• Äldre 5 Sep 10:34
    8863 visningar
    257 svar
    257
    8863

    "Vippisar" se hit!

    Nu är det dags igen för en ny grupp med "vippisar"
    Då behöver ni en tråd där ni kan diskutera, peppa och tipsa varandra, eller hur? Solig

  • Svar på tråden "Vippisar" se hit!
  • Äldre 15 Sep 15:20
    lisalisa skrev 2011-09-15 14:21:30 följande:
    här går det lite sisådär, vi är så fantatiskt dåliga på att planera bra mat  (vi byter ut några måltider per dag) och ibland har det blivit slarv,inte helt lätt att hålla motivationen uppe när man är hungrig och snurrig i huvudet. det nya tänket finns där och det funkar bra med en shake till frukost och till kvällsmat med middag, en shake och lunch mittemellan...
    ska beställa allevobars nu när shakarna börjar tryta, håller mej mycket mättare på dom.
    Hittills ungefär 2 kilo minus och en morgon -7 cm i midjan men har svårt att tro att det verkligen är 7 cm, säkert mer dagsform, svullenhet och annan tidpunkt på dagen för mätningmen känner absolut inte lika uppsvullen som tidigare...

    Så det går framåt. Men långsamt... 
    Det går ju jättebra!! Solig
    Vilket resultat!
  • ninado­ckan
    Äldre 15 Sep 16:15

    Nu går det som på räls, byter ut 4 måltider om dagen, 2 bars och 2 shakes, känns som jag aldrig ätit annat och är inte hungrig förutom lite smått ibland på förmiddagen innan andra måltiden. Kör mestadels på de färdigblandade shakesen då jag inte äter mycket hemma förutom middag, kaffesmak, choklad och forest fruit är mina favoriter. När det gäller barerna gillar jag allihop, men milk chocolate är nog godast. Men viktnedgången, nja, kunde varit mer imponerande. 78.9 imorse, startvikten var 80.5. Men i tisdags satte jag igång med träning, nu ska det bli Zumba minst 2 ggr i veckan! Sen ska jag försöka komma ihåg att dricka mer vatten, inte bara när barer och piller ska intagas (brukar glömma ta piller förutom på morgonen kl 7, en timma innan första måltiden). Sen får jag också akta mig att ta för stora portioner till middagen, men min sambo lagar ju så förskräckligt god mat (fast han tänker på att försöka göra det så nyttigt som möjligt)! Om jag lyckas komma ihåg pillrena så hjälper det nog. Hoppas vikten sätter igång att rasa, än har vi ju många veckor på oss. Heja heja!

  • Äldre 15 Sep 18:14

    Tycker också här är dåligt ös.. För mig går det inte jättebra för tillfället. Håller på att skola in mina barn på nytt dagis så att hålla tider med shakes är svårt. Är ju även med där och äter lunch och mellanmål så då får man äta det man får. Men jag tänker naturligtvis på vad jag äter och hur mycket. Är slarvig med sista målet per dag kl. 20.30.. Ibland har jag hoppat över det helt för jag är inte hungrig så sent. Så jag måste skärpa till mig. Men i övrigt känns det bra! Har inte ätit sötsaker på snart två veckor! :) Det har nog aldrig hänt innan och jag är inte jättesugen heller. Ska slänga in ett brödrecept i recepttråden sen också. Gjorde (vad jag tror är) ett nyttigt bröd! Som ett annat alternativ till knäckebröd ibland. Supergott med keso på!

  • Äldre 15 Sep 21:53

    Jag har haft några sjuka dagar på jobbet så jag har inte orkat in här alls. Sköter dieten i alla fall och det går bra. Vikten går neråt även om det går väldigt sakta. Men det börjar närma sig min röda vecka och då brukar jag alltid gå upp 1-2 kilo så jag tar det som nåt positivt att jag står still.

    Fick hem potatis och purjosoppa i mitt andra paket, men jag tyckte de smakade hemskt. Jag har verkligen gillat allt annat, men jag fick inte i mig de alls.

    Hur ofta beställer ni andra paket? Det känns som att allt tar slut så fort. Jag fick lov att gå och köpa lite grejer själv i helgen eftersom allt hann ta slut innan andra lådan kom.

    Är det ungefär en veckas förbrukning i varje paket eller? Eller hur ofta är det tänkt att man ska beställa?

    Ja hur beställer ni andra helt enkelt.?

  • Äldre 16 Sep 09:00
    Snoffsan skrev 2011-09-15 21:53:39 följande:
    Är det ungefär en veckas förbrukning i varje paket eller? Eller hur ofta är det tänkt att man ska beställa?

    Ja hur beställer ni andra helt enkelt.?
    Jag beställde förra helgen och paketet kom igår... Det har preciiis räckt. men har kompletterat med soppa själv och äter numera ett mål mat så.

    Som jag nämnde innan så har jag gått upp ett kilo och där står jag nu och stampar, men upptäcktre idag på viktkurvan att det tillkommt en blå "rekomenderad trend". Har ni sett den?=) Jag låg iaf rätt där så känsn bra:D Och mkt riktitgt så försvinner det cm från midjan så det är säkerligen muskler som börjar bildas nu. Känns kul!
  • ninado­ckan
    Äldre 16 Sep 21:01

    Hej,

    Idag blev jag alldeles ställd när jag skulle beställa nytt och damen tyckte att jag inte alls skulle byta ut 4 måltider utan bara 2-3... Det har ju funkat så bra, jag har känt mig nöjd, vågen går ju ner sakta men byxorna sitter lösare.... nu vet jag varken ut eller in, nästan på väg att kasta in handduken.

    Det här rekommenderade hon istället för de 2 bars och 2 shakes jag hittills varvat under dagen:

    * Frukost en shake + 1 ägg (ca 200-300 kcal)
    * Bar till mellis (200 kcal)
    * Lättare lunch - 300-400 kcal
    * Färdigblandad smoothie/drink till mellis 200 kcal
    * Lättare middag 300-400 kcal
    (ev en shake om du hungrig på kvällen)

    Jag vet inte alls vad jag ska få tag på att äta som håller sig inom dom ramarna som man kan ha med sig på universitetet, eller vad familjen kan laga och äta ihop som för mig blir under 400 kcal... jag hatar dessutom idén av att räkna kalorier - ska man stå och väga maten då? Kommer ju inte att funka om man har fullt upp med annat. Jag tyckte ju Allevometoden verkade så bra för att den skulle vara en "no-brainer" för oss som inte har tid att tänka för mycket på maten...

  • ninado­ckan
    Äldre 17 Sep 15:39

    Idag känner jag mig inte lika uppgiven, ska nog klara det här men vänder lite på det. Viveka tror du detta funkar bra för viktnedgång?

    Frukost 08:00:
    Osötat fullkornsbröd med surdeg, lätt & lagom oliv, kalkonpålägg, kokt ägg. Kaffe med lättmjölk och osötat vitaminbrus till.

    Mellanmål 11:00:
    Shake (LCD eller VLCD beroende på om jag befinner mig hemma eller ute.)

    Lunch 14:00:
    Bar

    Mellanmål (16:00):
    Frukt eller Shake

    Middag enligt tallriksmodellen (18-19:00).

    Tar också tabletterna innan frukost och middag.

  • Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 19 Sep 07:40
    ninadockan skrev 2011-09-17 15:39:01 följande:
    Idag känner jag mig inte lika uppgiven, ska nog klara det här men vänder lite på det. Viveka tror du detta funkar bra för viktnedgång?

    Frukost 08:00:
    Osötat fullkornsbröd med surdeg, lätt & lagom oliv, kalkonpålägg, kokt ägg. Kaffe med lättmjölk och osötat vitaminbrus till.

    Mellanmål 11:00:
    Shake (LCD eller VLCD beroende på om jag befinner mig hemma eller ute.)

    Lunch 14:00:
    Bar

    Mellanmål (16:00):
    Frukt eller Shake

    Middag enligt tallriksmodellen (18-19:00).

    Tar också tabletterna innan frukost och middag.

    Ditt matschema ser mycket bra ut. Ett tips är att du lägger till något proteinrikt till mellanmålet på eftermiddagen när du äter frukt. Du kan t e x äta hackad frukt med en klick keso. Eller byt frukt mot knäckebröd/fullkornsbröd med kalkon eller mager ost. Med protein i mellanmålet håller du dig mätt längre. Kanske behöver du äta efm-mellanmålet lite tidigare. Fyra timmar mellan från bar kl 14 till mellanmål kl 16 kan ge starkt hungersug. Men det känner du hur det funkar. Tänk också på att äta en portion enligt tallriksmodellen på kvällen. Lägg gärna upp maten på tallriken vid bänken så du inte frestas ta flera portioner om maten står framme på bordet. Mer grönsaker kan du förstås ta. På allevo.nu ser du lagom portionsmängder för lunch/middag för dagsintag på 1600-kcal (som är lagom för viktnedgång för kvinna). Hoppas det kommer fungera bra för dig!

  • ninado­ckan
    Äldre 19 Sep 09:12

    Hej och tack för tipsen, ja det känns som att det funkar för nu har jag redan gått ner ett kilo till...  Jag brukar inte vara så hungrig på eftermiddagen så om jag är ute får det räcka med frukt till mellanmål, keso och knäckebröd kan jag ju ta de dagar jag är hemma på eftermiddagen. En fråga som jag funderat på, är det dåligt att äta sen middag? Ibland får vi inte maten på bordet förräns närmare 8 fastän vi siktar på halv 7-7...

  • Äldre 19 Sep 09:44

    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/allevo-sveriges-storsta-viktresa-1/forum/m61157789.html

    På torsdag kommer vår träningscoach Linda hit och chattar med er! Solig
    Hon kommer att finnas här mellan 20-21 men det går bra att ställa frågor i tråden redan nu och så besvarar hon det på torsdag

Svar på tråden "Vippisar" se hit!