Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Diskat nästan allt (dvs typ 12 saker), men när en tillbringare var kvar orkade benen verkligen inte längre och jag fick lov att sätta mig i soffan. Nu är det tillbringaren plus ett glas kvar, samt att få bort matrester ur hoarna och torka av bänken/Hoarna. Svårt att hoppa över nu när man skrivit här att det ska göras. Måste vila en stund till först, hoppas att jag inte somnar =/

  • Ms H

    Nu är tillbringare och glas rena och på tork. Om man kisar kan man nog ta sinken som ren Själv ligger jag under täcket och hoppas på att kunna somna om inte alltför lång tid.

  • Ms H
    Mossy skrev 2012-02-17 13:06:43 följande:
    Ett tips om du har långt till IKEA är Jysk som har lite fina korgar och lådor. Jag köpte bland annat de här.
     
    De är nått platsmaterial och faktiskt finare än på bilden. Nu kostar 2 större och 2 mindre 169 kr men när jag köpte var det rea 115 kr för ett set. Jag har både vita och svarta. Har organiserat mitt ljus och servettskåp + badrum + databord + en i hallen för lite vantar och mössor som vi använder dagligen.

    Ni gör ett fantastisk jobb allihopa! Vi är på väg!

    Hur stora är dom?
  • Ms H

    Kaosmamma: jag skulle rekommendera ännu mindre projekt. Tex kläderna i sonens rum eller en hylla i skåpet och liknande. Då kan man vara nöjd med att ha klarat ett projekt lite oftare :)

  • Ms H

    Nej, ikväll orkade jag med nöd och näppe hälla upp soppan i matlådor och ställa in i frys och kyl. Mamma är här några dagar, men inte heller hon orkade diska ikväll, men snäll som hon är så sa hon att hon skulle röja upp i köket innan hon åker imorgon. Visserligen är det ju mest hon som "rört till" men det var ju enbart för att fixa mat till mig som jag kan värma de dagar jag inte har kraft att laga något alls. Underbart snälla mamma!

  • Ms H
    Fantasia78 skrev 2012-02-19 23:05:56 följande:

    Fast ett steg på vägen är väl att ha kommit igång i tanken, att vilja. Och det tror jag du gör.
    Alltså går det inte dåligt, utan snarare har du tagit första steget på vägen till att börja.

    Man behöver ju sova också, för att orka med vardagen och den städning jag skulle vilja hinna med. Så jag skjuter upp resten till kommande dagarna/veckorna och går och lägger mig nu... Solig

    Tack för stöttningen Glad Jag har alltid velat, det är min sjukdom (sjuk sen i augusti) som ställer till det för mig.
  • Ms H
    ratwoman skrev 2012-02-20 07:07:28 följande:
    Vi har tyvärr ingen plats för en diskmaskin.

    Inte ens en smal eller en bänkdiskmaskin? I mitt (vårt) förra kök var ont om skåp, men ändå prioriterade vi bort ett 45-cm-skåp till fördel för en smal diskmaskin och det var nog det bästa jag gjorde under de åren vi bodde i lägenheten. Sån himla skillnad på ordningen i köket det blev. Fick visserligen packa ner några saker från skåpen till källaren för att få plats, men det var inget jag saknade sen.
  • Ms H
    Pallas skrev 2012-02-20 17:34:27 följande:
    Kära vänner, stöttepelare och medstädare. Ni har nu hjälpt mig till en punkt som jag trodde var snudd på omöjlig - nu är det officiellt:

    Att plocka bort allt i köket på kvällen har blivit en rutin.

     

    Applåder! Vad härligt!

    (Ja, det ska gå över, men tiden för "helt frisk igen" har redan passerat, så det känns lite segt. Men jag ska dit!)  
  • Ms H
    Fantasia78 skrev 2012-02-20 17:48:22 följande:

    Wow! Jag har kommit halvvägs dit. (Mitt köksbord svämmar nämligen över av sådant som inte ryms i skåpen. Men det ska bli ändring på det. Köksbordet är väl en hot spot att ta hand om...helt enkelt.)

    Kan man adoptera bort ett för trångt kök? Eller är det bara stuva undan som gäller? Inte helt lätt att ta bort de redskap och ingredienser som jag faktiskt vill ha och använder. Men mitt pyttekök rymmer nästan ingenting. Så jag blir för tvungen att stuva undan lite av det jag har där nu... Tyvärr... 

    Om du verkligen använder alla saker så kan du ju inte rensa bort... finns det ingen möjlighet till mer förvaring? Vägghyllor? Ny inredning i skåpen som sväljer mer eller gör det lättare att komma åt det som finns där? IKEA har ju haft konceptet "tänk volym inte yta" ett bra tag (de formulerar det mycket bättre än jag gör dock), kolla efter inspiration hos dem.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!