Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    angio101 skrev 2012-01-23 14:03:07 följande:
    Ms H: Du kan köra en swish&swipe medan du tappar upp skurhinken, du är ju ändå redan i badrummet... och så räknas det som S&S och inte weekly homeblessing och du får lättare att hålla dig inom timmen.
    Hehe, bra sätt att "fuska till sig" mer städtid
  • Ms H
    Blå Flygare skrev 2012-01-23 13:51:10 följande:
    Gäller att ha det lättåtkomligt.

    Instämmer till fullo, städgrejer ska vara lättåtkomligaoch ordning i städskåpet är a och o för enkel städning. Här börjar bli dags att fixa lite i städskåpet snart, det har hamnat en del saker på fel ställen tyvärr.
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-24 19:05:24 följande:
    nu är det dags för RR hos hästen - bajsdekluttering!

    Haha, snacka om hotspot, det lär ju samlas en del skit i boxen (eller vad det nu heter, jag är inte hästkunnig)
  • Ms H

    Jag är ensamboende i hus, för närvarande sjukskriven 75% och "obrukbar" större delen av tiden när jag inte är på jobbet. I vanliga fall jobbar jag 10-timmarsdagar samt lite på helgen. Dock kommer jag känna att jag har massa tid över när jag blir frisk, för förra året höll jag på med ett ideellt uppdrag som tog i stort sett all min "lediga" tid under 1,5 års tid. (Nej, jag är inte "utbränd", utan en "vanlig" sjukdom)

  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-25 09:58:36 följande:
    Funderar på att ta lite bilder på mina problemområden och lägga in, för att få specifika tips. Vad tror ni om det? Jag har flera områden i huset som ser ut som SKIT! 

    Det tror jag kan vara bra, då kan vi peppa dig lite extra.
  • Ms H
    IceCloud skrev 2012-01-25 12:56:55 följande:
    I dag är tvättkorgen näst intill tom! Ligger väl några enstaka plagg som absolut inte fyller en maskin. Därför ger jag mig på soffan.
    Ska ta av o tvätta klädseln i dag. Inte bra med vit soffa, framförallt inte när man har hund...
    Köket är i ordning o toan swipad, sängarna är bäddade o tvätten vikt o inlagd i garderoberna.

    Måste bara fråga, brukar ni gå o lägga in era partners vikta tvätt i deras byrå/garderob?
    Här brukar den som viker lägga in bebisens kläder o våra underkläder o strumpor, men resten viks o läggs på en lagerhylla bredvid tvättställningen sen får man lägga in kläderna själv..
    Jag har ett hyllplan o sambon ett.

    Härligt med tom tvättkorg! Jag tycker att det är lite svårt med några av de där uddagrejerna, som man inte riktigt vågar köra ihop med så mycket annan tvätt ifall det skulle färga, så ofta ligger det lite sånna grejer kvar i min korg. Borde ge mig på dem, det går ju faktiskt att testa om de verkligen färgar genom att köra bara den saken tillsammans med en vit trasa en gång, så vet man ju sen om man måste handtvätta dem eller inte. Har bland annat en starkt orange sarong från Indien som legat otvättad lääänge av den anledningen.

      När jag  hade sambo så fixade jag i stort sett allt med tvätten. Det hände att han körde nån tvätt, men jag hann nog med 10-15 stycken mellan hansJag strök även hans grejer, men krävde att han a till dagen före om han skulle ha nån skjorta som inte var färdig. För det mesta la jag in hans grejer på rätt plats, men ibland la jag det på hans säng istället..
  • Ms H
    elinaehn skrev 2012-01-25 20:12:54 följande:
    har ni nåt mirakeltips avseende skåpet där man förvarar alla plastbyttor att frysa in mat i? det blir alltid alltid kaos hos mig hur mycket jag än försöker städa o få ihop lock med bytta... tips mottages tacksamt!

    Så få sorters burkar som möjligt och bara sådana som är stapelbara om man tar av locket. Jag har en stapel med varje sorts låda jag har, lägger locken under stapeln för att aldrig behöva leta efter locken när jag ska använda en burk. Och förstås, slänga alla burkar som saknar lock och alla lock som saknar burkar. För övrigt så är jag helt kär i smörbyttor, det är jättesmidigt att sparar dem när smöret tar slut och använda dem för att frysa mat i. Byttan går jättebra att maskindiska men tyvärr inte locken. Sen slänger jag dem efter ett antal användningar, har jag haft tomatsås i och micrat i burken slänger jag direkt, har jag haft frysta hallon i kan jag använda massa gånger.
  • Ms H
    sopeno skrev 2012-01-25 22:23:45 följande:
    Ms H> smart tips med smörbyttorna!

    Mina kollegor har ibland undrar om jag verkligen ska äta smöt till lunch, men det är ju bara lite roligt Tilläggas bör att man inte får plats med en portion pasta till lunch, men tex fiskgrattäng med mos i räcker det till, eller något med ris. Eller så tar man en med köttfärssås och en med pasta. Då kan man dessutom lyxa med att slänga matlådorna på jobbet, så slipper man ta hem disk =)
  • Ms H
    sopeno skrev 2012-01-25 21:53:23 följande:
    Vilka är era hotspots och hur många? 

    På hallbyrån och i två av lådorna i samma byrå, soffbordet, sängen (har dubbelsäng ensam, använder halva att lägga kläder/grejer på) samt köksbänk och köksbord. Listan är sorterad, värst först =)
  • Ms H
    elinaehn skrev 2012-01-25 22:36:55 följande:
    tack för bra tips med byttorna!! skåpet är helt klart något jag ska ta tag i!! har några ställen som är totalt oorganisertade o har lust att LÖSA det nu en gång för alla!!
    Ja, oordning i byttskåpet är verkligen irriterande (mitt blir det också ordning i med jämna mellanrum). Har man möjlighet är det verkligen jättemycket underlättande att byta ut några av uddasorterna till någon man har många av. På sikt sprar man dessutom genom att göra så, för pajar ett lock och en annan låda så är ju båda obrukbara, men om man har fem av samma så är det ju bara att para ihop med en annan. 
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!