• Forumvärd

    "Vippisar" se hit!

    Nu är det dags igen för en ny grupp med "vippisar"
    Då behöver ni en tråd där ni kan diskutera, peppa och tipsa varandra, eller hur? Solig

  • Svar på tråden "Vippisar" se hit!
  • Dietist Viveca Annell
    ninadockan skrev 2011-09-23 17:02:33 följande:
    Fuskade idag... tog en McDonalds hamburgare på lunch, dock utan ost, men sen smet det in ett par pommes också från sambons tallrik. Ja ja, ska ändå ut ikväll på restaurang så det får bli veckans "fuskdag" och sen tillbaks till vanligt imorrn. Men positivt var att det faktiskt inte smakade gott med feta pommes längre!

    Vilket bra val du gjorde att ta hamburgare utan ost. När fett och socker inte smakar så gott längre har du kommit en bra bit på väg mot nya nyttiga vanorGlad Det är ok att planera in "fuskdagar" och sedan gå tillbaka till det planerade matschemat. Hoppas lörd-sönd gick bra!
  • Dietist Viveca Annell
    Snuttjulla skrev 2011-09-25 20:36:21 följande:
    Hej allihopa. Det är länge sen jag skrev, men vi har haft en krissituation i familjen här som gjort att jag inte ens haft tillgång till internet. Nu är vi tillbaka på banan igen, om vi får. Min sambo har varit hemma och varit duktig, gått ner 5,5 kilo men mycket måttmässigt. Han kan inte ha sina köäder, byxorna trillar av. Så han är mer än nöjd hittills. Han har till och med funderat på att äta mer vanlig mat för att han känner att det kanske gått för fort och känner sig lite orolig för han kommer se ut efter två månader! :) men han mår toppen och är jättefin och är mycket piggare och gladare. Han har provat purjolökssoppan, och tyckte den var svår att få ner, bitarna i var inte tillräckligt att tugga men fastnade i halsen. Blev ingen favorit sa han. Jag har däremot inte haft så himla lätt, eftersom jag varit på sjukhuset med ena barnet i nästan 2 veckor. Tog med mig lite pulver men kände att jag var tvungen att avbryta under tiden vi var där för jag kände att jag behövde mer energi. Nu har jag dock tänkt ta upp kickstarten igen, från och med imorgon. Har ju inte varit "online" och aktiv så jag var iväg och köpte ett pkt så jag klarar veckan iaf. Får se vad allevo säger. Dock visar vågen på -3 kg. Har alltså gått upp igen, men eftersom jag inte tagit nån produkt alls under lite mer än vecka är jag nöjd med att "bara" gått upp 1 kg då. Känns jättesporrande att det verkar gå så bra för er andra, ska läsa igen om alla trådar och sidor nu...

    Vilka jobbiga veckor du har haft. Jag hoppas ditt barn mår bra nu och ni är hemma från sjukhuset. Du ska inte tänka på viktnedgång när mycket är kaotiskt runt omkring dig. Om läget är stabilare och du känner att du orkar är det jättebra att starta om. Du har gått ner 3 kg och det är mycket bra på så kort tid. Jätteroligt att höra att det går så bra för din man, vad duktig han är! Lycka till båda två!


  • Snoffsan

    Vågen stod imorse på -3,7 kilo! Speciellt efter helgen är jag så nöjd!

    Hade ju bestämt mig för att jag skulle ha en unna mig helg och det har jag. Var på fest i lördags och drack lite men jag höll mig borta från nästan alla snacksen. Valde att ta några saltapinnar. Tänkte att det var bättre att välja att äta lite från ett lite bättre alternativ än att försöka hålla mig borta helt och misslyckas med handen i chipsskålen. Sen mådde jag väl lite som jag förtjänade i går och det blev väl lite bakfyllemat till lunch, men sen så satte jag stopp och idag är det nya friska tag.

    2 kilo kvar till bmi 25! Känns helt otroligt! Kanske inte är riktigt lika mycket som många andra här gått ner, men de här sista kilona har suttit så hårt och jag har stått still så länge så det känns fantastiskt att det äntligen händer nåt!!!

    Firade med att gå ut och gå en powerwalk på 1 1/2 timme efter jag lämnat barnen i skolan. Så skönt! Är full av energi!

    Jag har tyvärr inte mätt mig då jag inte hittade nåt måttband första veckan. Jag har dock knäppt kort i de jeansen som jag hoppas att komma i efter den här perioden så det finns i alla fall en före bild och jag hoppas att jag kommer få en snygg efterbild!

    Hur går det för er andra?

  • Ami755

    Hej alla medkämpar!

    Mätte mig idag men inget roligt resultat- inte en cm nånstans.. Vågen hoppar jag upp på imorgon o hoppas på bättre resultat. Jobbade hårt i trädgården igår och har nu träningsvärk i låren, känns bra när man får veta att det finns muskler
    därunder allt fett!
    Ska till kiropraktorn idag, är stel i ryggen och jag har en spänningshuvudvärk som heter duga..

    Jag gladde mig åt din kommentar Viveca att man får lov o ha fuskdagar. Ibland bara måste man men sen på det igen!

