Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Neelah skrev 2012-01-31 12:21:31 följande:
    Alla är så otroligt duktiga att jag får dåligt samvete. Diskbänken/diskhon är i alla fall fortfarande rena, sängen bäddad och vardagsrumsbordet är jättefint, men jag har badrummet kvar att göra idag. Små, små steg tar jag här. Igår insåg jag hur fantastiskt snabbt det går att tömma diskbänken nu när det blivit en vana och då tog jag itu med vardagsrumsbordet.

    Nejdå, inte alla. Jag försöker hålla diskbänk och soffbord rena, men det är nog mer än var tredje kväll när jag gåroch lägger mig som båda (om ens ena) är okej.
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-31 16:41:47 följande:
    Heja, heja!

    Här har det varit segt några dagar, men nu har jag fixat hela köket och tvätten. Känns bra. Nu ska jag åka skridskor med barnen, sen ska jag ta itu med garaget. Det är ett måste nu för att jag ska komma vidare i huset, men ack vad det tar emot!

    Tänk på hur bra det kändes när du hade kört iväg det där släpet med skräp när din medryttare hjälpte dig förra gången. Förbered med att tänka ut var du ska lägga slänges, skänkes och kanske säljes. Sen börjar du på ett ställe och kör därifrån och nedåt/åt höger, gör så långt du orkar eller tills tiden tar slut. Kommer att gå kanon!
  • Ms H
    Lattjo skrev 2012-02-05 10:36:16 följande:
    För mig tog det 2 timmar tror jag. Lade en hårtork framför frysen så isen smälte fortare. Isen var borta på 45 minuter och resten av tiden var den tid som frysen behövde för att bli kall igen. Lådorna diskade jag i badkaret, det går fort.

    Att lägga en hårtork på vatten kan vara farligt, det skulle jag rekommendera att man inte gör.
  • Ms H
    060810 skrev 2012-02-06 11:34:50 följande:
    Kan ni tänka er hur det känns att inte ha rinnande vatten i köket på 4 dagar?? Tyck synd om mig nu som har massa disk att ta! :(
    Orka koka vatten som man ska hämta från badrummet liksom. Vill ju inte skölja min disk i badrummet heller. ;)
    Så nu är det massa jobb och ni kan ju tänka er hur jag mått när jag inte kunnat diska!! Usch hemskt!!

    Nu ska jag städa i vardagsrummet för ikväll kommer föräldrar från dagis hit på möte. ;) måste va fint då ju. ;)

    Usch, ja jag tycker synd om dig, förstår precis hur det känns. Jag var helt utan vatten ett drygt dygn och sen utan vatten i badrummen i drygt två veckor. Tvätta sig fick man göra i kök eller tvättstuga, toaletten går ju som tur är att spola med vatten i hink. Vi har det rätt bra i Sverige, kommer man på vid sådana tillfällen.

    Lycka till med vardagsrummet! 
  • Ms H
    SockerStinn skrev 2012-02-07 21:55:42 följande:
    Välkommen tillbaka

    ****

    Jag kom igång till slut och har fått tagit ett monster i köket inte rensat bort så väldans mycket men stuvat om så sakerna står mer logiskt. Men ett hyllplan har jag fortfarande bland porslinet som är fullt med skafferivaror. Om jag får tagit skafferiet blir det kanske ändring på det? Eller så behövs det utdragbara lådor i skafferiet för att få plats. Högt upp på önskelistan men ack så dyrt Då är en crock-pot billigare - det har jag beställt nu Guld i mun undrar bara var det ska få plats...

    Beror ju förstås på hur stort skafferi man har, men IKEAs är inte så himla dyra. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10110159/

    Jag har blandat fasta hyllor och utdragbara i mitt skafferi, det funkar bra.  
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-02-08 14:51:33 följande:
    Funderar nu på om jag ska genomföra garderobsskiftet här hemma, som jag dragit mig för sedan vi alla bytte rum i somras.

    Ett större room rescue-projekt, som innefattar ommålning och inredningsdesign, som måste komma till skott snart är barnens rum. Då får jag lägga en inbjudan här, hihi. Någon som är bra på heminredning som kan ge budgettips för renovering och organisering av barnrummet?

    Angående barnrummet: lägg upp lite bilder på hur det ser ut nu, så kan vi säkert komma med tips!

    Och garderobsskiftet: försök ta så få garderober du kan åt gången. Det är så lätt att man drar igång ett stort projekt och så blir man avbruten (eller orkar inte göra klart). Problemet med att skifta är ju att man måste tömma den ena för att kunna lägga in från den andra. Dessutom brukar (åtminstone när jag gör sånna saker) det tendera till att bli en liten omorganisation på en gång, och då är det lätt att man håller på i tre-fyra-fem garderober på en gång. Så systematiskt som möjligt, är nog det bästa. Usch vad jag inte gillar att ha halvfärdiga saker och behöva avbryta för att göra något annat (typ att klockan blivit långt över midnatt är en vanlig upptäckt här när jag håller på).  
  • Ms H
    3tjejer skrev 2012-02-14 17:56:29 följande:
    Ok idag gjorde jag min home blessing hour (som tog mer än en timme). Ett babystep som jag inte har kommit igång med än är 5min rescue. Jag bara fasar för att sätta igång i arbetsrummet och känner att det skulle ta flera timmar att få ordning. Frågan är om det funkar att ta 5min/dag? Fast just nu stänger jag bara dörren och det funkar ju inte - det har jag testat i flera år nu...

    Klart att det funkar med 5 min/dag, men det kommer troligtvis ta många dagar. Bestäm dig för VAD du ska göra med dina fem minuter (t.ex. plocka bort saker från skrivbordet som inte ska vara där) och öppna dörren. Om fem minuter är du färdig och du kan glömma allt till imorgon. Och kom ihåg, bara fem minuter!
  • Ms H

    Nu tror jag att jag är så pass tillbaka på banan att jag kan börja shina sinken innan läggdags igen. Inte sådär att den glänser, men all disk i maskinen eller diskad och ren i torkstället samt bänken och vasken tömd från skräp och avtorkade. Fast jag inser att det blir svårt redan ikväll, diskmaskinen gick just klart och är alltså full, så jag får lov att handdiska middagsdisken. Tur att det bara är en stekpanna, en tallrik, lite bestick och ett glas. Hoppas att det funkar...

  • Ms H
    Neelah skrev 2012-02-15 19:26:32 följande:
    Välkommen tillbaka på banan! Tänk bara på att inte göra mer än du orkar.

    I promise! Och det är lätt att lova, för jag kan helt enkelt inte göra speciellt mycket, kroppen klarar det inte. Lite i taget under hela dagen så ska jag nog klara av att hålla undan disken =)
  • Ms H
    Ms H skrev 2012-02-15 19:30:22 följande:

    I promise! Och det är lätt att lova, för jag kan helt enkelt inte göra speciellt mycket, kroppen klarar det inte. Lite i taget under hela dagen så ska jag nog klara av att hålla undan disken =)

    Varför kapas texten för? Nu försvann ju sista "stycket"....

    Tack för peppen och omtanken! 
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!