Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    HäxanSurtant skrev 2012-01-25 22:37:09 följande:
    Jag har ett helt rum som är en hot spot, seriöst finn knappt golvyta att gå på, men en smal gång för små fötter! Skäms Men i min geniala plan skall allt som inte ska vara här nere flyttas dit, så ja kan rensa en sak åt gången istället.

    Så igår fick jag burit upp mkt dit, städat mitt och dotterns rum, dammsög och skurade, rensade kläder, tvättade en maskin, torkade, vek den *tummen upp där i min värld*
    Samlade ihop 4 ica påsar med saker jag slängde i soptunnan Jippie!

    Idag har jag bäddat rent i Frejas säng, flyttat på byrån i mitt rum, så jag kan få burit ner garderoberna som ligger som kistor i vardagsrummet där uppe och ställa på plats så fort jag fått raggat hjälp, men nu är det förberett iaf. Till dess skall jag rensa ut handdukar och lakan, gardiner och sånt och lämna till secondhand butiken här är planen.

    Skulle fortfarande vilja få tag på någon form av lista vad som är normalt i sängklädes väg, samt klädväg, för där ligger mitt problem, hamstrar. Kollade garderober nu och jag har två fulla hyllplan till tösen med kläder redan i storlek 110/116 och hon har 98/104 nu, mer 104, för många tröjor i 98 är för litet men byxor fungerar fint.

    Vad är normalt liksom?
    Jag vill inte kritisera, men är det inte besvärligt att först flytta upp grejerna och sen sortera dem till rätt plats? Fast du kanske tycker att du får bättre överblick när alt är på ett ställe. Jag hade föredragit att lägga sakerna i rätt rum från början. Men å andra sidan är det väldigt skönt att få undervåningen clean från grejer som inte ska vara där snabbt.

    Angående sängkläder, så är det ju skönt att ha två, möjligen tre, uppsättningar per säng, så att man kan byta uta att behöva tvätta före man ska lägga sig. Den tredje uppsättningen är bra ifall man skulle behöva byta igen  innan man har möjlighet att tvätta. Men mer behöver man inte. Fast jag har fler, har så svårt att slänga gamla men fortfarande användbara lakan. Jag har dockbara köpt ett sett till dubbelsängen de senaste tio åren, och det var när sambon flyttade, då kändes det bra att få nya, egna, lakan. Sen har jag fått några under de åren också, men det påverkar jag ju inte. Men, ärligt talat, så är det i stort sett bara två set som används, för det är de jag gillar bäst.

    När det gäller kläder är jag nog fel person att fråga, jag har ursvårt att hitta några kläder jag vill köpa och har därmed en väldigt tråkig garderob. För att den inte ska bli alltför tom så sparar jag kläder jag egentligen inte använder längre, så jag kan inte riktigt gå och räkna tröjor för att ge ett vettigt svar   
  • Ms H
    HäxanSurtant skrev 2012-01-25 23:59:14 följande:
    Förstår hur du tänker med sakerna, men nu talar vi kläder för de senaste fyra åren, massor av prylar, jag slänger typ inget, allt är bra att ha. Jag har möbler för iaf två hem, i skrivande stund har jag tre vardagsrumsbord bara i hemmet och två till i ett förråd jag hyr. Samma med kökssaker, typ knivar, skalare osv. Jag har alltså rensat ut och ställt i det här rummet, som inte används till annat än förråd just nu.

    Det finns inga garderober här, två i mitt sovrum och ett i dotterns, det är allt. Det två som ligger som kistor måste alltså ner om jag skall kunna sortera ut och lägga in lakan, gardiner och sånt i dom.

    Tack för tipset.
    3 set per person/ säng lät ju vettigt och så kanske tre till gäster och stop där, 9 set borde absolut räcka. Vi kan tvätta varje dag, egen maskin och tumlare. Jag tänker lite ut säkerhetsperspektiv också om liten blir magsjuk så kan det ju gå en hel del lakan mm under en natt, så jag vill ha lite gardering men inte en hel garderob full

    För mig är kläder skit svårt också, dels så måste jag ha tre garderober / uppsättningar, för jag går upp och ner i vikt ca 10 per år, så jag har en när jag är som störst, sen när jag är mindre och sen som minst och så tvärtom senare. Hatar när kläder känns obekväma eller sitter åt.

    Men för dotter, alltså jag hittade helt nya oanvända kläder och det känns ju mindre kul. Vill liksom få ett bättre hum om vad som är normalt att ha i klädväg för ett bar på 4 år ink extrakläder till dagis. Min har mängder, så mkt att jag packat ut tröjor och sånt som är nästan försmå fast inte ännu, för de är för mkt kläder.

    Min tanke med att få upp allt, är att jag jag är klar här nere, skall ta tag i det där rummet, varje vecka skall jag dock gå igenom en säck lr kartong och slänga, ge bort eller sälja sakerna.

