**Den stora feta LCHF-tråden**

nu har jag förberett inför hösten och vardagen. bakat fyllt frysen med åde kex och bröd och matmuffins.
semestern har varit lite svår, mycket middagsbjudningar och jag har lovat mig själv att aldrig bli en sån som kräver speciell mat eller petar i maten (har själv såna vänner som går på diverse "dieter" och det är så jäkla jobbigt som värdinna).
ikväll blir det kräftskiva och jag vet att alla tillbehör innehåller mjöl (hembakt bröd, pajer osv osv). tänkte först ta med mitt eget bröd och en egen paj- men så igår ringde värdinnan och berättade stolt hur hon bakat hela dagen inför idag... så då vill jag inte "förstöra" genom att inte ens vilja smaka idag.
hur gör ni andra när ni är bortbjudna?
Ska åka och hälsa på bror med familj i några dagar. Tycker det är lite kul att de är så carbiga, måste äta hela tiden. "Oj nu måste vi äta mellanmål, nu har vi inte ätit något sen lunch (kl 14 typ). Hon är kraftigt överviktig och sitter och ojar sig över hur äcklig jag är när jag äter fettranden på köttet. Man tycker ju att hon borde reflektera över hur jag ser ut kontra henne och hur mycket fett jag glufsar i mig i jämförelse. Sist ställde hon några nyfikna frågor. Jag hoppas att de också hoppar på tåget snart.
Ni som inte tål ägg - detta kanske inte alls är applicerbart på er men det är ju värt ett försök; Jag har en kollega vars son fick konstaterad ägg- och fiskallergi. Då testade de ekologiska ägg och det funkade fint. Det visade sig att många höns blir matade med fisk i fodret, vilket gör att många fiskallergiker inte kan äta äggen.
Lite snubbigt tycker jag, detta att vi ger våra djur foder de inte är designade att äta och att det slår igenom på det sättet.