    Både jag och mannen är glada för shakesen, provade banan hallon igår- helt ok. Men jordgubb blåbär o choklad helt klart
    våra favvisar. Ibörjan hade jag sån energi att laga mat men har tappat inspirationen nu. Svårt när man e sugen på nåt och sen ska ersätta det med något annat. Barnen e ju vana vid den "vanliga" maten.

    Igår gjorde vi hemmagjord pizza -ve o fasa ! Men jag sa det till min man nu kan man iallafall själv bestämma hur mycket ost- och vilken man vill ha på pizzan. Alla åt med god aptit. Vi glömde dock kålsalladen...alla var hungriga och då tänker man inte så bra .

    Planering e ju a och o oavsett man tar sig till. Mat städning ja allt. Önskar mig en hjälpreda nån som tänker ut vilken middag man ska äta, plockar undan disk och stryker o tvättar. Allt sånt som man behöver energi till men saknar.

    Jaja imorgon e en annan dag- vill gärna Zumba lite. kanske ska prova ett pass hemma på onsdag. då har jag lite mer tid.
    Cykla kan man ju oxå, när det inte regnar hoppas hösten blir fin.

    Nä nu slutar jag svamla och hoppas er dag blir bra. 

  • Forumvärd

    Hejsan tjejer!

    Här har ni en som varit på surströmmingsfest i helgen Solig
    Jag skippade tunnbrödet och gick direkt på firrarna, löken och allt det andra goda.
    Höll mig ifrån dryckerna och drack Loka
    Gott som 17 var det och jag höll mig inom kaloriantalet

  • Snoffsan
    Forumvärd skrev 2011-09-26 15:19:10 följande:
    Hejsan tjejer!

    Här har ni en som varit på surströmmingsfest i helgen Solig
    Jag skippade tunnbrödet och gick direkt på firrarna, löken och allt det andra goda.
    Höll mig ifrån dryckerna och drack Loka
    Gott som 17 var det och jag höll mig inom kaloriantalet
    Såna fester gillas! Kan ju inte säga att jag var lika duktig i helgen, men det var jag värd! Har varit så duktig hittills att jag fick slappna av lite ett dygn och vågen stod ju i alla fall på minus så jag är mycket nöjd.
  • Forumvärd
    Snoffsan skrev 2011-09-26 15:56:49 följande:
    Såna fester gillas! Kan ju inte säga att jag var lika duktig i helgen, men det var jag värd! Har varit så duktig hittills att jag fick slappna av lite ett dygn och vågen stod ju i alla fall på minus så jag är mycket nöjd.
    Härligt
    Man behöver få unna sig ibland och sedan fortsätter man som vanligt- utan ångest!
  • Pluffsan

    Vad kul att läsa att det går så bra för alla! Jag vägde och mätte mig idag och det är oförändrat från förra veckan... :( men men.. Det är bara att köra på. Jag fortsätter att byta ut frukost och lunch.. Men jag funderar på att köra några dagar längre fram med bara shakerna igen. Kan man göra det tro?

  • ninadockan

    Nej nu har jag fuskat för mycket, skärpning! Vi fick gäster och bjöd på lammstek med vin, och så hade ju gästerna med sig dessert som man artigt fick smarra på.... aj aj. Men det gäller väl att inte tappa fokuset helt bara för att man fuskat och köra igång igen! Men man kan ju känna sig lite omotiverad nu när man förstört planen...och dåligt samvete har jag, usch usch.

  • Forumvärd
    ninadockan skrev 2011-09-26 21:27:10 följande:
    Nej nu har jag fuskat för mycket, skärpning! Vi fick gäster och bjöd på lammstek med vin, och så hade ju gästerna med sig dessert som man artigt fick smarra på.... aj aj. Men det gäller väl att inte tappa fokuset helt bara för att man fuskat och köra igång igen! Men man kan ju känna sig lite omotiverad nu när man förstört planen...och dåligt samvete har jag, usch usch.
    Det är bra att du är medveten om det och det är bara att köra vidare igen. Ta nya tag och sätta tänderna i en bars istället
    Mitt största skäl tidigare till att jag slutat försöka gå ner i vikt har varit att jag liksom tänkt att Näe det är ändå kört och så har jag lagt av.
    Men- det är ju just det det inte är, kört alltså.
    Ibland avviker man från planen och det finns massor med anledningar till att det händer men det viktiga är att man tar tag i det igen och ser viktminskningen på lång sikt.
    Jag tror att det är viktigt att få in tänket att det här är något som ska gälla för resten av livet och ett "snedsteg" är inte hela världen bara man är medveten om det och framförallt att man funderar på varför det hände.
    Var det en enstaka händelse och vad berodde det på osv.
    Jag har sett ett mönster hos mig själv och det är för det första att jag älskar mat
    God mat och gärna mycket mat
    Det sätter sig ofelbart runt maggen.
    Men jag har också märkt att jag tidigare gärna tröst åt eller egentligen använde mat som belöningar för allt.
    Hade något gått bra- då lagade vi en extra god middag och hade något gått dåligt så förtjänade jag en chokladkaka eller varför inte ostkrokar.
    Nu när jag har fått klart för mig hur mitt mönster ser ut så är det lättare att mota olle i grind.
    Jag har valt andra strategier istället och firar kanske med en god fruktsallad eller avhjälper stress genom en lång skogspromenad
Svar på tråden "Vippisar" se hit!