• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zin- jag har Menopur mm om du behöver. Inboxa i så fall.

  • Lully Hill

    Angla - du har kämpat länge och oron gnager. Vänta inte längre! Sätt i gång och utred detta genom att kontakta Dr D. Du kan ha antikroppar som inte syns på de prover du tagit. Du måste ta USA proverna för att få vägledning och prata med en Dr som kan immunproblem kopplat till infertilitet. Maila lifeclinic länken finns i min presentation. Norweigan flyger Sth-Athen from april ! En vårweekend i Athen är härlig dessutom! Ta tag i detta. du har väntat länge och är troligtvis oförklarligt barnlös! Ett skäl så gott som något! Kram

  • Lully Hill
    HollyGolightly skrev 2012-04-07 19:28:14 följande:
    Tillägg ang Norwegian, tyvärr verkar de bara flyga på vissa dagar i veckan, hemresor torsdagar och söndagar (åtminstone på de datum jag sökt). Vilket innebär att ta många dagar ledigt om man ska pricka in ett Dr D-besök på måndagar. Men kan man ta ledigt så funkar det så klart! Och det kanske blir fler avgångar med tiden?

    Det verkar dock inte heller särskilt mycket billigare än, snarare tvärtom, så det man främst tjänar på det är nog tid eftersom det är direktflyg. Vi åker i april, men valde Swiss ändå. 
     
    Angla, jag tycker som Lully - ta tag i det direkt! Tid är dyrbart!

    Och grattis alla plussare! 
    Synd, förra året flög de hem på måndag el tisdag om jag minns rätt. Kanske man kan kombinera swiss och norweigan också. Så gjorde vi engång.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Angla skrev 2012-04-07 19:31:35 följande:
    Tack!

    Dilemmat är at tefter ett kraschat äktenskap så flydde jag och sålde villan med förlust. Mannen jag träffat har skulder sedan innan. Vi har inga pengar och kommer behöva låna ... då känns adoption säkrare än immunprover. Oavsätt så blir jag ju mamma igen. Men samtidigt så är jag nyfiken och vill veta. För OM det är immunproblem och OM vi lyckas så går ju det snabbare, är skonsammare och billigare än adoption ... Livet är inte lätt!

    Vad kostar det? Vilka prover tar de?
    Ja pengar är ett problem i fertilitetssammanhang. Adoption är heller inte helt billigt, kostar ca 100 000 kr och tar också tid. Medgivande får man inte om man är kvinna över 43 år, det har socialstyrelsen bestämt! Det är orättvist!

    Jag betalade Dr D för ett år sedan och jag vet att han nu höjt priserna så någon annan kanske kan ge dig aktuell prisuppgift. USA proverna kostar ca 9000 kr, sedan tar han betalt för konsultationen också. Jag tror det allt som allt kanske kostar som en IVF förutom resor och hotell. Droppet bör du få i Sverige. Beroende på vilka kontakter du har inom sjukvården så kan du få hjälp med det.

    Bara du kan bestämma hur du vill gå vidare. Själv kunde jag säga att jag kunde ev leva med min barnlöshet men bara om jag slapp fundera på -Om jag bara hade gjort...så kanske? Ville veta att jag verkligen försökt allt.
    Vi var också inne i adoptionssvängen men hoppade av av olika orsaker.

    Detta var sista halmstrået och i sista minuten för min del.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-04-09 21:12:53 följande:
    Jag vet inte hur länge det blir men skulle tro hela vägen. Lully, du ska väl ta Pred till efter förlossningen?
    Ja jag äter hela förlossningen och 6 veckor därefter. Kan tro att de 6 v är någon slags nedtrappning kanske. jag vet inte så noga ännu.

    Jättegrattis Lillih! kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Poussin skrev 2012-04-10 19:58:02 följande:
    Om du tittar här i tråden så skulle man väl säga att graviditetsfrekvensen är rätt hög, Lully, Lillih, Perry, Curly, Tjorven, jag... Glad
    Angla, i boken Is your body babyfriendly nämner man en siffra på ca 80% av dem som kommer till kliniken och är oförklarligt barnlösa dvs inga andra fel har hittats.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Angla skrev 2012-04-11 10:24:15 följande:
    Missbildningar på barnet tex LKG och hjärtfel. Graviditetsdiabetes hos kvinnan. Sen har jag själv läst ngn stans att (dock ej med IL) kvinnor har blivit smittade med Hepatit C men det blev man ju förr även vid nadra, idag självklara behandlingsmetoder i den somatiskavården.

    IL är jag helt klart sugen på och hade jag haft pengar hade jag gjort det. Jag var lite inne på IviG redan förra gången, för 12 år sedan.  
    Jag ifrågasätter starkt att din läkare verkligen vet vad hon pratar om!  Det påstås ju annars att det inte finns någon forskning på området och att man inte känner till att dessa mediciner använts i fertilitetssammanhang. Hur går det ihop med hennes påstående?
    Ingenstans har jag hittat denna forskning som hon relaterar till. Grunden för "vår" behandling utgår från de metoder som utarbetats hos Alan E Beer kliniken i USA. Det har pågått och använts i ca 7-8 år.  Anledningen till varför det inte kommit till Sverige eller är godkända här är att metoderna är för unga! Svensk sjukvård bygger på evidensbaserade metoder och kräver tillfredsställande resultat i minst ca 10 år. Vissa forskningprojekt har nu börjjat komma i Sverige.  

     Jag går till en mycket erfaren gynspecialist men mycket lång erfarenhet, SO. Jag är övertygad om att han skulle ha känt till detta om det varit på tapeten  så länge och i så fall avrått mig från det om det visat sig vara riskfyllt.  Likaså borde någon annan erfaren gyn på IVF klinikerna känt till och ha berättat det för någon av oss.  Det är "bara" din doktor som påstått det här.

    Smittad av Hepatit C blir man av blodprodukter. Intralipider är ingen blodprodukt och därför har man gått över till det. Däremot är kortison inte helt riskfritt i höga doser. Vad jag har hört finns risk för ev högt blodtryck hos barnet i vuxen ålder.  Men om valet är inget barn alls och dosen är förhållandevis låg så är risken värd att ta.

    Här är en länk där myndiheterna i England redovisar vad forskningen visat. Det visar tydligt att inget är bevisat och forskningen är ännu i sin linda:
    .http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.hfea.gov.uk/fertility-treatment-options-reproductive-immunology.html

    Länkar forskning:
    http://www.liu.se/forskning/reportage/fortplantning?l=sv
    http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/enzym-forklarar-infertilitet SCK1 är en antikropp!
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!