Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Pallas skrev 2012-02-23 10:07:55 följande:
    Ännu en ledig dag och jag fortsätter med decluttrandet och passar på att städa på riktigt. Har tömt braskaminen på aska och gjort rent glaset på den. Det tog en timme! Nu har jag kastat en del skräp som stod i sopskåpet och ska sanera skåpet och dörrarna invändigt. I dag kommer husägaren och inspekterar skadorna från läckan därunder, då kan det ju vara trevilgt om det inte ligger musskit, gamla glasspinnar och lökskal där...

    Har dammsugit också, få se vad jag ska hitta på sen. 

    Attans vad du kämpar på, jag är grymt impad av dig! Har för mig att såpa på glaset ska göra att det inte fastnar lika hårt, men kolla upp det innan du gör för jag är inte säker. 

    Musskit hade väl iofs varit bra om husägaren sett att det finns, så kanske han gör något åt skadedjuren. Flört
  • Ms H

    Idag har jag, i sakta mak, ägnat mig åt att plocka undan sånt som hamnat lite varstans under den senaste veckan. Mamma var här till i måndags och lämnade då ett ganska städat hem efter sig, men hur lite ork jag än har så lyckas jag ju ändå stöka till lite. Imorgon kommer RUT, och nu är det faktiskt tillräckligt undanplockat för att det ska kunna städas. Ska bara diska de där två kastrulerna och burken som väntar i vasken. Sen väntar sängen =)

  • Ms H
    mrsIce skrev 2012-03-07 17:53:36 följande:
    Här pågår tokstädning inför morgondagens besök av RUT samt födelsedagsfirande. Vad hände med att alltid ha det undanplockat..?!?

    Jag får också besök av Rut imorgon, har en hel del att fixa inför det. Dessutom är det en ny Rut, den gamla blev slarvigare och höjde priset, det var ingen kombo jag gillade. Ska bli spännande att se resultatet imorgon.
  • Ms H
    HäxanSurtant skrev 2012-03-17 12:24:17 följande:
    Ha! trodde jag, jag har nu satt å¨en maskin med tvätt, dammsugit och skurat i köket och matrummet! Livsfarligt att titta in här ju

    ....på 21 minuter! Då fick du ju tid över till filmen också (hoppas jag). Attans vad duktig du, och många andra, är. Själv sitter jag här och är glad över era framsteg när jag inte kan göra några större själv. Men nu har jag bestämt mig för att jag verkligen inte har tid att vara sjuk längre, så nu tänkte jag bli frisk snabbt Glad
  • Ms H
    HäxanSurtant skrev 2012-03-17 19:05:12 följande:
    Japp jag fick sett en av filmerna, sen fick jag springa till byn där jag skulle möta två säljare från facebook och köpa krukor och en klänning och en vårjacka åt dottern.

    Nu torkar jag tvätt, har tvättat två maskiner och börjar torka nu, för jag fick ju springa iväg förut innan maskinen var klar så jag glömde av den lite

    Dock buggar det mig att jag inte fått sågat hyllor till min garderob men jag vågar inte såga med sticksågen och försöka hålla samtidigt, så nu står jag still med både det och snickrandet av en sänglåda till dotterns rum, tänkte hon skulle ha alla mjukdjur och sånt krafs där i, de har ingen riktig plats liksom och där är dom inte i vägen och hon kan välja vilket hon vill sova med på kvällen och sen putter man in lådan igen och skiten syns inte

    Ta det lugnt, de är bara dumt att stressa på när man är sjuk / har varit sjuk, för då blir man lätt sjuk igen, så ta de lite lugnt bara och krya på dig.
    Klokt beslut att inte såga och hålla på en gång, man måste ha två händer till att hålla ordentligt och gärna två till sågningen också.

    Här stressas det inte det minsta lilla, tur att den här sjukdomen åtminstone fört nått bra med sig Flört Har aldrig någonsin varit så här lugn och känt att "det gör inget" och "det löser sig i framtiden". Men å andra sidan så har jag haft hur mycket tid som helst till att planera, kunnat be andra om att hjälpa mig med småsaker samt ringa och beställa grejer som jag länge behövt köpa, så det bidrag nog till att jag känner mig lugn.    
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-03-26 13:35:15 följande:
    Här är inte städat och jag har sån panik! Kan ni inte komma hem till mig och hålla mig i handen? Nu är det en massa saker i trädgården som behöver göras också och det är akut. Nu håller jag på med att rädda två klätterrosor genom att flytta dem från fram- till baksidan. För att göra detta måste jag riva delar av altanstaketet, bygga en rosportal, gräva nya rabatter osv osv osv. Min kropp är helt utslagen av pollenallergi och jag är så förtvivlad! Jag vill så himla mycket, och så ska den här jävla kroppen strejka hela tiden! Jag blir gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalen!