    Men jag tänkte att om jag får fixat våra sovrum och ner med garderoberna så är det en början, jobbat mig inifrån och ut typ och rummet sist då, för det skall egentligen vara mitt hobbyrum är det tänkt.
    Åh vad det kliar i fingrarna, jag blir ju jättesugen på att komma och röja i ditt rum Flört Nu förstår jag mer varför du vill bära dit resten också, så att det blir ordning (dvs utan onödiga saker) nere.

    Barnkläder kan jag inte tipsa om alls, har ju inga barn, hoppas att nån annan kan hjälpa dig med det.    
  • Ms H
    sys skrev 2012-01-26 08:10:00 följande:
    Nu kommer jag att gå OT så det smäller om det... Micra smörbyttor? Gaaaah!!

    Living on the edge Tack för infon, jag ska undvika att micra dem. Men plast (även återanvänd) kommer fortsätta att vara en del av mn köksutrustning.
  • Ms H
    sys skrev 2012-01-26 11:57:59 följande:
    Är medveten om att många inte vet om det, men för mig är det så naturligt att man lägger mat i burkar som är anpassade för det :P

    Sen om det är Tupperware, ICA eller IKEA spelar inte så stor roll, där är enbart en smakfråga ;)

    Nu har jag tittat på några platsgrejer här, och alla (av de jag tittade på) är antingen 5 (låg risk), 7 (undvik) eller omärkta. Till de omärkta hör tex den enda Tupperwareprodukten jag äger, en skål med durkslag och lock. Även IKEAs plastslev saknar märkning. 7 var det på matlådor jag köpt på Ica (eller var det Coop?). Och ja, smörbyttorna är också omärkta. 

    Nu hittade jag en märkt med 6 (undvik), och det var på locket till hämtmaten jag just åt till lunch. På den står det faktiskt "ta bort före du micrar". 

    Intressant med en liten tankeställare så här på torsdagsförmiddagen =) 
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-26 11:57:07 följande:
    Allmänt inlägg:  Är det någon i Uppsala-trakten som är intresserad av hjälp med röjning? Jag är SJUKT effektiv och tycker det är roligt att hjälpa andra i samma situation. Jag har själv fått hjälp av min snälla medryttare flera gånger, det är guld värt! Ibland kan det tom hjälpa att någon bara sitter och pratar med mig medan jag städar.
    Hade du sagt det i höstas hade jag nappat direkt, då var jag i akut behov av att tömma 45 kvadrat källarförråd.Det tog hela hösten, med myckt hjälp av mina underbart snälla föräldrar. Men vill du ha hjälp av nån som pratar med dig så att du får städat så kan du höra av dig Röja kan jag också hjälpa till med, när jag blivit frisk igen.
  • Ms H
    elinaehn skrev 2012-01-26 12:13:32 följande:
    mitt problem med dotterns rum är att jag itne KAN slänga. jo gamla plastsaker från hamburgeställen som hon inte sett åt på flera månader, trasiga saker jag itne lätt kan laga, de tkan jag slänga men mer då? jag mer... sorterar o bunkrar men sakerna blir kvar. det funkar ju inte i längden. hur gör ni???

    Hur menar du med "kan inte slänga", är det pga nostalgi, dottern tillåter dig inte, du är rädd att det skulle ha använts om du inte slängde eller något annat?
  • Ms H
    Finurlan skrev 2012-01-26 23:24:24 följande:
    Varför tar min iPhone bort halva inläggen???! Morr!

    Det är din iPhone inte ensam om att göra, det är nog FLs app som inte är någe bra. Men lite lustigt så många meddelanden som klipps av slutar med just ett S...
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-26 23:33:02 följande:
    Här kommer efterbilder på klädkammaren:

    I byrån till höger lade jag alla mina verktyg tills vidare, så byrån i hallen blev fri från skit. Har burit ut en hel del skit i garaget, så det blir att ta tag i det vad det lider... 

    Woaw! Hur hann du det där? Har du nått magiskt trollspö eller?
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-01-28 23:20:39 följande:
    Tänkte att klädställningarna skulle locka mig att ta tag i garaget, vilket är en förutsättning för att jag ska kunna rensa i huset.

    Det låter som en riktigt bra plan, hoppas att de ropar på dig att du ska komma dit och röja runt omkring dem så att de får bo fint
  • Ms H
    vike skrev 2012-01-30 10:37:17 följande:
    jaha ja, i em skriver i kontrakt på vårt "nya" hus (wihooo), så nu blir det inget mer babysteppande för oss!!! nu blir det hardcore-städning då våran nuvarande bostadsrätt ska säljas. Är dock nkt glad att jag har babysteppat hela januari, och då blivit av med en hel del högar av grejer. Sen blir det ju en utmaning att se till att det sköts när vi flyttat

    Va roligt, grattis! Städningen måste ju dessutom kännas en aning enklare när man har ett så roligt mål med den =)
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!