• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Toppen Hjärte! Kan behövas när du blir gravid :)

  • Lully Hill
    Jam08 skrev 2012-06-14 12:57:47 följande:
    Lite sent svar till singhatjejen tror jag ... Efter att jag börjat med fertile xx kom min mens 1 vecka för sent!!! Har aldrig hänt.. Dr D trodde det berodde på "ovarian improvememt", alltså att äggstocks funktionen förbättrats, trodde inte det var ngt positivt med 35 dg cykel...?
    Jag fick också något längre cykel av Fertile xx.

    Cykel som blir kortare med åren är inte bra har jag förstått, särskilt när man är lite äldre. Det första tecknet att man börjar närma sig "klimaterieåldern" är att cykeln blir kortare, kan ta några år sedan börjar den hoppa över ägglossningen som kan komma  jättemycket senare etc. vilket gör att cykeln blir jättelång. Håller på så några år, blir oftare och sedan kommer man till klimateriet då mensen upphör. Jag har i unga år haft en cykel på 27 dagar, men de senare åren har den blivit lite kortare. Det sista två åren har mensen krånglat och hoppat över två gånger. Kommit på dag 45 etc. Jag hade då också fått förhöjda FSH värden.
    Jag tyckte nog att fertile XX normaliserade detta litegrann, jag åt ju också 7 Keto och rosenrot och D vitamin så jag vet inte riktigt vilket preparat som gjorde vad. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-15 09:27:27 följande:
    Nu har jag fått okej från en sköterska att hon kan ge IL och skriva remisser för blodstatus och b-celler. Så glad och lättad!

    Aspirin heter Albyl minor i Sverige och säljs bakom disk på apoteket.
    Toppen!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-15 10:56:11 följande:
    Eftersom jag inte verkar få ÄL den här månaden har jag börjat fundera på nästa månad och när jag kan tänkas behöva ta IL.

    När tror ni, några dagar före nästa ÄL eller tidigare? 
    Ska ni köra i naturlig cykel? En vecka innan tror jag i så fall. Jag fick IL en vecka innan Äggplock vid IVF och sedan en IL dagen innan återförandet.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Angla skrev 2012-06-16 09:04:02 följande:
    Ingen som vet? Har ökat idag ...
    Jag har för mig att man med långa protokollet börjar spraya ca en vecka innan förväntad mens. Sedan sprayar man tills man får mens och börjar så spruta med exempelvis menopur någongång av de första dagarna i den nya cykeln.  Det verkar som du börjat spruta innan mens? Vilken klinik går du till? Du måste kontakta dem och kolla upp vad som händer och om det ska vara på detta sätt. Det kanske är ok om du följt rutinerna från kliniken, för du måste ju få en mens någon gång i början av det långa protokollet.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    TWH skrev 2012-06-17 08:29:08 följande:
    Lycka till! Det finns inte många med sådan uthållighet och hjälpsamhet, jag har följt dina kommentarer under lång tid och nu är det din tur!! En fråga till er som har använt prednisolon; jag har genomgått en prednisolonkur i Sverige på 100 dagar, tyvärr fick jag ett missfall mitt i. Mitt problem är upprepade missfall, sex st utan att de hittar ngt fel. Läkaren ville inte att jag ska äta mer än 100 dgr men att jag ska börja igen vid grav. Jag misstänker starkt att jag är gravid igen nu, superömma bröst, men har inte bim förrän nästa helg. Läkaren ville att jag ska börja vid plus men då kan det väl vara för sent? När har ni börjat m prednisolonet? Kan jag köra igång nu och sedan sluta tvärt om jag inte skulle få plus? Tacksam för er hjälp
    Välkommen TWH!
    Det kan mycket troligt vara immunförsvaret som är ditt problem. Tyvärr kan inte läkarna i Sverige ge rätt behandling. De läkare utomlands som jobbar enbart med detta ordinerar medicin, dvs Prednisolon o Intralipid dropp (ev mm beroende på problem och läkare) redan innan befruktningen. Det för att kroppen ska vara lugn och mottaglig redan innan ägget försöker fästa.
    Dr D har förklarat det som en liten skör planta. Kan inte rötterna få utvecklas ordentligt så dör den så småningom. Även om du får ett plus så är inte "plantan" livsdugligt på sikt.

    Enl Dr D så har han försökt att "rädda" graviditeten för kvinnor vid plus, men han har aldrig lyckats!!
    Därför bör du börja ta Prednisolon från CD 1 eller åtminstone en vecka innan ÄL. 

    Eller så kontaktar du Dr D och gör en ordentlig utredning och får en behandling anpassad till ditt problem. Hos de flesta räcker inte enbart Prednisolon. Det behövs även annan medicin och dropp. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    TWH skrev 2012-06-17 09:30:37 följande:
    Tack Lully! Jag har precis slängt i mig första tabletten då kör jag på. Jag har nyligen slutat med min 100 dagars kur så jag hoppas det finns kvar lite effekt av den. Jag ska träffa Dr D andra veckan i juli och efter att ha sett mina utredningar så tror han på immunologiproblem så vi får se. Jag tror också pådet där m "rotningen", vi har ju fått missfall flera ggr efter att hjärtat har börjat slå.
    Lycka till!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    singhatjejen skrev 2012-06-17 11:22:54 följande:
    Hej alla! Jag skulle behöva ett gott råd...
    Dr D rådde mig att göra en koll av äggledarna. Efter en del slit har jag lyckats få tag i en gynekolog som KANSKE kan göra en spolning av äggledarna veckan efter midsommar - då jag ligger rätt i cykeln.
    MEN inte med kontraströntgen utan bara typ saltlösning så jag antar att man inte ser lika mycket och får lika mycket information som vid en vanlig HSS.
    Samtidigt har jag fått kontakt med Peny i Aten som jag skulle vilja kolla Hidden clamydia bland annat hos. Nu verkar det ju som om hon kan göra en grundligare koll av hela livmodern. Jag har ju endometrios och myom och har gjort akut kejsarsnitt som jag inte vet hur det påverkat...
    Jag undrar alltså - ska jag låta Peny göra en grundligare koll på mig, med kontraströntgen etc? Ser man mer vid kontraströntgen? Låter ju som om hon kan göra en snabb hysteroskopi om så behövs... Och är hon dyr? Står inget om priser på hemsidan och pengarna börjar tryta här efter alla försök...
    Är det någon som varit Peny och kan ge något gott råd...?
    Tacksam för svar..
    Om du ändå funderar på hidden C så hade jag kört allt med Penny!
    Då blir det snabbare, du slipper fightas för att få det gjort och du slipper gnagande oro om Hidden C! Då har du utrett allt! Att bara ta en grej i taget gör att tiden bara går.
    Tänk om det inte blir plus nästa gång, då kommer du bara oroa dig för hidden C.

    Nä kör allt nu så får du allt klart! Så hade jag gjort.
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!