• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vad gulligt JZ79!

    Just i det här läget känner jag att det är väldigt mycket som vi kvinnor får och tar på oss i form av att ha koll på ÄL och mens och vad man stoppar i sig osv. Min erfarenhet från min förra graviditet är dock att min man fick ta ett väldigt stort ansvar under hela graviditeten och den första tiden då jag mådde som jag gjorde. Under graviditeten så var jobbet nästan det enda jag orkade med, resten fick han sköta. Och det gjorde han galant. Och jag insåg vilken bra Karl jag hade hittat

  • Maramina
    Söndermarken skrev 2012-01-12 15:10:59 följande:
    Jag har BIM den 14:e men har alla symptom på att mensen är på g.

    Om jag skall vara helt ärlig så ade jag nog inte lyckats förmedla till min sambo om hur mycket jag fixade och trixade, räknade , hänger här , läser osv.
    Sen är jag den besatta typen och han kan ju lixom vänta med att oroa sig över barnuppfostran tills barnet är här medans jag redan i tanken har varit lååååångt fram i framtiden och klurat på problemlösningar.
    Han har en klar bild över sitt föräldraskap som troligtvis formats över många år, men jag som är ny i det här tänket försöker lixom göra allt på en gång.

    Jag ser faktiskt fram emot att ta en paus efter detta, just nu iallafall, sen när det börjar närma sig äl kanske man tycker att man vilat färdigt ;)
    När jag blev gravid med dottern så hade jag också alla symptom på att mensen var på G. Jag var så säker på att den skulle komma på söndagen (var extremt regelbunden med min mens med exakt 28 dagar emellan då)så att jag på lördagen "festade" till med att bland annat äta en god sallad på chevre, ruccola, jordgubbar, pinjenötter och creme balsamico och ett glas rött till det.
  • Maramina
    Tilly skrev 2012-01-12 20:53:13 följande:
    På Lördag ska jag ut o festa med lite vänner. Bland annat bästa väninnan är med. Jag har inte BMI för ens på måndag och vill undvika o testa före tisdag morgon. Hur skadligt är det o hur dumt av mig är det o festa till det med alkohol? Känner mig inte alls gravid den här gången heller men det behöver ju inget betyda. Tycker bara det vore tråkigt o missa det här festtillfället om det ändå är negativt på tisdag.

    Hur tycker ni jag ska göra?

    Min väninna vet hur det ligger till med allt, men övriga i sällskapet får inget veta så om jag inte dricker måste jag komma på en ursäkt (tänkte dra till med att jag äter medicin som gör att jag inte får dricka).

    Tänker inte dricka mig redlöst full men iaf ta nått är det helt korkat av mig o tänka så?



    Det finns de som säger att man absolut inte ska dricka om man ens misstänker att man är gravid, men enligt min BM så börjar moderkakan fungera helt först när fostret är 5-6 veckor, dvs när man är i vecka 7-8. Så du kan lugnt ta att glas eller två med dina vänner tror jag! Annars om du vill ha en ursäkt så säg inte att du tar penicillin och inte kan dricka pga det för den går ingen på ändå. Säg istället att du tar hostmedicinen Cocilana (som innehåller morfin och vars flaska det står att man inte bör dricka alkohol när man tagit det) tex. Eller så dricker du lite men skyller på att du inte vill dricka så mycket för du går på LCHF-diet och alkohol innehåller ju en hel del kolhydrater
  • Maramina
    längtar7580 skrev 2012-01-14 16:08:11 följande:
    Hoppas jag får hänga med här. Ser hur ni peppar varandra och ger en massa stöd.

    Skulle behöva lite sånt just nu :)

    Jag har försökt länge att bli gravid..varit jobbigt då jag får mens 2 gånger i månaden. Och har en underfunktion i sköldsköterln...men börjar få bukt på den.

    Blir så ledsen och besviken varje månad. Känner mig stressad då jag är 36 år.och jag blir.inte yngre! :)...som dem flesta vet ju äldre ju svårare att.bli med barn

    Hoppas all här inne får ett fint plus under 2012 :)



    Försök att få bukt på underfunktionen i sköldkörteln först för är inte dom värdena ok så är det dels svårare att bli gravid, dels är det en ökad risk för missfall eller neurologiska skador hos fostret! Och informera din behandlande läkare om att ni försöker bli gravida så att du verkligen får rätt hjälp att nå rätta värden! Jag vill inte skrämmas men har själv underfunktion på sköldkörteln sedan nio år tillbaka och har under denna tid träffat många okunniga läkare och haft många olika symptom, vissa mer ovanliga än andra och även mått riktigt pyton för att läkaren jag haft just då bara gått på gamla riktlinjer vad det gäller blodvärden. Under förra graviditeten hade jag tur att få en bm som var insatt och jag fick komma in redan i vecka 6-7 för koll av värdena pga detta. Sedan följdes värdena upp under hela graviditeten då jag successivt fick öka dosen levaxin
  • Maramina
    Kravmärkt skrev 2012-01-15 21:25:22 följande:
    Åh hus! Vi var och kollade på ett idag och jag är såå sugen! Rainforest vad bör man tänka på vid husköp? Uppvärmning/bygglov/detaljplan/pantbrev/besiktning ?
    Mitt råd är att inte kolla så mycket på ytskikt som tapeter och dylikt för det fixar man lätt antingen själv eller mha av ROT med hantverkare. Kolla hur länge sedan det är som huset dränerats. Kolla även efter eventuella tecken på fuktskador i källare, finns det så måste huset dräneras och det kostar många sköna tusenlappar! Kolla även hur taket ser ut, måste den bytas? Det kostar en del det med. Och hur ser fasaden ut, måste den målas om inom kort? Hur är det med värmeanläggningen? Vad är det för uppvärmning? Hur gammal är själva anläggningen? Hur stor är risken att ni behöver byta ut den inom kort? Hur ser badrummet ut? Det är en stor utgift om man tänker/måste fixa det. Allt detta kan en besiktning ge råd om hur aktuellt det kan vara, så anlita alltid en egen besiktningsman även om säljarna har förbesiktat huset. Den besiktningen gäller endast för säljarna och skulle det sedan komma fram dolda fel så står ni där med lång näsa... Så besiktning skulle jag absolut inte hoppa över, det är absolut värt de 7-10000 som det handlar om!