    Jo, jag kan komma och "hålla dig i handen" nåndag (med fint väder) när du grejar i trädgården. Om du tror att det hjälper, eller åtminstone är trevligt För visst var det Uppsalatrakten?
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-03-26 15:35:47 följande:
    Ms H: Åh, vad gulligt! Jo, jag bor lite sydväst om Uppsala. Jag tänkte att vi kunbde dricka lite gin och tonic, grilla, snacka skit och så medan jag jobbar. Deal?

    Du gin och jag tonic i så fall Flört Men allvarligt... jag ska nog till Uppsala på onsdag mitt på dan Tror jag. Så vill du och har tid så kan jag titta förbi, dock är varken gin eller grill nått måste.
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-03-26 19:43:17 följande:
    Jobbar på onsdag och ska rida lektion efteråt, så då är jag nog tyvärr inte hemma. Hade varit väldigt trevligt annars! Hojta om du har vägarna förbi och vill hälsa på en annan gång.

    Ja, det kommer jag garanterat ha, vägarna förbi igen senare. Kanske veckan efter påsk, men vi tar det lite senare Glad
  • Ms H
    Alemonia skrev 2012-03-27 09:11:41 följande:
    Riktigt bra jobbat!!

    Själv ägnade jag mig åt VAB i går men körde även två tvättmaskiner och tog hand om köket.
    I morse tog jag hand om de torktumlade handdukarna så nu är det bara lite underkläder som ligger och väntar på att hamna rätt samt några enstaka plagg på galgar och två tröjor som är mina som hänger i bastun. Maken tog själv sina träningsbyxor från bastun och dotterns kläder (som var den absolut största delen) tog jag hand om på morgonen.
    Jag tog även hand om diskmaskinen på morgonen så jag känner mig rätt så nöjd även att hoppade över den dagliga badrumsstädningen.

    I går letade jag fram ett anteckningsblock att ha vid datorn som påminnelse om vad jag ska göra. När jag skriver det i anteckningar i mobilen är det alltför lätt att "glömma" att kolla. Dock har jag ännu inte skrivit en rad men det hoppas jag orka med i kväll.
    Det blad som ska ligga uppe ska ha rubriken "Varje dag" och sen gäller det att ha en rimlig lista där som jag verkligen kommer orka fullfölja varje dag.
    Jag är osäker på om jag ska ha ett blad för "Varje vecka" och/eller om jag ska ha ett blad med rubriken "Vecka nn" där jag skriver vad som ska hinnas med den aktuella veckan.
    Några åsikter, tips och idéer för att få detta hjälpmedel att fungera bra?
    När jag har haft mycket som jag behövt få gjort och det varit viktigt att jag inte glömmer nått och inte missar nån "deadline" har jag kört med "ToDo w.18" och så har jag avsatt fyra-fem rader för varje veckodag. Ibland har det räckt med att bara skriva upp sakerna, ibland har jag fått lägga till hur lång tid varje sak (eller vissa saker) kommer ta att genomföra. När jag haft som allra allra mest att göra har jag skrivit strikta scheman med vilket klockslag jag ska göra vad, och i det har jag varit noggrann med att även schemalägga "raster" (genom att t.ex. schemalägga att jag ska se Lyxfällan kl. 20 och så har jag anpassat uppgifterna runt omkring så att det (nästan) funkat. Dessutom blandade jag så att jag tex tog paus från jobb (är lärare) genom att hänga tvätt, och tog paus från städning genom att pusta ut och skriva nästa veckas schema. Jag har till och med schemalat läggningsdags, för annars var jag uppe två, tre eller till och med fem timmar för länge Skäms

    För mig skulle det inte funka att ha ett "Varje vecka"-blad, för jag har inte så många saker som återkommer varje vecka jämfört med andra saker jag ska göra.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!