e de ok eftersom det ändå är så pass fett ?
    De e många frågor och tankar som nybörjare när man inte fått grepp om allt. Och helst skulle man ju vilja se att kilorna rasar direkt ;)

  • Prinsessanz
    ölger skrev 2011-03-03 09:04:08 följande:
    Har ju börjat läsa ikapp tråden men det är ju mååånga sidor

    Vet att jag såg någon som skrev efterlyste sådana som gått ner det man vill och funderar på hur man fortsätter men nu hittar jag inte det inlägget... Jag är iaf en sådan

    Jag har gått ner 19 kilo sedan april förra året och är ganska chockad över hur "lätt" det varit. Nu väger jag ca 68 kilo till min 175 cm och känner mig jättenöjd med det.

    Hur tänker ni andra, tänker ni fortsätta med strikt LCHF när ni nått ert mål eller försöka hitta en balans som funkar med liiite mer kolhydrater?

    För mig lutar det nog åt det sista... Jag hade kommit ner i 69 vid nyår och efter det tillåtit mig att äta lite mer kolhydrater och jag mår inte sämre av det. Har faktiskt gått ner ytterligare ett kilo sedan dess och inte känt att jag mått dåligt på annat sätt heller av kolhydraterna. En sak är ju iaf säker, kommer ALDRIG att äta så mycket kolhydrater igen som jag gjort före LCHF!

    Vore iaf kul att höra lite hur ni andra tänker...
    hej ölger!

    här har sambon gått ner från 80kg till 65kg på 2,5år.
    sjäv har jag gått ner från 60kg till 56kg på 2,5år.
    vi håller oss till 25gkolhydrater/dygn var.
  • jeng
    nassu skrev 2011-03-03 15:12:58 följande:
    Funderar oxå då jag läser att cocos ju används i en del recept. Men det är ju ganska kolhydratrikt ? Hur går det ihop. Eller e de ok eftersom det ändå är så pass fett ?
    De e många frågor och tankar som nybörjare när man inte fått grepp om allt. Och helst skulle man ju vilja se att kilorna rasar direkt ;)
    Riven cocos väger väldigt lite. Så det blir mycket volym på liten vikt, dvs 1 dl kokos är inte så illa som det låter, eftersom det väger kanske 30 gram eller nåt skulle jag tippa.
  • Faile

    Behöver tips på middag idag tack

    Har suttit och glömt bort tiden medan jag stångade pannan blodig ( till ingen nytta ) i en annan tråd, så jag har helt glömt bort tiden.
    Någon som har nåt bra pajrecept med köttfärs i kanske?


    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Prinsessanz

    frukost:  wilys rabarber/grädd te med grädde!

  • jeng

    Och nu har jag fixat så att det går att kommentera och därmed ställa frågor i bloggen också... Det var nån inställning som var fel så men bara fick kommentera om man hade google-konto eller nåt. Kommentera gärna om ni läser!

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**