    En annan sak som är bra att tänka på är läget. Läget kan man inte förändra, däremot så kan man förändra det mesta med hus och trädgård, även om det kostar. Så se till att läget är något som ni anser er kunna leva med! En sådan sak för oss var att vi ville ha kvällssol när vi letade efter hus...
  • Maramina

    Så länge ni inte meneden kommit så finns det hopp, Attfånga... och Fru2011. Särskilt om man testar innan BIM som du gjorde, Frugan. Med dottern plussade jag först på BIM, min syster plussade med en av sina först BIM +10

  • Maramina

    Oj tjejer vad ni varit aktiva idag! Bra det så att jag har något att roa mig med på pendeltåget hem från en trevlig jobbmiddag Jag passade på att ta ett glas vin till maten, om man har tur får man skippa sådant en lång tid framöver...

    Fru, mitt tips till dig är att ta en eller ett par månader utan tester eller liknande, mys när andan faller på men försök att koppla bort allt vad graviditet heter. Jag tror att du ärligt talat skulle må bättre av det. Du får ursäkta men för mig känns det som om du analyserar alltför mycket just nu. Det är inget fel i att analysera och veta hur ens kropp fungerar, men du verkar inte må så bra av det. Jag vet att det kan kännas provokativt av mig att säga så då jag redan har ett barn men hon blev till först efter ett tags försökande. Det är inte lätt, det är definitivt lättare säga än att verkligen göra det, men försök. Försök gör din skull, din mans skull, ert äktenskaps skull. Jag säger inte att ni blir gravida då, det jag säger är att livet blir enklare att leva då

  • Maramina
    Hoppas 2012 skrev 2012-01-17 23:25:39 följande:
    @maramina

    Nu tycker dock inte jag att jag analyserar mer än någon annan i tråden :)

    Att jag gör inlägg och frågar är för att alla får bra hjälp här och det är tryggt för mig. Precis som andra frågar det dom har behov att fråga om.

    Med äktenskapet är det inga problem :) är ganska nygifta så det njuter vi av. jag och min man är bara ledsna över att det inte tagit sig.

    Ja i en perfekt värld borde alla sluta fundera på graviditet men det har de flesta svårt med här på FL :)



    Jag var rädd för att du skulle missförstå mig, vilket du också tycks ha gjort. Jag har inte sagt att ni skulle ha problem med äktenskapet, det jag sa/menade var att det finns risk för att ett förhållande tar stor stryk om försöken att bli gravid låter ta en alltför stor del av ens liv. Jag kan ha uppfattat det hela fel, men jag har fått den uppfattningen att det är en väldigt stor del av ditt liv, större än vad som kommit fram hos andra i tråden. Att jag sen skrev som jag gjorde var absolut inte för att vara elak eller klanka ner på dig eller så, utan för att jag bryr mig om dig (och alla andra i tråden) och vill inte att du ska råka ut för något tungt. Jag har sett så många som så gärna velat få barn i min omgivning där barnlängtan tagit över allt annat och som sedan har slutat med separation och det önskar jag absolut inte någon som jag bryr mig om!

    Hur det är att vara nygift vet jag precis hur det är då jag själv gifte mig under förra året
  • Maramina

    Usch, jag känner mig hemsk. Som vanligt lägger jag näsan i blöt, även om det är av all välmening. Jag ska försöka låta bli att göra det igen och försöka hålla mina "goda råd" för mig själv. Förlåt Frun och alla andra om ni tycker att jag har gått över gränsen. Som sagt var, det jag skrev gjorde i all välmening och jag tyckte att jag ahde tänkt igenom saken noga innan jag gjorde mitt inlägg, men jag borde tydligen tänkt efter en gång till. Sorry!

  • Maramina
    Nellin skrev 2012-01-20 12:15:17 följande:
    Nu fick jag ett mail från Familjeliv där det står att deras servrar blev utsatt för hackers igår. De uppmanar till att byta signatur och lösenord. Kommer ni att byta?

    Vet inte riktigt. Ska fundera på saken.


    Nellin skrev 2012-01-20 12:05:26 följande:
    Drömde att jag var höggravid inatt. Av nån anledning skulle jag försöka färga håret, men det gick ju inte för magen var ivägen. Hehe... Jag har ju ingen aning om hur det känns att vara höggravid, men i drömmen var det mysigt i alla fall. Trist att vakna! Glad Jag hoppas så himla mycket tjejer...

    Lustigt! Och jag drömde natten till igår att jag höll på att föda. Jag kan väl säga att jag var glad över att vakna då själva födandet ser jag inte fram emot nu när jag vet vad det innebär, och i min dröm så hade jag hållt på i flera dygn och ingen fattade att jag var helt slut och inte orkade krysta något mer och att jag svimmade av trötthet

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus